UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kunstcongres 2014
Kunstcongres 2014
Kunstcongres Nieuwsbericht

Winnende werken UWV Kunstcongres met perspectief bij Philips

In september 2014 was het UWV Kunstcongres met Perspectief. Bij Philips in Eindhoven hangen de winnende werken.

keer gelezen
1367

In september 2014 was het UWV Kunstcongres met Perspectief. In Eindhoven hangen de winnende werken. Philips doet voor de 4e keer mee aan de rondreizende expositie van het Kunstcongres.

Ik sta weer in de wereld!

Winnaars

De expositie – met werken van prijswinnaars Corien de Witte, Rick Reeders en Sander du Floo – werd geopend door Hans de Jong, CEO van Philips Benelux, en Astrid Hendriks, programmamanager Wajong binnen UWV. Hans de Jong onderstreepte tijdens de opening dat Philips het belangrijk vindt mensen te ondersteunen die een platform zoeken om hun talenten te kunnen tonen. Hij verwees naar het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP), dat al 32 jaar bestaat.  En waarmee al voor meer dan 12.500 mensen de afstand tot de arbeidsmarkt verkleind werd,  met een succesvol plaatsingspercentage van ruim 70%. 

Groeien

Een van de slogans van UWV is Perspectief bieden, aldus Astrid Hendriks. ‘Zonder perspectief is er geen hoop en geen drive om te leren en beter te worden.’ Volgens haar is dat precies wat het Kunstcongres met perspectief doet. Anja de Mooij, een van de winnaars van de voorlaatste editie, bevestigde dat op de video-impressie die voorafgaand aan de opening werd vertoond. Deelnemen aan het Kunstcongres was voor haar een mega-stap. ‘Ik zat in een soort psychische rolstoel, sloot me af van sociale contacten.’ Het Kunstcongres heeft dat sterk veranderd. ‘Ik ben het afgelopen jaar enorm gegroeid – als kunstenaar, maar ook als mens. Ik sta weer in de wereld!’ Haar advies aan de winnaars: ‘Je hebt een jaar de tijd om te groeien. Pak die kans en geniet ervan.’

Bijzonder

Corien de Witte doet dat nu al. ‘Ik heb tot de laatste dag geaarzeld om me in te schrijven. Dat ik zou winnen, was nooit bij me opgekomen. Nu al is er zoveel leuks gebeurd, dat ik kan zeggen dat ik heel blij ben dat ik het heb gedaan.’ Waarbij Sander du Floo zich aansluit. ‘Ik heb wel vaker geëxposeerd, maar dit is wel heel bijzonder.’

De expositie is de komende 2 maanden te zien in het vergadercentrum van Philips-gebouw VB aan de Boschdijk in Eindhoven.

Gepubliceerd op: 28-04-2015

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord