UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Dansvoorstelling door dansers met verstandelijke beperking
Actief blijven Tips

Agendatips voor april

Ontmoet lotgenoten tijdens een lentewandeling door het groen óf op de dansvloer tijdens een swingend discofeest. April heeft weer genoeg voor je in petto.

keer gelezen
145

In april organiseren verschillende patiëntenverenigingen een lentewandeling. Houd jij niet van rustig wandelen? Ga dan uit je dak op een gezellig feestje of ga naar een dansvoorstelling in het theater.

Op 9 en 10 april kun je al je vragen stellen op het symposium Chronisch ziek en werk

31 maart – 6 april: Autismeweek

Van 31 maart tot en met 6 april vindt de NVA Autismeweek 2019 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor alle mensen met autisme in ons land en worden er allerlei evenementen en activiteiten georganiseerd. Het thema van dit jaar is ‘Autisme werkt!’. Veel werknemers met autisme beschikken over positieve eigenschappen, zoals oog voor detail, eerlijkheid en loyaliteit. Ook hebben zij vaak waardevolle ‘speciale interesses’, onderwerpen waar ze álles van weten. Je vindt alle evenementen op autismeweek.nl.

Poster Autismeweek 2019

2 april: wandelen met de Oogvereniging – Almere

Heb je een visuele beperking en lijkt het je leuk om met een clubje lotgenoten te wandelen? Op de eerste dinsdag van de maand kun je proefwandelen. Met dit clubje van de Oogvereniging wordt er bijna elke week gewandeld. Deelname is gratis. Verder is de wandelclub nog op zoek naar een leuke naam. Misschien heb jij wel een leuk idee. Kijk voor meer informatie (ook over aanmelding) op oogvereniging.nl.

Tot en met 24 april: Kijken naar autisme

In Leiden kun je tot en met 24 april gratis de expositie 'Hoe kijkt autisme' bekijken bij BplusC aan de Nieuwstraat. De expositie laat via foto's met korte bijbehorende teksten zien hoe iemand met autisme naar de alledaagse werkelijkheid kan kijken en die kan ervaren. Het toont de beleving en emoties van mensen met autisme. De expositie is gratis toegankelijk. 

Op 4 april gaat fotograaf Ivo Ketelaar dieper op dit thema in, aan de hand van concrete voorbeelden: waar loopt communicatie uit de rails en hoe kun je dat voorkomen. Hoe beleef je als autist alledaagse dingen en hoe ga je daarmee om? 

De expositie is vrij toegankelijk, voor de lezing moet je je van tevoren aanmelden. Een kaartje kost € 9,92. Aanvang 19:00 uur.

Meer informatie op hoekijktautisme.nl

5 april: avond uit naar gaybar met Amerpoort - Amersfoort

Amerpoort zet zich in voor mensen met een verstandelijke beperking. Op 5 april organiseren zij een avondje uit. Je kunt dan samen met Amerpride mee naar gaybar Lapart in Amersfoort. Dit avondje uit is van 20.30 tot 23.00 uur. Kijk voor meer informatie op amerpoort.nl

Avond uit voor homoseksuele mensen met een verstandelijke beperking

8 april: dansvoorstelling door Cardiac Output – Amstelveen

Dansgezelschap Cardiac Output bestaat uit dansers met en zonder verstandelijke beperking. Op 8 april kun je hun voorstellingDéjà Vu en verder…’ bijwonen. Het is een dansvoorstelling met hoogtepunten uit eerdere voorstellingen, maar dan in een nieuw jasje. De show is van 19.00 tot 22.00 uur in Schouwburg Amstelveen. Een ticket kost € 15,50. Kijk voor meer informatie op schouwburgamstelveen.nl.

9 en 10 april: symposium Chronisch ziek en werk – Reuver of Maastricht

Voor mensen met een chronische ziekte of beperking is het vaak moeilijk om passend werk te vinden en behouden. Wil jij graag informatie over mogelijkheden die in jouw situatie zouden kunnen helpen? Kom dan op 9 of 10 april naar de thema-avond Chronisch ziek en werk. Verschillende sprekers zullen over dit thema aan het woord komen: een bedrijfsarts en een arbeidsdeskundige, een ervaringsdeskundige en een werkgever. Ook worden er vragen van bezoekers beantwoord. Meer informatie vind je op crohn-colitis.nl.

12 april: workshop solliciteren met autisme - De Bilt

Heb je een vorm van autisme en vind je het lastig om een baan te vinden? In deze interactieve workshop komen verschillende onderwerpen aan bod die een rol spelen bij het solliciteren met autisme. Denk aan: 

  • voor het gesprek: netwerken, vinden van een geschikte functie, veel gemaakte fouten, motivatie brief, kleding, zelfinzicht en eigen vragen;
  • tijdens het gesprek: eerste indruk, lichaamstaal, verschillende gesprekstechnieken, STAR (Situatie, Taak, Actie, Resultaat), open kaart spelen of niet;
  • na het gesprek: wat nu? Follow-up, omgaan met afwijzing en vervolg.

Maximaal aantal deelnemers is 30. Inschrijven is verplicht, aanmelden kan via info@asspire.nl. Kosten zijn € 27,50 per deelnemer. Kijk voor meer informatie op autismeweek.nl/evenementen

13-24 april: Kunstexpositie van ‘Opbouw schilderijen’ van Judith Ockeloen – Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen waar alleen kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond hangt. In de kunstgalerie in De Hallen in Amsterdam kun je gratis exposities van Beeldend Gesproken bezoeken. Van 13 tot en met 24 april en van 7 tot en met 28 mei kun je er ‘Opbouw schilderijen’ van Judith Ockeloen komen bekijken. Kijk voor meer informatie op beeldendgesproken.nl.
 

13 april: wandeling voor mensen met ataxie – Barneveld

Heb jij ataxie en wil je graag wandelen met lotgenoten? Ga dan mee tijdens deze wandeling over landgoed Schaffelaar in Barneveld. De wandelgroep verzamelt om 13.00 uur bij De Orangerie. Het gaat om een wandeling van ongeveer 3 tot 4 kilometer. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op ataxie.nl

13 april: Special Social Club – Amsterdam

Heb je een beperking en wil je wel eens naar een feest dat een beetje hip is? Drie jonge Amsterdammers organiseren dit feest, waar je je veilig, maar ook weer niet overbeschermd voelt. Je kunt er lekker dansen en andere mensen ontmoeten. Het feest is in club Sexyland op de NDSM-werf in Amsterdam en begint om 20.00 uur. De entree is € 7,50 per persoon. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Special Social Club.

Feest voor mensen met een beperking

13 april: wandeling voor mensen met bipolaire stoornis – Driebergen

Als je een bipolaire stoornis hebt en je houdt van samen wandelen, dan is de lentewandeling van stichting Plusminus misschien iets voor jou. De wandelgroep verzamelt om 11.00 uur bij pannenkoekenhuis Princenhof in Driebergen. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur, maar je kunt er ook voor kiezen een kortere route te lopen. Na afloop kunnen deelnemers op eigen kosten samen iets eten en drinken bij het pannenkoekenhuis. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op plusminus.nl.

Fit for life event voor mensen met een dwarslaesie

13 april: Fit for Life event voor mensen met een dwarslaesie – Lunteren

Op 13 april organiseert Coloplast het Fit for Life event ‘Hoe blijf ik gezond met een dwarslaesie? Het evenement vindt plaats in congrescentrum de Werelt en duurt van 12.30 tot 17.30 uur. Je kunt verschillende workshops volgen en lezingen bijwonen die in het teken staan van de thema’s ‘voeding en vocht’ en ‘alledaags bewegen’. Verder kun je lotgenoten ontmoeten en bijvoorbeeld de exclusieve foto-expositie SHINE bezichtigen, met foto’s van 8 mensen met een dwarslaesie en hun passie. Partners zijn op het evenement ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie en schrijf je in op coloplast.nl.

14 april: Backtalkdag voor jongeren met scoliose – Amsterdam

Wil jij graag andere jongeren met scoliose leren kennen? Kom dan met vriend of vriendin naar de Backtalkdag. Ook ouders zijn welkom. Deze dag staat in het teken van plezier maken en elkaar leren kennen. Ook kun je verschillende workshops volgen. De eigen bijdrage is € 2.50 per persoon. Meer informatie vind je op de social media kanalen en de website van de scoliosevereniging. Je kunt je nu alvast aanmelden voor de Backtalkdag.

Evenement voor jongeren met scoliose

17 april: Voorlichtingsavond psoriasis - Heerenveen

Op woensdag 17 april organiseert Psoriasispatiënten Nederland regio Noord een informatieavond over nieuwe behandelingen voor psoriasis nu & in de toekomst. Dermatoloog Marjan de Groot, werkzaam bij het Antonius in Sneek en Emmeloord, geeft een presentatie over de nieuwe mogelijke behandelingen voor psoriasis. Het over biologicals en biosmilars, van nu en in de (nabije) toekomst. De informatieavond is toegankelijk voor mensen met psoriasis en andere belangstellenden.

Locatie: Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1, Heerenveen. Toegang is gratis. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Graag opgeven via de mail: RegioNoord@psoriasispatientennederland.nl of telefonisch: 0514-531506.

Speelpark voor mensen met of zonder zintuiglijke beperking – Weert

In het Zintuigenpark in natuur- en recreatiegebied De IJzeren Man kun je spelen en ontdekken met behulp van zien, horen, ruiken en proeven. Het park is daarom geschikt voor zowel slechtziende en blinde mensen als mensen zonder een zintuiglijke beperking. Toegang is gratis. De paden en speelelementen zijn rolstoeltoegankelijk. De speeltoestellen zijn gegroepeerd in zes verschillende ‘eilanden’, die elk een ander zintuig aanspreken. Zo kun je op het ‘eiland Horen' rijden over een houten kantelbrug waar een klankkast onder zit. Ook zijn er oerdrums met doffe aardklanken, gordijnen van bamboepijpen en een luisterboek. Het speelpark en recreatiegebied liggen aan de Geurtsvenweg in Weert. Kijk voor meer informatie op zintuigenparkweert.nl.

Zintuigenpark prikkelt al je zintuigen Zintuigenpark prikkelt al je zintuigen

Bekijk ook alvast de agendatips voor mei

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 20-03-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord