April: de vogeltjes fluiten weer. Ga eens mee op een vogelexcursie! Of maakt het lenteweer jou zo vrolijk dat je liever op dansles gaat?

31 maart – 7 april: Autismeweek

Van 31 maart  tot en met 7 april vindt de NVA Autismeweek 2018 plaats. In deze week vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land. Het thema van deze week is ‘Luisteren naar autisme’. De NVA Autismeweek wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als dé dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Je vindt alle evenementen op www.autismeweek.nl.

3 april: Informatiebijeenkomst ‘Sarcoïdose, wat speelt er door mijn hoofd’ – Arnhem

Sarcoïdose is een ziekte waarbij er vaak onverwacht ontstekingen ontstaan in organen en weefsels van een lichaam. Deze gratis bijeenkomst is voor leden van de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland, maar ook andere belangstellenden zijn welkom. Een longarts vertelt onder andere over het ontstaan van de ziekte. En hoe het te behandelen is. Een psycholoog gaat in op het omgaan met sarcoïdose. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.30 uur in het Rijnstate Ziekenhuis. Ontvangst vanaf 19.00 uur. Meer informatie op www.sarcoidose.nl.

7 april: ADCA regiomiddag Oost – Staphorst

Deze middag is speciaal voor ADCA-patiënten, hun familie en begeleiders. ADCA is een ziekte die de kleine hersenen aantast, waardoor iemand moeite heeft met de coördinatie. Dit uit zich onder andere in het lopen, praten en de motoriek. Op de regiomiddag kun je meer informatie krijgen over ADCA en lotgenoten ontmoeten. De middag in hotel Waanders is van 12.00 tot 16.00 uur en is gratis voor leden van de ADCA Vereniging Nederland. Niet-leden betalen € 5. (Begeleiders hoeven geen entree te betalen.) Wil je graag langskomen? Meld je dan uiterlijk 1 april aan. Kijk voor meer informatie op www.ataxie.nl.

11 april: Dierentuin Artis – Amsterdam

Stichting Prisma organiseert uitjes voor mensen met een verstandelijke beperking. Ga jij van dichtbij rode vari’s bekijken, naar het voeren van de leeuwen en de training van met de zeeleeuwen? Verder zijn er aquaria met exotische vissen en je kunt wandelen door de tropische vlindertuin. Dit uitje is van 10.30 tot 16.00 uur en kost € 16. (Mensen met een geldige stadspas met groene stip betalen € 8.) De prijs is inclusief entree Artis, een drankje en een lunch. Er kunnen maximaal 10 mensen mee, dus meld je (vóór 27 maart) aan. Op 22 april kun je met Stichting Prisma ook bowlen in Amsterdam. Kijk voor deze en meer activiteiten van Stichting Prisma op www.stichtingprisma.nl. 

12 april: De avond voor de dromers, denkers en doeners – Utrecht

Tijdens de avond voor jonge dromers, denkers en doeners worden er dingen besproken die voor veel jongeren van belang zijn. Denk aan onderwerpen als onderwijs, (inclusieve) arbeidsmarkt en pensioenen. Laat je inspireren door verhalen van andere jonge mensen. Ervaar hoe zij omgaan met uitdagingen en hoe zij denken over de toekomst. Met welke vragen zitten zij? Leer over de bevindingen van experts. De avond is gratis en start om 17.30 uur met eten en de afsluitende borrel is om 20.00 uur. Ga naar www.cnvjongeren.nl voor meer informatie of om een gratis ticket te bestellen.

14 april: Vogels luisteren voor mensen met een visuele beperking – Drenthe/Groningen

Ga je mee met deze jaarlijkse vogelexcursie van de Oogvereniging? Onder leiding van Harrie Westerhuis ga je vogels luisteren in de Onlanden. Dit is een gebied aan de zuidkant van de stad Groningen. Je zult onder andere op zoek gaan naar de roerdomp en de blauwborst. Vanaf 10.00 uur vertrek je met een groep vanaf Boerderij De Onlanderij. Dit is ook het eindpunt van de wandeling, waar je met de groep koffie gaat drinken. De excursie zal inclusief koffie zo’n 2 à 3 uur duren. Meld je van tevoren aan. Ook begeleiders zijn welkom. Wanneer je geen begeleider hebt maar deze wel nodig hebt, geef dit dan door. Kijk voor meer informatie op www.oogvereniging.nl.

16 april tot en met 11 mei: Tentoonstelling Kleurrijk Werkgeluk - Deventer

Bij deze tentoonstelling kun je genieten van de persoonlijke verhalen van 12 mensen over hun werkgeluk. Ook kun je er in De Tijdmachine stappen. Dat is een visueel spektakel over de geschiedenis van onder andere de sociale werkgelegenheid in Nederland. Verder is er een expositie van kunststukken gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking. Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich ook deelnemers van Perspectief’s Kunstcongres en publiekswinnaar van Kunstcongres Oost. De tentoonstelling is in de Stadsetalage en entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.konnected.nl.

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Lees meer over

Inspiratie Tips

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over