UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Toegankelijk klimpark voor mensen in een rolstoel
Actief blijven Tips

Agendatips voor augustus

Bezoek jij in augustus een (rolstoel)sportdag, netwerkborrel of gezellig festival? 

keer gelezen
30

Kun je met jouw handicap nooit meedoen aan spannende activiteiten? Grijp dan nu je kans en voel hoe de adrenaline door je lichaam giert in het klimparcours (waaraan je ook kunt meedoen in een rolstoel!).

In augustus worden verschillende toegankelijke festivals georganiseerd

2 en 3 augustus: Openluchtfestival Huntendwarspop – Gelderland 

‘Iedereen doet ertoe, altijd en overal!’, dat is het motto van Huntendwarspop, een inclusief popfestival voor mensen met en zonder beperking. Het kleinschalige festival in Ulft biedt allerlei soorten muziek, maar ook theater, kermis, een markt en workshops. Dit jaar kun je naar optredens van onder andere Ilse DeLange, Snollebollekes en Kraantje Pappie. Het festival start om 13.00 uur. Kijk op de site van Huntendwarspop voor meer informatie en tickets. De kaartverkoop is tot en met 30 juli.

inclusief festiva voor mensen met en zonder beperking

t/m 4 augustus: Kwakufestival – Amsterdam

Het Kwakufestival wordt sinds 1975 bijna elk jaar in de zomer gehouden in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Oorspronkelijk is het een Surinaams festival. Maar in de loop der jaren is het uitgegroeid tot een multicultureel festival met veel foodstands, verschillende podia met muziek en ook voetbal. Je kunt het tot en met 4 augustus in de weekenden bezoeken. Het festivalterrein is toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Kijk voor de verschillende prijzen en meer informatie op kwakufestival.nl.

12 augustus: Spreekuur (blijven) werken met een visuele beperking – Delft

Ben je blind of slechtziend en heb je vragen over het behouden of vinden van werk? Of heb je als ondernemer moeite met bepaalde uitdagingen? Ga dan naar dit spreekuur van de Oogvereniging met als thema ‘(Blijven) werken met een visuele beperking’. Het spreekuur duurt van 15.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden door Team West van de Oogvereniging op Vesteplein 100 in Delft. De regiocoördinator kan jouw vragen beantwoorden, met je meedenken en je zo nodig doorverwijzen. Naast persoonlijke belangstelling en ervaring beschikt de regiocoördinator over kennis en een groot netwerk. Meer informatie vind je op oogvereniging.nl.

12-16 augustus: Internationaal CP en nah voetbalkamp vrouwen – Zeist

Ben jij een sportieve vrouw met cerebrale parese (CP) of niet-aangeboren hersenletsel (nah) en heb je altijd al een voetbaltraining mee willen maken? Dat kan! Het maakt niet uit of je voetbalervaring hebt of niet. Meld je aan en maak van 12 tot 16 augustus kennis met CP-voetbal. De trainingen vinden plaats onder leiding van professionele CP-voetbaltrainers en voormalig professionele voetbalsters. De kosten zijn € 120 per speelster. Daarvoor krijg je 4 overnachtingen, 5 dagen lang activiteiten, teambuilding en trainingen, lokaal transport voor activiteiten die binnen het programma vallen, ontbijt, lunch en diner en een officieel kamp-T-shirt. Meer informatie vind je op cpvoetbal.nl.

Voetbalkamp voor vrouwen met cerebrale parese of nah

17 en 18 augustus: Rolstoelsportdag en elektrisch Rolstoel Hockeytoernooi – Eindhoven

Op 17 en 18 augustus wordt in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven voor de 5e keer het internationaal GP Bulls elektrisch Rolstoel Hockeytoernooi georganiseerd. Wil jij demonstraties bekijken van verschillende rolstoelsporten of er zelf een (of meerdere) uitproberen? Je kunt een van de (of beide) dagen langskomen en sporten uitproberen als rolstoelbasketbal, rolstoelbadminton, rolstoeldansen, rolstoelschermen en rolstoeltennis. Ook kun je aan een rolstoelvaardigheidstraining meedoen en is er een informatiemarkt, gericht op zorg en recreatie voor mensen met een lichamelijke handicap. Kijk voor meer informatie op bosk.nl.

22-25 augustus: Utrechtse Fietsvierdaagse – Zeist

Tijdens de Utrechtse Fietsvierdaagse kun je ook meerijden op een tandem, e-bike of handbike. Er zijn routes van 20, 40 en 60 kilometer. De routes gaan over de Utrechtse Heuvelrug, en langs kastelen, forten en militair erfgoed. Je kunt bijvoorbeeld een rondleiding volgen in het Calamiteitenhospitaal van UMC Utrecht of binnenkijken in forten en kastelen. De fietsvierdaagse start en finisht op Slot Zeist. De kosten per persoon zijn € 10 per dag of € 30 voor de hele vierdaagse. Het familietarief is € 20 per dag of € 60 voor de hele vierdaagse. Een deel van het inschrijfgeld gaat naar Vrienden van het UMC voor onderzoek naar hartfalen. Meer informatie en een inschrijfformulier vind je op utrechtsefietsvierdaagse.nl.

Fietsvierdaagse ook voor handbikers
Bij het Icarusfestival vier je de imperfectie

24 augustus: Icarus Festival – Amsterdam

Een festival als preventie tegen burn-out en depressie? Jazeker, want er wordt voor de verandering eens een ode gebracht aan onze imperfecte kant. Een kwetsbare kant die normaal verzwegen en ontweken wordt, waardoor er een onhaalbaar ideaal heerst in onze maatschappij. Kom jij langs om dat ideaal te verzwakken? Dans dan fout mee op de juiste muziek, proost samen op een onvolmaakte dag, en laat je inspireren door een van de vele theatervoorstelingen, lezingen poëzie- of muziek-acts. Het festival is in de Ceuvel in Amsterdam-Noord. De ticketkosten variëren van € 10 tot € 17,50. Kijk voor meer informatie op icarus-amsterdam.nl.

Icarus festival Poëzie op het Icarus festival

29 augustus: Het Paarse Hartenfeest tijden de Heideweek – Gelderland

De Heideweek is een jaarlijkse feestweek in de gemeente Ede. Op de donderdag van deze week is het Paarse Hartenfeest: een speciaal feestprogramma voor mensen met een verstandelijke handicap (en hun begeleiders). Met onder andere muziek, optredens en spelletjes. Meer informatie op heideweek.nl.

29 augustus: Wandeling en muziek met Harteraad – Dwingeloo

Harteraad regio Noord organiseert deze wandelmiddag voor mensen met hart- en vaataandoeningen. Tijdens de wandeling is een AED aanwezig. Trek goede wandelschoenen aan voor deze wandeltocht door het Leggelderveld, een klein, stil natuurgebied met bijzondere vegetatie. De tocht begint en eindigt op de boerderij van gastvrouw Ali Zoer. Bij terugkomst op de boerderij kun je een drankje drinken en genieten van accordeonmuziek. De middag duurt van 13.30 tot 17.00 uur. Voor Harteraad-leden en hun partners is deelname gratis (inclusief drankje). Niet-leden betalen € 5. Meer informatie vind je op harteraad.nl.

Wandeling voor mensen met hart- en vaataandoeningen Lotgenotendag voor mensen met hart- en vaataandoeningen

Tot en met 6 september – Expositie winnaars Kunstcongres West – Den Haag

In het CAK in Den Haag is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief regio West 2019. De expositie is een prachtige aanvulling van het atrium (de entree) van het kantoor van het CAK. Geïnspireerd geraakt? Op Kunstcongres met perspectief vind je alle winnaars van 2018/2019.

27 augustus-21 september: Expositie winnaars Kunstcongres Noord – Groningen

In het VRIJDAG is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief regio Noord 2019. Je bent welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kom ook langs om de kunstwerken te bekijken. Geïnspireerd geraakt? Op Kunstcongres met perspectief vind je alle winnaars van 2018/2019. Meer informatie vind je op bijvrijdag.nl.

Expositie van de winnaars van Kunstcongres Noord met Perspectief

Tot en met 30 september – Expositie winnaars Kunstcongres Zuid – Den Bosch

Bij Kunstlocatie Würth is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief regio Zuid 2019. Je bent er welkom van maandag tot en met vrijdag en op zondag van 11.00 – 17.00 uur (zaterdag is de Kunstlocatie gesloten). Entree is gratis. Momenteel is bij de Kunstlocatie ook de tentoonstelling ‘Geometrie en Ironie’ van François Morellet te zien.

12 oktober: Hoogteparcours voor mensen handicap – Goirle (aanmelden tot 5 augustus)

Het Nationaal MS fonds organiseert een uitje naar een hoogteparcours. In de bossen bij Goirle ligt het Klim & Avonturenbos, onderdeel van Rocks ’n Rivers. Het hoogteparcours in dit Klim & Avonturenbos is geschikt voor mensen met een fysieke beperking zoals MS. Als je niet goed kunt lopen, word je begeleid. En zelfs met een rolstoel kun je meedoen. Kun jij zelfstandig rechtop in je rolstoel zitten? Ervaar dan hoe het is om van boom tot boom te glijden of rollen. Overwin verschillende hindernissen tussen de boomtoppen en suis via een tokkelbaan naar beneden. De klimactiviteit is van 13.00 tot 16.00 uur en kost € 10 per persoon. Aanmelden kan tot 5 augustus. Meer informatie vind je op nationaalmsfonds.nl.

Hoogteparcours toegankelijk voor mensen met een handicap Toegankelijke klimpark voor rolstoelers

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 24-07-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord