Naar hoofdinhoud

Agendatips voor augustus

‘Theater, festivals en sport: geniet ervan in augustus!’

De redactie heeft weer verschillende uitjes en activiteiten gevonden om je zomer op te vrolijken. Festivals, theater en sport: geniet ervan!

Wil je weten wat je nog in juli kunt doen? Bekijk ook deze agendatips.

t/m 6 augustus: Kwaku zomerfestival - Amsterdam

4 weekenden en 2 vrijdagavonden lang is het feest in Amsterdam tijdens het Kwaku Summer Festival. Het festival wordt sinds 1975 bijna elk jaar in de zomer gehouden in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Oorspronkelijk is het een Surinaams festival. Maar de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een multicultureel festival met heel veel foodstands, verschillende podia met muziek en ook voetbal. Het festival is rolstoeltoegankelijk. Toegangskaartjes kosten online € 5 voor een dagkaart en aan de deur € 7. Een passepartout voor het hele festival kost € 27,50. Kijk voor meer informatie op www.kwakufestival.nl.

Kwaku Festival 2017. UWV Perspectief

5 augustus en 19 augustus: Contactdagen PAS - Maastricht en Delft

De contactdagen van PAS (Personen uit het Autisme Spectrum) zijn lotgenotencontactdagen voor volwassenen (18 jaar of ouder) met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoge begaafdheid. Je kunt in een informele sfeer contacten leggen, ervaringen uitwisselen of gewoon aanwezig zijn. Er is begrip voor wanneer je bijvoorbeeld niets te zeggen weet, of even behoefte hebt om alleen te zijn of een wandelingetje te gaan maken. Het is ook goed als je wat eerder weg wilt gaan. Je kunt gewoon ergens bij gaan zitten of je wordt spontaan in een gezelschap uitgenodigd, maar het is ook niet erg als je even apart gaat zitten. Op 5 augustus is er een contactdag in Maastricht en op 19 augustus in Delft. Deelname is gratis. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Kijk voor meer informatie op PAS.

12 augustus: Huntendwarspop - UlftHuntendwarspop programma 2017

Huntendwarspop is voor iedereen! Het is het eerste inclusieve muziekfestival in Nederland, dus voor mensen zonder én met beperkingen. Huntendwarspop 2017 vindt plaats op zaterdag 12 augustus op het DRU Park in Ulft (Achterhoek). Onder andere Kensington, Chef‘Special en Kraantje Pappie komen optreden. Een kaartje à € 15 kun je bestellen via de website. Kijk voor meer informatie op Huntendwarspop.

15 augustus: Midgetgolfdag Longfonds - Appingedam

Emidgetgolfen met lotgenotenlke derde dinsdag van de maand organiseert Longfonds Groningen een uitstapje. Op 15 augustus is er een midgetgolfdag in Appingedam. Deelname kost enkele euro’s, plus de kosten voor koffie of thee. Om deel te nemen aan de lotgenotenuitstapjes van het Longfonds moet je lid zijn van het Longfonds en van de lotgenotencontactgroep Toerist in eigen regio. Ben je nog geen lid en wil je meedoen om te kijken of je het leuk vindt, dan kan dat natuurlijk. De midgetgolfdag is ook toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Opgeven kan bij Coby Arends, arends-j@home.nl of 050-542 03 31. Kijk voor meer informatie op de activiteitenpagina van Longfonds rayon Groningen. Ook in andere regio’s organiseert het Longfonds allerlei activiteiten. Zoek in jouw buurt om te kijken wat je allemaal kunt doen.

24 t/m 28 augustus: Internationaal elektrisch rolstoelhockeytoernooi - Eindhoveninternationaal elektrisch rolstoelhockeytoernooi

Van 24 t/m 28 augustus 2017 is er in Eindhoven een internationaal elektrisch rolstoelhockeytoernooi (e-hockey). Er doen 14 teams mee. De wedstrijden elektrisch rolstoelhockey worden gespeeld in het Indoor SportCentrum in Eindhoven. E-hockey wordt gespeeld door mensen met een lichamelijke beperking die in het dagelijks leven afhankelijk zijn van een elektrische rolstoel. Rolstoelhockey geeft sportieve uitdagingen en biedt de mogelijkheid om sociale contacten met medespelers en supporters te leggen. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op Bosk.nl.

24 augustus: Rondleiding langs beelden - Amsterdam

Samen met een gids wandelen langs beelden in Amsterdam-Zuid: het kan op donderdag 24 augustus. Van 13.45 tot 15.30 uur is er een speciale gratis rondleiding voor mensen die slechtziend of blind zijn. De beeldenroute in Amsterdam-Zuid loopt langs de Apollolaan, Minervalaan, Churchilllaan en de Zuidas. De wandeling leidt langs tientallen monumentale abstracte sculpturen van Nederlandse kunstenaars. Deelname is gratis en aanmelden kan tot uiterlijk 15 augustus. Mail je volledige naam en e-mailadres naar amsterdam@visio.org o.v.v. beeldenroute Amsterdam-Zuid. Meer informatie op Visio.org

26 en 27 augustus: Mysteryland - HaarlemmermeerDansen op Mysterieland 2017

Mysteryland is een tweedaags dancefestival in Hoofddorp. Het festivalterrein is heel goed toegankelijk voor rolstoelen, maar de camping bestaat uit grasland, waardoor de rolstoeltoegankelijkheid beperkt is. Op de website vind je een lijst van hotels voor feestgangers, maar je kunt natuurlijk ook 1 dag gaan. Welke artiesten kun je er vinden? Deadmau5, Armin van Buuren, Broederliefde en Benny Rodrigues, en nog vele anderen. Tickets vanaf € 59,50. Kijk voor meer informatie op www.mysteryland.nl.

12 en 13 augustus + 18 augustus – 3 september: Try-out theatervoorstelling Drs. Down - Rijswijk en Amsterdam

http://www.mysteryland.nl/Vanaf eind augustus draait er een uniek muziektheaterstuk, getiteld Drs. Down, in Nederland. Het verhaal van Drs. Down gaat over Lukas, een jongen met down. Lukas gaat naar school om verder te komen in zijn leven, maar dit wordt hem niet makkelijk gemaakt. Zo wordt hij gepest op school, hunkert hij naar een onbereikbaar vriendinnetje en stelt een arts zelfs voor om plastische chirurgie toe te passen. De try-outs van de voorstelling zijn op 12 en 13 augustus in Rijswijk. Kaartjes vanaf € 15, bestellen via de Rijswijkse Schouwburg. Van 18 augustus t/m 3 september speelt de voorstelling in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Kaartjes vanaf € 17,70 via Nationale Theaterkassa. Vanaf oktober is de voorstelling in verschillende grote theaterzalen in Nederland te bekijken. 

t/m 3 september: Move and play! In Museon - Den Haag

Museon tentoonstelling move and play

Tot begin september kun je in Museon in Den Haag naar de tentoonstelling ‘Move and play!’ ‘Move and play!’ is een en al bewegen en spelen. Het inspireert bezoekers om te bewegen, te spelen en plezier te hebben door middel van gezamenlijke activiteiten. Deze tentoonstelling bevat meer dan 20 leuke opstellingen, waar je actief mee aan de slag gaat. Je ervaart wat de invloed van beweging is op je lichaam en wat er in je hoofd gebeurt tijdens het bewegen en sporten. De tentoonstelling is te zien t/m 3 september 2017. Toegang is € 12, gratis met een Museumkaart. Alle tentoonstellingszalen zijn voor rolstoelgebruikers goed toegankelijk. Per rolstoelgebruiker kan 1 begeleider gratis mee het museum in. Meer informatie bij het Museon

Heb jij ook een leuke tip voor een activiteit in augustus? Deel deze in de reactie hieronder.

Reacties

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Lea doet mee aan de poëziewedstrijd van Special Arts

Doe mee, dicht voor de landelijke poëziewedstrijd 2017

Gedichten schrijven heeft veel voordelen. Het is misschien wel een van de persoonlijkste manieren om je te uiten. Probeer het ook!

Zandsculpturendag voor blinde mensen

Agendatips voor oktober

Laat je inspireren door onze uittips voor de maand oktober.

Lerrie krijgt inspiratie van goede daden

Lerries 1000 vriendelijke daden

Lerrie vindt het leuk om mensen te verrassen met een aardigheidje. Hoe is zijn Random acts of kindness month verlopen?

Kris tuiniert vanuit de rolstoel

Kris blijft bewegen vlog #7: tuinieren vanuit de rolstoel

Kris vertelt in vlog 7 over haar moestuin. Verse groenten verbouwen en lekker de groene vingers trainen. Alles vanuit haar rolstoel.