UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

in museum boijmans van beuningen kun je kunstwerken voelen
enorme pop bestuurd door mensen
Actief blijven Tips

Agendatips voor augustus

Weet je nog niet wat je kunt doen in augustus? Laat je inspireren door de tips van UWV Perspectief. Wat dacht je van wandelende reuzen(poppen) in Leeuwarden tijdens ‘De Reuzen van Royal de Luxe’.

keer gelezen
53

Voor augustus zijn er genoeg zomerse (buiten)activiteiten. Maar mocht het weer tóch niet meezitten, dan kun je altijd nog naar het museum, of naar een lotgenoten- of informatiebijeenkomst.

1 augustus: Nationaal G-voetbaltoernooi – Barendrecht

Het Nationaal G-voetbaltoernooi bij BVV Barendrecht wordt ieder jaar op Sportpark de Bongerd gespeeld. Aan het toernooi nemen 400 G-voetballers deel. G-voetballers zijn voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ze spelen die dag allemaal in de échte tenues van clubs uit het betaald voetbal en worden gecoacht door alle bekende trainers van de profclubs. Ook zijn de topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie aanwezig op dit voetbalfeest. Kijk voor meer informatie op coachesbv.nl

Nationaal G-voetbaltoernooi G-voetbaltoernooi

t/m 5 augustus: Kwaku festival – Amsterdam

Het Kwaku festival wordt sinds 1975 bijna elk jaar in de zomer gehouden in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Oorspronkelijk is het een Surinaams festival. Maar de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een multicultureel festival met veel foodstands, verschillende podia met muziek en ook voetbal. Je kunt het tot en met 5 augustus in de weekenden bezoeken. Het festivalterrein is toegankelijk voor minder-validen en rolstoelgebruikers. Kijk voor de verschillende prijzen en meer informatie op kwakufestival.nl.
 

5 augustus: handicap waterskidag – Buren (Gelderland)

Kom jij naar de jaarlijkse open dag voor gehandicapten van Waterskivereniging Maurik? Zelfs blinde mensen, mensen met een dwarslaesie of been- of armamputatie kunnen leren waterskiën. 15 minuten waterskiën kost € 8. Je kunt twee skirondes doen tijdens deze dag, maar als je liever één keer wilt, is dat ook mogelijk. Maak gratis gebruik van een wetsuit, zwemvest en skimateriaal. De instructeurs hebben veel ervaring met mensen met een lichamelijke handicap. Het clubhuis en terrein zijn rolstoeltoegankelijk. Ook is er voor rolstoelgebruikers een speciale doucheruimte. Aan het eind van de dag is er een barbecue waarbij ook begeleiders, familie en vrienden welkom zijn. Kosten voor de barbecue zijn € 12 per persoon (exclusief drankjes). Kijk voor meer informatie en inschrijving op wsvmaurik.nl.

8 t/m 11 augustus: voetbalkamp voor vrouwen – Barcelona

Meisjes en vrouwen vanaf 12 jaar met cerebrale parese of niet-aangeboren hersenaandoening kunnen meedoen aan dit internationale voetbalkamp in Barcelona. CP-voetbal is steeds populairder onder jongens en mannen, maar er bestaat nog geen vrouwenafdeling van deze sport. Daarom is er van 8 tot en met 11 augustus een internationaal voetbalkamp in Sant-Cugat, Barcelona. Het kamp vindt plaats tijdens de CRISPA World Games. De Internationale CP-voetbal Federatie stelt een subsidie beschikbaar voor de kosten van 24 deelneemsters aan het voetbalkamp wereldwijd. Er is een financiële tegemoetkoming van 8 tot en met 11 augustus. Als je langer wil blijven dan deze dagen, zijn de kosten voor eigen rekening. Ook het vliegticket is op eigen kosten. Wil jij meedoen? Kijk voor meer informatie op bosk.nl.

t/m 13 augustus: Expositie winnaars Kunstcongres – Arnhem

In het Stadhuis Arnhem is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Oost 2017. Je bent welkom van 9.30 tot 14.30 uur en de toegang is gratis. Kom ook langs om de kunstwerken te bekijken. Geïnspireerd geraakt? Doe ook mee aan het Kunstcongres met perspectief en schrijf je in voor 2018/2019.

kunstexpositie van het kunstcongres

11 augustus: Openluchtfestival Huntendwarspop - Gelderland 

‘Iedereen doet er toe, altijd en overal!’ dat is het mottos van Huntendwarspop, een inclusief popfestival voor mensen met en zonder beperking. Het kleinschalige festival in Ulft biedt allerlei soorten muziek, maar ook theater, kermis, markt en workshops. Dit jaar kun je naar optredens van onder andere Di-rect, Lil Kleine en Childsplay. Het festival start om 13.00 uur. Kijk op de site van Huntendwarspop voor meer informatie en tickets

14 augustus: Slechtziend en zelfstandig boodschappen doen – Rotterdam

Ben je slechtziend of blind en wil je jouw boodschappen zelfstandig (blijven) doen? Leer hoe je weet welke ingrediënten er in een product zitten, wanneer een bepaald product in de aanbieding is en hoe je jouw boodschappen veilig kunt afrekenen. Tijdens deze workshop ontdek je onder andere welke (digitale) hulpmiddelen je kunt gebruiken tijdens het boodschappen doen. De bijeenkomst bij Visio Den Haag duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Kijk voor meer informatie op visio.org.

17 - 19 augustus: De Reuzen van Royal de Luxe – Leeuwarden 

Kom naar de Nederlandse première van de wereldberoemde productie van Royal de Luxe. Metershoge indrukwekkende poppen lopen dwars door de binnenstad met hun voorstelling Grote Schaats in het IJs. Wezens zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. Medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. De precieze wandelroutes worden op 10 augustus bekendgemaakt op friesland.nl. Om het evenement zo toegankelijk mogelijk te maken, zijn er faciliteiten voor verschillende doelgroepen. Wil je daarvan gebruik maken? Meld je daarvoor dan uiterlijk 7 augustus aan. Meer over de toegankelijkheid verschijnt binnenkort op friesland.nl. (Klik daar op het plaatje met ‘Toegankelijkheid voor mindervaliden’). 

reuzenpop loopt door leeuwarden

18 augustus: Ongezien Boijmans – Rotterdam

Op de derde zondag van de maand is er om 15.00 uur een rondleiding in Museum Boijmans van Beuningen, speciaal voor blinde en slechtziende bezoekers. Tijdens deze interactieve rondleiding ervaar je onder begeleiding van een museumdocent een aantal topstukken uit de collectie van het museum. Je leert de kunstwerken kennen aan de hand van voelen, ruiken, horen, inbeelden of fysieke beleving. De rondleiding duurt anderhalf uur en deelname kost € 8,50 (dat is inclusief entree). Meld je wel van tevoren aan. Kijk voor meer informatie op boijmans.nl

in museum boijmans van beuningen kun je kunstwerken voelen in museum boijmans van beuningen kun je kunstwerken voelen

23 augustus: Het Paarse Hartenfeest tijden de Heideweek - Gelderland

De Heideweek is een jaarlijkse feestweek in de gemeente Ede. Op de donderdag van deze week is het Paarse Hartenfeest: een speciaal feestprogramma voor mensen met een verstandelijke handicap (en hun begeleiders). Met o.a. muziek, optredens en spelletjes. Meer informatie op heideweek.nl

Logo Heideweek

30 augustus: Longpunt. Zo ga je om met angst, stress en spanning – Doetinchem

Het Longpunt is een ontmoetingsplek voor long-hartpatiënten en hun familie of vrienden. In het auditorium van het Slingeland ziekenhuis vertelt een psycholoog over omgaan met angst, stress en spanning. De bijeenkomst duurt van 15.30 tot 17.30 uur. Deelname is gratis. Lidmaatschap van het Longfonds of Harteraad is niet verplicht. Aanmelden is wel verplicht vanwege een maximumaantal bezoekers. Vriendelijk verzoek om tijdens de bijeenkomst geen parfum of geurtjes te dragen. Kijk voor meer informatie op harteraad.nl

1 september: Icarus festival – Amsterdam

Een festival als preventie tegen burn-out en depressie? Jazeker, want er wordt voor de verandering eens een ode gebracht aan onze imperfecte kant. Een kwetsbare kant die normaal verzwegen en ontweken wordt, waardoor er een onhaalbaar ideaal heerst in onze maatschappij. Kom jij langs om dat ideaal te verzwakken? Dans dan fout mee op de juiste muziek, proost samen op een onvolmaakte dag, en laat je meenemen door het laboratorium voor ongewenste emoties. Het festival is in de Ceuvel in Amsterdam Noord. Ticketkosten variëren van € 12,50 tot € 17,50. Kijk voor meer informatie op icarus-amsterdam.nl

icarus festival

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Lees meer over

Tips Inspiratie

Reacties

Door harrie vossen op donderdag 26 juli 2018, 15:51

9 September 2018. Ride for the roses. Sponsorfietstocht voor KWF kankerbestrijding. De ride for the roses wordt dit jaar gehouden in de Haarlemmermeer. Flyers en folders vind u in buurthuizen en gezondheidscentra van de Haarlemmermeer. Er is ook een website waar je je kunt inschrijven. De tocht is zowel voor racefietsers als recreanten. Er zijn verschillende afstanden. Bedrijven kunnen met een ploeg mee doen. Dit is wel een stuk duurder. Individueel is ook mogelijk. Mensen die mij kennen help mee met het verspreiden van de flyers en folders. Dit bij iets lagere temperaturen. Toekijken is ook mogelijk. Er zijn veel vrijwilligers nodig om de dag tot een succes te maken. Aanmelden kan ook bij Haarlemmermeer voor elkaar.

groeten Harrie (de dichter)

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord