UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Theatervoorstellingen voor dove en slechthorende mensen
Theatervoorstelling de Sprookjes Sprokkelaar met audiodescriptie
Actief blijven Tips

Agendatips voor december

In december worden er genoeg (feestelijke) activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Maak een frisse winterwandeling, leer iets nieuws of ga naar een (kerst)theatervoorstelling.

keer gelezen
97

Je kunt in december lotgenoten ontmoeten of er echt een feestmaand van maken en genieten van verschillende kerstactiviteiten en -etentjes.

Kerst vier je niet alleen. Ontmoet nieuwe mensen, bijvoorbeeld tijdens een betaalbaar kerstdiner!

Kerstdiners bij Resto VanHarte – Verschillende locaties

Bij Resto VanHarte kun je terecht voor een betaalbare maaltijd en gezelligheid met mensen uit de buurt. Regelmatig zijn er bijzondere thema-avonden. In Venlo kunnen gasten op 10 en 12 december aanschuiven bij een kerstdiner. Op 18, 19, 20 en 25 december zijn er kerstdiners op verschillende locaties in Amsterdam. Maar ook op andere locaties zijn er feestelijke maaltijden. Kom ook langs om samen te tafelen. Graag vooraf reserveren. Kijk voor meer informatie en alle geplande (kerst)etentjes op reserveren.restovanharte.nl

3 december: Wereld Gehandicapten Dag – Verschillende locaties

Elk jaar zijn er tijdens Wereld Gehandicapten Dag nationale en regionale activiteiten. De nationale activiteiten vinden plaats in Rotterdam. Daar worden in het Huis Der Zotheid de 5 beste films van het 3e Internationale Jeugd Film Festival (IJFF) vertoond. Dit jaar stond het IJFF in het teken van Leven Met Een Beperking. Verder kun je in 100 verschillende steden aan regionale activiteiten meedoen. Kijk voor meer informatie op wereldgehandicaptendag.nl.

5 december: Wandeling Diabetesvereniging – Zoetermeer

Elke week organiseert de Diabetesvereniging Nederland een wandeling in de buurt van de Zoetermeerse Plas. Wandel je mee? De groep loopt van 10.00 tot 12.00 uur en start bij
de Happy Moose. Houd rekening met een stevige pas. Kijk voor meer informatie op dvn.nl.

Logo DVN

5 en 19 december: Kookworkshop – Utrecht

De Wilg ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Elke 2 weken organiseren zij op woensdagavond een kookworkshop voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar oud. Samen met een groepje en 3 vrijwilligers maak je een gerecht; gezond, lekker en voor weinig geld. Meedoen kost € 4. Je gaat een avond gezellig samen koken en eten én je doet ideeën op over wat je zelf thuis kunt koken. Kijk voor meer informatie op dewilg.nl.

Kookworkshop voor mensen met een verstandelijke beperking

6 december: Longpunt ‘Bewegen en grenzen leren stellen’ – Sittard

Longpunt is de ontmoetingsplek voor mensen met een longziekte. Elke maand staat er een ander thema centraal. Daarover krijg je dan informatie en verder kun je vragen stellen aan zorgverleners en lotgenoten ontmoeten. Deelname is gratis. Er wordt gevraagd of je tijdens de bijeenkomst geen parfum wilt gebruiken. Kijk voor meer informatie op limburg.longfonds.nl

8 en 22 december: Autisme lotgenotencontactdagen – Verschillende locaties

PAS Nederland is een vereniging voor en door volwassenen met autisme. De contactdagen van PAS zijn lotgenotencontactdagen en ontmoetingsdagen voor volwassenen met een autismespectrumstoornis en een normale tot hoge begaafdheid. In december kun je terecht op 2 verschillende contactdagen. Op 8 december in Almere en op 22 december in Utrecht. Kijk voor meer informatie over deze specifieke data op pasnederland.nl. Wil je graag meer informatie over de inhoud en het verloop van de contactdagen in het algemeen? Lees dan deze omschrijving.

Verschillende data: Theatervoorstellingen met audiodescriptie – Verschillende locaties

Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor blinde en slechtziende mensen. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving van de blindentolken en mis je niets. In december kun je onder andere naar de theatervoorstellingen ‘The Addams Family’, ‘Alone@Home’ of familiemusical Sprookjessprokkelaar. Vaak is er ook een speciale inleiding aan de voorstelling toegevoegd met uitleg over locatie, decor en kostuums. Kijk voor alle voorstellingen en informatie op komthetzien.nl.

Theater met audiodescriptie Theatervoorstelling met audiodescriptie

14 december: Kersteditie theatervoorstelling ‘Me and My Pro’ – Oosterbeek

Theaterwerkplaats KAZOU helpt jongeren met autisme om hun talenten op het gebied van theater te ontdekken en verder te ontwikkelen. Naast leerlingen die lessen volgen heeft Kazou ook een vaste theatergroep. Tot en met 14 december treden zij op met hun voorstelling ‘Me and My Pro’. Voor deze voorstelling is elke Kazou-acteur gekoppeld aan een ‘pro’ (een theaterprofessional). Op 14 december is er een speciale kerstuitvoering van de voorstelling. De show begint om 20.00 uur en een kaartje kost € 20. Kijk voor meer informatie op theaterwerkplaatskazou.nl.

Kerstuitvoering van theatervoorstelling gespeeld door acteurs met autisme en professional

19 december: Een kerststukje maken bij het Oogcafé – Teylingen

Heb jij een visuele beperking en wil je graag zelf een kerststukje maken? Dat kan op 19 december tijdens het Oogcafé in Sassenheim. Van 13.30 tot 16.30 uur kun je in het gezelschap van lotgenoten jouw eigen kerststukje creëren. Kijk voor meer informatie op oogvereniging.nl.

25 december: Kerstdiner voor mensen met een verstandelijke beperking – Zeist

Kerstmis is een feest van familie, eten en drinken en vooral gezelligheid. Maar wat als je niet weet met wie jij kerst kunt vieren? Je hoeft je niet eenzaam te voelen, kom gezellig naar het kerstdiner van stichting FrankLin. De stichting organiseert een 5 gangenkerstdiner met entertainment speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. De kosten zijn € 15 per persoon. Er kunnen maximaal 100 mensen komen, dus geef je op tijd op. Kijk voor meer informatie op stichtingfranklin.nl.
 

Kerstdiner voor mensen met een verstandelijke beperking

Wil je alvast wat leuks inplannen voor volgende maand? Lees dan de agendatips voor januari.

Gepubliceerd op: 21-11-2018

Lees meer over

Inspiratie Tips Autisme

Reacties

Door els op donderdag 22 november 2018, 14:04

Rembrandt en Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw.

De Friese Saskia Uylenburgh was de eerste grote liefde van Rembrandt van Rijn. In 1634 trouwt het paar. Saske, zoals haar Friese doopnaam luidt, is geboren in Leeuwarden en groeit daar op. Het meest beroemde Friese bruidspaar ooit vormt de rode draad in de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw. Aan de hand van het liefdeskoppel ontdek je als bezoeker hoe het eraan toeging in een vooraanstaand huwelijk in de zeventiende eeuw.

Van de eerste hofmakerij, sprookjesachtige bruiloften en het stichten van een gezin tot de donkere kanten van het huwelijk zoals kindersterfte en overspel. De expositie in het Fries Museum toont huwelijksportretten, intieme schetsen en persoonlijke voorwerpen die vertellen hoe lief en leed gedeeld werden in de Gouden Eeuw.

Ervaar het Nederland in de tijd van Rembrandt en de Gouden Eeuw met deze bijzondere tentoonstelling in het Fries Museum.

https://www.friesmuseum.nl/

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord