Je kunt de kerstlichtjes ophangen en lekker warm binnen blijven. Maar voor deze uitjes ga je misschien graag de deur uit.

Naar de schaatsbaan, een kerstbrunch of kunstexpositie

(15 november) t/m 15 december: Kunstexpositie bij Boogh - Gelderland

Boogh biedt dagactiviteiten, begeleiding, behandeling, training en re-integratie aan mensen met hersenletsel, een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Tot en met 15 december kun je een expositie bezoeken met kunst gemaakt door verschillende cliënten van Boogh. Kom langs om schilderijen, beelden, borden en haakwerken te bekijken in Proeftuin De Ontmoeting. Entree is gratis.

kunstexpositie met kunst van mensen met lichamelijke beperking of chronische ziekte

7 december: Schaatsen - Roosendaal

Heb jij een visuele beperking en wil je graag schaatsen? Op 7 december kun je onder deskundige begeleiding kennismaken met de schaatssport. Je bent van 16.00 tot 18.00 uur welkom op de ijsbaan op de markt in Roosendaal. Wil je graag meedoen? Mail dan naar d.weertman@ssnb.nl voor meer informatie of om je aan te melden.

schaatsdag speciaal voor mensen met visuele beperking

9 december: Netwerken naar werk - Utrecht

Als je een visuele beperking hebt en op zoek bent naar (nieuw) werk, dan is deze middag van de Oogvereniging wat voor jou. Wissel ervaringen uit met andere werkzoekenden en leer tijdens een workshop hoe (en waar) je het best kunt netwerken of wat voor jou de beste hulpmiddelen zijn op het werk. Het programma duurt van 13.00 tot 16.30 uur. Meer informatie vind je op www.oogvereniging.nl.

Leren netwerken voor blinde of slechtziende mensen

12 december: thema-avond autisme in begrijpelijke taal – Noord-Brabant

Kom je naar deze autismethema-avond? Twee vrouwen die op latere leeftijd de diagnose autisme kregen, geven samen een presentatie over wat autisme voor hen inhoudt. De basiskenmerken van autisme komen aan bod. Maar er is ook aandacht voor autisme tijdens de feestdagen. Kom jij van 19.30 tot 21.00 uur luisteren (en van 21.00 tot 21.30 uur napraten)? Je vindt meer informatie en kunt je aanmelden op www.nva-nb.nl.

16 december: Lichtjestocht – Utrecht

Volg het pad langs 2.000 lichtjes en waan je in de tijd van het kerstverhaal. Je ziet Romeinen, engelen, herders met hun schaapskudde, koning Herodes en de wijzen uit het oosten. Zij vertellen je wat ze de laatste dagen allemaal voor bijzonders hebben gezien en meegemaakt. Het laatste kaarsje staat in de stal bij Jozef en Maria en het kindje Jezus, te midden van de dieren. De kerstlichtjestocht is een evenement voor iedereen en is ook toegankelijk voor mensen in een rolstoel. De start is tussen 18.00 en 19.00 uur bij winkelcentrum De Gaard aan de Troosterhof in Utrecht. Meer informatie vind je op lichtjestochtutrecht.nl.

19 december: Informatiebijeenkomst over de schildklier - Uden

Laat je tijdens deze bijeenkomst door een internist/endocrinoloog informeren over de schildklier. Er worden vragen behandeld als ‘Wat betekent de schildklier voor ons lichaam?’ en ‘Wat als je schildklier niet goed werkt?’ De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is in het restaurant van ziekenhuis Bernhoven. Van tevoren aanmelden is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op www.schildklier-site.e-captain.nl.

informatieavond over de schildklier

19 december: Fibromyalgie lotgenotenbijeenkomst - Elst

De nationale vereniging voor fibromyalgiepatiënten organiseert verschillende lotgenotenbijeenkomsten. Op 19 december kun je elkaar van 10.00 tot 12.00 uur ontmoeten in cultureel centrum Onder de Toren. Kijk voor meer informatie en overige lotgenotenbijeenkomsten op www.fesinfo.nl.

19, 20, 21, 25 december: kerstdiner bij Resto VanHarte – diverse locaties

Bij Resto VanHarte kun je terecht voor een betaalbare maaltijd en een hoop gezelligheid met mensen uit de buurt. Regelmatig zijn er bijzondere thema-avonden. In Haarlem kunnen gasten op eerste kerstdag aanschuiven bij een kerstbrunch. Op 19, 20 en 21 december zijn er kerstdiners op verschillende locaties in Amsterdam. Maar ook op andere locaties zijn er feestelijke maaltijden. Kom ook langs om samen te tafelen. Graag vooraf reserveren. Kijk voor meer informatie en alle geplande (kerst)etentjes op www.reserveren.restovanharte.nl.

Gezellig gedekte tafel bij een etentje van Resto van Harte Kerstfeest bij Resto van Harte-eenzaam-samen

9, 24 en 26 december: Wintercircus met audiodescriptie – verschillende locaties

De circusvoorstelling Fraaie Fratsen! wordt voor blinde en slechtziende mensen uitgevoerd met live audiodescriptie. Door je draadloze hoofdtelefoon hoor je 2 blindentolken vertellen wat er allemaal gebeurt. Voor aanvang van de voorstelling mogen alle blinde en slechtziende mensen op het ‘voelplein’ de maquettes van het decor ontdekken. Voel aan alle attributen en rekwisieten van het circus en maak kennis met de circusartiesten en hun kostuums. Meer informatie vind je op www.komthetzien.nl.

Wintercircus met audiodescriptie-blind en slechtziend

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 22-11-2017

Lees meer over

Inspiratie Tips

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over