UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Week van het oorsuizen
In het reumacafé kun je in gesprek met lotgenoten
Actief blijven Tips

Agendatips voor februari

Staan er voor jou al leuke dingen op de planning voor februari? Wat dacht je van een carnavalsfeest? Ben je op zoek naar werk? Geef je dan op voor een meet & greet met verschillende werkgevers. 

keer gelezen
114

Heb jij in januari hard je best gedaan voor je goede voornemens? In februari kun je in elk geval (verder met) aan jezelf werken: Bezoek de Gezondheidsbeurs, ontwikkel je zangkunsten tijdens zangles, of geef jezelf een veiliger gevoel door je deelname aan een weerbaarheidstraining. 

Februari een stille, rustige maand? Welnee! Genoeg leuks te doen …

8 t/m 17 februari: Bosk Winterweek – Oostenrijk

Bosk is een vereniging voor mensen met een aangeboren lichamelijke handicap. In februari organiseren zij de Winterweek, een verzorgde reis naar Oostenrijk. De Winterweek is voor Bosk-leden of mensen die lid willen worden van Bosk. Je verblijft in een geheel aangepast vakantiehuis met rolstoelhellingbaan, rolstoellift en aangepaste toiletten en badkamers. 

De reis is geschikt voor gezinnen en (jong)volwassenen. Je kunt alleen mee, of met een vriend(in) of familielid. De kosten zijn € 650 per persoon en daarbij is inbegrepen het vervoer naar Au, het verblijf, alle maaltijden, koffie, thee of limonade, 1 dag ski- of langlaufles, materiaalhuur (ski's, schoenen, stokken, helmen), verschillende excursies in de buurt. Ook zijn er diverse excursies voor de gasten met beperkingen. Er wordt een tweede Winterweek in maart georganiseerd.

Meer informatie vind je op bosk.nl

Wekelijks: ParkinsonG! Zangles voor mensen met parkinson – Den Haag

ParkinsonG! Is een zangworkshop voor mensen met de ziekte van Parkinson (of met een minder goede gezondheid door een andere ziekte zoals bijvoorbeeld reuma of MS) en hun naasten. Het gaat om ontspanning en plezier met zingen. Het zingen in combinatie met simpele bewegingen bevordert een ruime ademhaling, oefent je articulatie en je stem, stimuleert je hersenen, verlaagt stress en verbetert je humeur.

Zingen met parkinson

De workshop is wekelijks op maandagochtend van 10.30 tot 11.45 uur. Kom jij een gratis proefles meedoen en kennismaken? Daarna kun je een maandabonnement nemen of per losse les betalen. Het is dus geen probleem als je een keer een zangochtend mist. Kijk voor meer informatie op bloeiendestem.nl

6 februari: Reumacafé – Maastricht

Kom jij 6 februari naar het Reumacafé in trefcentrum Wittevrouwenveld? Ontmoet lotgenoten en luister naar een spreker van Cure4life. Het thema is ‘Gezonde voeding en leefstijl’. Het Reumacafé begint om 19.00 en eindigt om 21.00 uur. Meer informatie vind je op fesinfo.nl

7 t/m 10 februari: Gezondheidsbeurs – Utrecht

Wil jij graag (nog) meer te weten komen over een gezonde levensstijl? Dan is de Nationale GezondheidsBeurs wat voor jou. Je kunt er luisteren naar verschillende sprekers en inspirerende (bekende) personen ontmoeten die je van alles zullen bijleren over bijvoorbeeld gezonde voeding of sporten. Een ticket (geldig op een beursdag naar keuze) kost € 17,50. Kijk voor meer informatie en het volledige beursprogramma op denationalegezondheidsbeurs.nl. Via sommige patiëntenverenigingen kun je korting krijgen op tickets (bijv. 50% korting via de NVVR).Kijk daarvoor op de website van jouw patiëntenvereniging.

Stand op de gezondheidsbeurs In gesprek op de gezondheidsbeurs

9 februari: Tinnitus Symposium – Rotterdam

Tijdens de week van het oorsuizen (4 tot en met 9 februari) organiseert Stichting Hoormij een informatiebijeenkomst over Tinnitus. Mensen met beginnende tinnitus of oorsuizen hebben veel vragen en vooral ook zorgen. Wat is het? Hoe kom ik eraan? En hoe kom ik ervan af? Tijdens het symposium krijg je antwoorden en hoor je de stand van zaken wat betreft wetenschappelijk onderzoek. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op stichtinghoormij.nl.

Week van oorsuizen - tinnitus

9 en 16 februari: Soof in theater met audiodescriptie – Zwolle, Rotterdam

Soof de Musical is een theaterversie van de succesvolle eerste film Soof. Met Komt het Zien! kunnen ook blinde mensen genieten van de musical. Hij wordt namelijk opgevoerd met audiodescriptie. Op 9 februari in theater De Spiegel in Zwolle, en op 16 februari in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Naast de live-audiobeschrijving door een blindentolk is er ook een speciale inleiding voor aanvang van de voorstelling met beschrijving van decor, kostuums en een meet & feel met acteurs. Kijk voor meer informatie op komthetzien.nl.

Soof de musical Soof de musical

9 februari: bijeenkomst Mijn MS, mijn gezin en wat er op tafel komt – Doenrade (Limburg)

Tijdens deze informatiemiddag staan je gezin en wat je dagelijks eet centraal. De bijeenkomst is voor iedereen met MS, hun partners, gezinsleden en andere geïnteresseerden. De middag duurt van 13.15 tot 16.15 uur en vindt plaats in Gasterie Dobbelsteyn. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 januari. Kijk voor meer informatie op msvereniging.nl.

12, 14, 21, 28 februari: Meet & Greet tussen werkgevers en werkzoekenden – verschillende locaties

Onbeperkt aan de slag organiseert meet & greets tussen werkzoekenden en werkgevers. Ook in februari kun je weer in contact komen met verschillende werkgevers. Kijk voor meer informatie op nederland.onbeperktaandeslag.nl.

Meet en greet werkgevers en mensen met arbeidsbeperking

22 februari: Carnaval voor mensen met verstandelijke beperking – Mill

Stichting Carnaval Mill organiseert jaarlijks een pronkzitting voor mensen uit de regio met een verstandelijke beperking. Kom jij op 22 februari naar dit feestje? Het is in Cultureel Centrum Myllesweerd, begint om 19.00 en duurt tot 22.30 uur. Tijdens deze regionale pronkzitting zijn er optredens op het showpodium, kun je lekker dansen en (mee)zingen tijdens het discofeest en er zal een speciaal carnavals-prinsenpaar verschijnen. Kijk voor meer informatie op germelaand.nl

 

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 23-01-2019

Lees meer over

Inspiratie Tips

Reacties

Door els op maandag 25 februari 2019, 19:06

Drachten - Anne Woudwijk zal zondag 3 maart vanaf 10 uur in baptistengemeente Elim in Drachten vertellen van de psychoses, die invloed hadden en hebben op zijn leven, als mens en als kunstenaar.

Aan de hand van tekeningen die hij maakte, laat hij zien hoe psychoses zichtbaar konden worden en daarmee ook betekenis voor zijn leven hebben gehad. Zijn dochter Roelie zal daarbij een paar liederen zingen.

Dit alles in de setting van een kerkdienst onder leiding van ds. Piet Brongers.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord