UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

expositie noorderbreedte specialarts
schaatsvriendendag agendatips
Actief blijven Tips

Agendatips voor februari

Laat je inspireren door verschillende activiteiten voor mensen met een ziekte of beperking.

keer gelezen
2191

Februari … Ga jij schaatsen, maak je een wandeling, of laat jij je in het Rijksmuseum inspireren door een kunstwerk uitgewerkt als muziekstuk? Ideeën genoeg.

Eropuit in de natuur

Wil je graag van de buitenlucht genieten en een stukje wandelen? Op www.wandelenmeteenbeperking.nl staat welke wandelpaden toegankelijk zijn voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of scootmobiel of mensen met een blindengeleidehond.

agendatip wandelen met een beperking

Elke vrijdagavond: Chill Aut-soos – Almere

Chill Aut is een club voor en door mensen met autisme. Maar ook vrienden, familie en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Elke vrijdagavond kun je tussen 18.00 en 21.00 uur vrij in en uit lopen. Tussen 18.30 en 19.00 uur kun je er samen eten. Iedereen neemt dan wel zijn eigen eten mee. Meer informatie vind je op www.chillaut.nl.

1 t/m 4 februari: De Gezondheidsbeurs – Utrecht

Wil jij graag (nog) meer te weten komen over een gezonde levensstijl? Dan is de Nationale GezondheidsBeurs wat voor jou. Je kunt er luisteren naar verschillende sprekers en inspirerende (bekende) personen ontmoeten die je van alles zullen bijleren over bijvoorbeeld gezonde voeding of sporten. Een ticket kost € 20. Meer informatie vind je op www.denationalegezondheidsbeurs.nl.

4 februari: Theatervoorstelling ‘Ik ben weer verliefd op mij’ – Noord-Brabant

Op 4 februari gaat de Inspiratie Theatershow van Nanette van der Heiden in première. Ze wil hiermee zo veel mogelijk mensen weer of nog meer van zichzelf en hun leven laten houden. Er komen humor, typetjes, muziek en dans voorbij. Maar er is ook aandacht voor serieuze onderwerpen zoals ziekte. De show is van 19.30 tot 20.30 uur. Kaarten kosten € 20. Meer informatie vind je op www.prismanet.nl.

Agendatip Prismanet

Tot en met 5 februari: Kunstexpositie van de Blauwe Roek – Leeuwarden

Bij Noorderbreedte aan de Borniastraat 40 kun je tot en met 5 februari kunst bekijken van kunstenaars van de Blauwe Roek. De exposanten hebben een lichamelijke of geestelijke beperking. Meer informatie vind je op www.specialarts.nl.

7 februari: Informatiebijeenkomst over digitale mogelijkheden voor blinde en slechtziende mensen – Heerhugowaard

Met de komst van computers, tablets en smartphones is er veel veranderd. Bijvoorbeeld de manier waarop gemeentes en andere organisaties informatie delen. (Bijna) alles gaat tegenwoordig digitaal. Hoe kun je als blind of slechtziend persoon volop mee blijven doen in die digitale maatschappij? Laat je van 13.30 tot 15.30 uur informeren op deze bijeenkomst. Ga voor meer informatie naar www.visio.org of bel naar (088) 585 90 00 (en vraag naar de afdeling Advies).

7 februari : Hey-Moodcamp – Gelderland

Het Ministerie van Volksgezondheid organiseert de Hey-Moodcamp om depressie bespreekbaar te maken. Het is een obstacle run van ongeveer 2 km lang op landgoed Mariënwaerdt in Beesd. Er zijn hindernissen die symbool staan voor gevoelens en symptomen van depressie. Je gaat onder andere in ‘Het Zwarte Gat’, door ‘Het Web’ en over de ‘Uit Balans-Baan’. Zo kun je ervaren waarmee mensen met depressieve gevoelens worden geconfronteerd. Als er meer begrip is, wordt het voor mensen met een depressie makkelijker om daarover te praten. Meer informatie vind je op www.moodcamp.nl.

8, 15, 22 februari, 8, 15, 22 maart: Cursus ‘Fybromyalgie, u staat er niet alleen voor’ – Gouda

Deze cursus is voor iedereen die de diagnose fibromyalgie heeft en iedereen die wil leren omgaan met de klachten. De cursus start op 8 februari in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Meedoen aan de cursus kost € 30 en kan alleen als je lid bent – of wilt worden – van stichting F.E.S (Fybromyalgie en Samenleving). Kijk voor meer informatie op www.fesinfo.nl.

fybriomyalgie cursus agendatips

18 februari: Zondagmiddagconcert Rijksmuseum – Amsterdam

Elke maand is er in het Rijksmuseum een muzikaal optreden, uitgevoerd door studenten van het conservatorium. Elk concert is gebaseerd op een kunstwerk uit de collectie van het Rijksmuseum. Op 18 februari komt de inspiratie van 2 schilderijen over de strijd tussen mensen en goden: Pan en Syrinx (ca. 1637), van Boetius van Everdingen, en De ontvoering van Europa, door een anonieme schilder uit de tweede helft van de 16e eeuw. Van tevoren wordt het kunstwerk door een musicoloog en kunsthistoricus toegelicht. Na afloop kun je het kunstwerk zelf bekijken in het museum. Het optreden is van 14.00 tot 15.15 uur. Een ticket kost € 10. Mensen met een visuele beperking kunnen van tevoren mailen naar access@rijksmuseum.nl. Zij worden dan door iemand van het museum opgewacht en naar het Auditorium begeleid. Meer informatie vind je op www.rijksmuseum.nl

19 -23 februari: Onbeperkt aan de Slag Taxitoer

Ben jij of ken jij een werkzoekende met een beperking? Kom naar de Onbeperkt aan de Slag Taxitoer in het zuiden van Nederland. De taxi start op 19 februari in Roosendaal. En rijdt daarna langs verschillende plaatsen in Brabant en Limburg. Kijk op de website waar de taxi allemaal naartoe rijdt en maak je profiel aan. 

Bij Onbeperkt aan de Slag ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar. Zo kun jij je inschrijven als werkzoekende en een professioneel profiel aanmaken om je te presenteren aan werkgevers. 

Onbeperkt taxitoer arbeidsbeperking

23 februari: Informatiebijeenkomst Oogvereniging over toegankelijk stemmen – Heerhugowaard

Het Oogcafé Noordwest organiseert ontmoetingsbijeenkomsten voor alle leden van de Oogvereniging. (Niet-leden zijn ook welkom.) Op 23 februari is er van 13.30 tot 16.00 uur een informatiebijeenkomst met als thema: Toegankelijk stemmen. Leer er over de mogelijkheden om zelfstandig te stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Meer informatie vind je op www.oogvereniging.nl.

25 februari: De Schaatsvriendendag – Amsterdam

De KPN Schaatsvriendendag vindt dit jaar plaats in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Wilde jij altijd al eens met je rolstoel het ijs op, schaatsles krijgen van professionele schaatsers, of de sport curling uitproberen? Op deze dag is dat allemaal mogelijk! Ook zijn er tijdens de dag verschillende optredens. Er is dus ook genoeg gezelligheid voor ouders en begeleiders. Het programma duurt van 12.00 tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie en voor inschrijving op www.fondsgehandicaptensport.nl. Wees op tijd, want er kunnen maximaal 1000 mensen meedoen. Vol=vol.

schaatsvriendendag agendatips

28 FEBRUARI: NATIONALE ZELDZAMEZIEKTENDAG - NIEUWEGEIN

Ongeveer één miljoen Nederlanders – meer dan 6% van onze bevolking – hebben te maken met een zeldzame aandoening. Er zijn in totaal minstens 7.000 verschillende, ernstige zeldzame ziekten, aandoeningen en syndromen. Patiëntenkoepelorganisatie VSOP besteedt elk jaar veel aandacht aan de Nationale Zeldzameziektendag. Op 28 februari is er een congres in het NBC congrescentrum te Nieuwegein. Het thema van de dag is: Zeldzaam belangrijk! Speciale aandacht gaat uit naar zeldzame oncologische aandoeningen en naar de lancering van diagnosewijzer: een website die ouders kan helpen bij de zoektocht naar een diagnose voor hun kind met een onbegrepen (zeldzame) aandoening. Er is een dagprogramma met verschillende presentaties en tijdens het avondprogramma worden de Engel Awards uitgereikt. Kijk voor meer informatie over het programma op ncza.nl. Aanmelden kan via Zeldzameziektendag.nl.

Bekijk ook de agendatips voor maart.

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 19-01-2018

Lees meer over

Tips Inspiratie

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord