UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Kerstcircus met audiodescriptie voor blinde en slechtziende mensen
Gratis sportdag speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking
Actief blijven Tips

Agendatips voor januari

Na alle drukte van de feestmaand hoef je in januari niet thuis te blijven. Er is weer genoeg te doen.

keer gelezen
71

Wat waren jouw goede voornemens? Begin je het nieuwe jaar meteen sportief? Of wil je (meer) nieuwe mensen ontmoeten en bezoek je deze maand een lotgenotenbijeenkomst?

Wat staat er op de planning voor januari?

Verschillende data: Parkinson Cafés – verschillende locaties

Een Parkinson Café is een plek waar parkinsonpatiënten, hun partners, vrienden en familie elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen uitwisselen. Ook kun je er informatie krijgen over de ziekte van Parkinson en/of parkinsonismen. Dit alles in een informele en ontspannen sfeer waarbij je samen een drankje kunt drinken. Zoek een Parkinson Café bij jou in de buurt op: parkinson-vereniging.nl

4 januari: Kerstcircus met audiodescriptie – Haarlem

Stichting Komt het Zien! maakt theaterbeleving mogelijk voor blinde en slechtziende mensen. Via een koptelefoon hoor je de beschrijving van de blindentolken en mis je niets. In januari zijn zij bij Kerstcircus Haarlem met audiodescriptie door 2 blindentolken. Ook is er een ‘voelplein’ en een speciale inleiding voor de voorstelling. Blindengeleidehonden zijn welkom. Kijk voor meer informatie op komthetzien.nl

Kerstcircus Haarlem met audiodescriptie

8 januari: Apple of Android bij een visuele beperking – Rotterdam

Heb jij een visuele beperking en vraag je je af welk besturingssysteem voor jou het beste is (iOS van Apple of Android van Google)? Kom dan naar deze bijeenkomst waarbij de verschillen tussen de besturingssystemen worden besproken. iOs en Android hebben beide hun voor- en nadelen en het verschilt per persoon welk systeem het beste bij iemand past. Tijdens deze middag ga je ook zelf aan de slag met Android en iOs. De bijeenkomst duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Wil je langskomen? Meld je dan van tevoren aan. Kijk voor meer informatie op visio.org.

13 januari: Sport- en gezondheidsdag Thiro Training – Utrecht

Thiro Training organiseert deze gratis sport- en gezondheidsdag voor mensen met een licht verstandelijke beperking en/of autisme van 16 jaar en ouder. Kom jij ook en begin je het nieuwe jaar sportief? Het evenement vindt plaats in het ROC Sport College in Stadion Galgenwaard in Utrecht. Je kunt meedoen aan drie verschillende workshops: een kookworkshop en twee sportworkshops, namelijk ‘bootcamp’ en ‘boksen’. Naast de workshops zijn er veel andere sportieve en gezonde activiteiten voor de deelnemers. Ben jij 16 jaar of ouder en wil je in het nieuwe jaar fit(ter) worden? Meld je dan aan voor deze dag. Kijk voor meer informatie op thirotraining.nl.

Gratis sportdag voor mensen met verstandelijke beperking of autisme

21 januari: Blue Monday Run – verschillende locaties

Op 21 januari 2019 is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Je kunt dan meedoen aan verschillende MIND Blue Monday Runs, hardloopevenementen verspreid door Nederland. Deze sponsorlopen zijn  bedoeld om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Wil jij graag helpen? Geef je op voor een bestaande run, of organiseer je eigen run in jouw woonplaats. Als jij niet kunt of wilt hardlopen, kun je ook een wandeling of andere activiteit organiseren om aandacht te vragen voor depressie. Meer informatie vind je op mindblue.nl

Aandacht vragen voor depressie met sponsorlopen

21 januari: Het Depressiegala – Amsterdam

Op Blue Monday (de meest sombere dag van het jaar) vind ook het Depressiegala plaats. Tijdens deze feestelijke avond vragen cabaretiers, auteurs en deskundigen aandacht voor depressie. Ze vertellen over hun eigen ervaringen met een depressie of bieden nieuwe inzichten in de ziekte. Het is een vrolijke avond over een serieus onderwerp. Niet alleen de kwetsbaarheid maar ook de kracht van mensen met een depressie wordt benadrukt. Het gala is vanaf 20.30 uur in het Tuschinski theater in Amsterdam. Een kaartje kost €35. Kijk voor meer informatie op depressiegala.nl.

26 januari: Ademnoot 2019 – Eindhoven

Doe jij op 26 januari mee aan Ademnoot? Samen met Trijntje Oosterhuis, Berget Lewis en duizenden anderen zing je in één groot koor in het Kolkgebouw in Eindhoven. Iedereen zingt, met als doel zo veel mogelijk geld op te halen voor belangrijk longonderzoek. Kijk voor meer informatie op longfonds.ademnoot.nl.

Zing mee tijdens evenement Ademnoot en haal geld op voor longonderzoek

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 19-12-2018

Lees meer over

Tips Inspiratie Depressie Sporten

Reacties

Door harrie Vossen op dinsdag 22 januari 2019, 19:07

31 januari is het begin van de week van de poëzie Kijk op gedichtendag website voor alle activiteiten in deze week. Op 31 januari van 16-18 uur bijeenkomst in het cultuurgebouw in Hoofddorp met voordrachten en muziek. Duker pakt uit.

groeten Harrie

Door harrie Vossen op woensdag 23 januari 2019, 13:30

31 januari begint de week van de poëzie. Kijk op de website week van de Poëzie. Ook in België zijn activiteiten. Op de website staan heel veel activiteiten.

groeten Harrie Vossen

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord