UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

Het Rijksmuseum. Fotograaf: John Lewis Marschall
INHUIS festival van stichtng 5D. Fotograaf: Rene den Engelsman
Actief blijven Tips

Agendatips voor januari

Maak vast plannen voor het nieuwe jaar. Zit is er iets voor jou bij?

keer gelezen
1753

Januari een rustige maand om bij te komen? De dagen zijn nog kort, maar je kunt lekker actief bezig zijn. Er is genoeg te doen!

Wat ga jij doen in het nieuwe jaar?

6 januari: Schaatsochtend voor mensen met visuele beperking - Bergen op Zoom

Ben jij blind of slechtziend en wil je graag schaatsen? Kom dan van 10.00 tot 12.00 uur naar de schaatsochtend op de kerstijsbaan op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Deelname is gratis en ook begeleiders zijn welkom. Vanwege de veiligheid is het aantal plaatsen beperkt. Meld je dus wel van tevoren aan. Dat kan door te bellen naar (016) 423 41 56 of stuur een mail naar: info@wevige.nl.

Schaatsochtend voor mensen die blind of slechtziend zijn

9 januari: Op pad in het donker - Rotterdam

De winter is de tijd van de korte dagen. Het is dan langer donker. Heb jij een oogaandoening en problemen met zien in het (schemer)donker? Tijdens deze bijeenkomst krijg je adviezen zodat je (weer) zelfstandig op pad kunt gaan. Want als dat lukt, bevordert dat een positief leef- en beweegpatroon en een actieve deelname aan de maatschappij. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Meer informatie en een aanmeldformulier vind je op www.visio.org.

 

14 januari: Zondagmiddagconcert Rijksmuseum - Amsterdam

Elke maand is er in het Rijksmuseum een muzikaal optreden, uitgevoerd door studenten van het Conservatorium. Elk concert is gebaseerd op een kunstwerk uit de Rijksmuseumcollectie. Op 14 januari is de inspiratie: Schildersatelier van Adriaen van Ostade. Van tevoren wordt het kunstwerk door een musicoloog en kunsthistoricus toegelicht. Na afloop kun je het kunstwerk zelf bekijken in het museum. Het optreden is van 14.00 tot 15.15 uur. Een ticket kost € 10. Mensen met een visuele beperking kunnen van tevoren mailen naar access@rijksmuseum.nl. Zij worden dan door iemand van het museum opgewacht en naar het Auditorium begeleid. Meer informatie vind je op www.rijksmuseum.nl.

Beeld van het Rijksmuseum: fotograaf John Lewis Marschall

Avondbeeld van het Rijksmuseum

15 januari: Blue Monday Run – verschillende locaties

Maandag 15 januari 2018 is het Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Je kunt dan meedoen aan verschillende MIND Blue Monday Runs in heel Nederland. Deze sponsorlopen zijn om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Wil jij graag helpen? Geef je op voor een bestaande run, of organiseer je eigen run in jouw woonplaats. Meer informatie vind je op www.mindblue.nl.

 

Flyer van de Blue Monday Run van MIND

16 januari: Informatiebijeenkomst van de CCUVN - Tiel

‘Help, mijn energie is op!’ is de titel van deze bijeenkomst voor mensen met crohn of colitis ulcerosa. Je leert er onder andere hoe je jouw energie zo goed mogelijk over de dag kunt verdelen. En je wordt geïnformeerd over de BeterDichtbij-app. De avond duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Meer informatie vind je op www.crohn-colitis.nl.

Vrouwelijke spreker bij een bijeenkomst van de CCUVN

16 januari: Gespreksgroep voor mensen met een visuele beperking door NAH - Hoogeveen

Je kunt je opgeven voor deze gespreksgroep die op 16 januari begint en bij voldoende animo 8 keer bij elkaar zal komen. Naast het delen van ervaringen zal er aandacht zijn voor verschillende onderwerpen. Denk aan: zelfvertrouwen, onbegrip en je energiebalans. Om je aan te melden kun je bellen naar Heidie Zomer op (088) 585 69 00. Of stuur een mail naar heidiezomer@visio.org. Meer informatie vind je op www.visio.org.

26 januari: INHUIS festival 5D - Amsterdam

Tijdens dit festival van 5D kun je onder andere genieten van theatervoorstellingen en meedoen aan workshops. Ook kun je er verschillende installaties ervaren, zoals ‘De Onzichtbare Carrousel’. Met behulp van een virtual reality-bril en ondersteuning door 2 acteurs ervaar je een ritje in een carrousel die er niet is. Daarbij zie je op speelse wijze hoe het is om een visuele beperking te hebben. Het festival duurt van 16.00 tot 22.00 uur. Het is gratis en voor iedereen goed toegankelijk. Meer informatie over alle activiteiten vind je op www.wijzijn5d.nl.

Een theater festival van stichting 5D

Elke maandag: Zwemmen voor hartpatiënten - Leeuwarden

Op maandagen is het doelgroepenbad van zwembad de Blauwe Golf gereserveerd voor hartpatiënten. Je kunt dan komen zwemmen van 17.45 tot 19.45 uur. Neem voor meer informatie contact op met dhr. G.H. Veenstra op (06) 8774 7998. Of mail naar info@haspo.nl.

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 20-12-2017

Lees meer over

Inspiratie Tips

Reacties

Door Ed Lensink op woensdag 17 januari 2018, 10:55

BangsaDunia Bersama
Nieuwjaarseditie Toegang gra tis Zaterdag 20 januari 2018 - Aanvang 12.00 tot 17.00 uur Locatie Akker 71 - Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem
HET PROGRAMMA
* Infotainment over BangsaDunia en evt. andere initiatieven
* Workshop PotjohPotjoh van (onze eigen) Tante Suus
* Muzikale bijdrage door de Molukse band Hadia
* Optreden van Tante Eus (door cabaretière Yvonne Groeneveld uit Utrecht)
* Lelang BangsaDunia: een veiling van Indische en Molukse hapjes
* Indisch buffet van Sama Sama (€ 7,- p.p.)
* Reserveringen voor het Indisch buffet via onderstaand telefoonnummerSamaSama-to-go. Deze zijn vanaf 16.00 op te halen op de dag zelf)

We kijken uit naar uw komst.
Met vriendelijke groet,
Stichting BangsaDunia
06 - 54 60 85 16
info@bangsadunia.nl

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord