Naar hoofdinhoud

Agendatips voor juli

‘Laat je inspireren voor leuke activiteiten in juli’

Beleef de zomer! UWV Perspectief vond verschillende toegankelijke festivals en een dansvoorstelling in het Vondelpark. Maar ook het allereerste Ushercafé in Nederland en een voorlichtingsfilm over autisme.

1 juli: Bijeenkomst voor lopers met een laesie - Utrecht

Voor mensen met caudalaesie of een incomplete dwarslaesie die niet volledig rolstoelafhankelijk zijn, is er op 1 juli een ontmoetingsdag in Utrecht. Ook partners zijn van harte welkom. Er zijn lezingen, rondetafelgesprekken en workshops. Het thema is ‘Je onzichtbare laesie’. Veel van de problemen waar mensen met een caudalaesie of incomplete dwarslaesie mee worstelen, zijn voor de buitenwereld onzichtbaar. Hoe ga je daarmee om? Wat laat je aan je omgeving zien en wat vertel je erover? Onderwerpen zijn onder andere: darmen/blaas, pijn en seksualiteit. Er is veel ruimte voor het onderling uitwisselen van ervaringen en tips. Deelname kost € 12,50. Aanmelden voor 24 juni. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.dwarslaesie.nl.

1 juli: Ushercafé - Leiden

Op zaterdag 1 juli vindt het allereerste Ushercafé van Nederland plaats. Tijdens het Ushercafé kun je in een ontspannen sfeer andere mensen met het Ushersyndroom ontmoeten en ervaringen en tips uitwisselen, maar vooral ook gezellig samenzijn. Het Ushercafé vindt plaats in of op het terras van restaurant De Valk, 2e Binnenvestgracht 5c in Leiden van 16.00 tot 18.00 uur. Een drankje en een bittergarnituur worden je aangeboden door de contactgroep Ushersyndroom. De overige drankjes zijn voor eigen rekening. Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig. Meld je aan via info@oogvereniging.nl. Meer informatie: www.oogvereniging.nl.

4 juli: Rijnpop-festival - Rhenen

Flyer Rijnpop. UWV PerspectiefRijnpop is een gratis festival voor mensen met een beperking. De Rijnweek is een bekend gratis festival in Rhenen, dat altijd in de eerste week van juli wordt gehouden. Tijdens de Rijnweek kun je naar het Rijnpop-festival. Op 4 juli wordt op de Veerwei een feestje gebouwd voor 10.000 mensen met een beperking. Het ultieme doel van de organisatie is om je een onvergetelijke dag te bezorgen. Het programma op 4 juli start om 11.00 uur en eindigt om 15.00 uur. In deze 4 uur kun je fantastische optredens meemaken. Het vervoer van en naar de Veerwei in Rhenen wordt door de organisatie geregeld. Entree en vervoer zijn gratis. Aanmelden kan via rijnpopzideris@zideris.nl. Kijk voor meer informatie op www.zideris.nl.

7 juli: Film over autisme - Steenwijk

Film over student met autismeHet Autisme Info Centrum Steenwijkerland in Steenwijk organiseert elke 6 tot 8 weken een filmochtend. Je kunt dan een voorlichtingsfilm kijken van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Op 7 juli draait de film ‘Van Pi-man naar student’. Het is een portret van een student met autisme. In deze film wordt Ivo gevolgd in de overgangsperiode van het voortgezet onderwijs naar de universiteit. Het is een persoonlijk en soms aangrijpend portret van een student met autisme en de problemen waarmee hij geconfronteerd wordt. De film draait 2x: je kunt kiezen tussen 9.45 uur en 10.45 uur. De film duurt ongeveer 30 minuten. Het adres is AIC Steenwijkerland, afdeling Centrum voor Jeugd en Gezin, Mr. Z. ter Steghestraat 9 in Steenwijk. Aanmelden is gewenst, dit kan per e-mail: aicsteenwijkerland@gmail.com, of telefonisch: 06-2412 9063. Kijk voor meer informatie op www.autisme.nl.

7 juli: Theatervoorstelling Face me door Theater Kazou - Oosterbeek

Theatervoorstelling Face Me over eenzaamheid en contact. UWV Perspectief‘Face me’ is de nieuwe voorstelling van Theaterwerkplaats Kazou. Het is een lichamelijke voorstelling over de zoektocht naar contact, in een wereld waar eenzaamheid de boventoon voert. Hoe stel je je open? En wanneer sluit je je af? Wat is werkelijk contact? En hoe blijf je daarin jezelf? Aan de hand van zelfgeschreven monologen, groepschoreografieën en korte scénes gaan 9 spelers op onderzoek uit. Samen. De voorstelling begint om 20.00 uur in Theater Kazou, Ireneweg 16 in Oosterbeek. Kaartjes kosten € 12,50. Meer informatie en reserveren via Theaterwerkplaats Kazou.

www.theaterwerkplaatskazou.nl

10 juli: Officiële opening expositie winnaars Kunstcongres Oost - Elst

De winnaars van het Kunstcongres Oost zullen in Elst een expositie geven van hun beste werk. Je bent van harte uitgenodigd voor de opening van de expositie op donderdag 10 juli om 16.00 uur. De kunstwerken zullen tentoongesteld worden in DROOM! Locatie De Aam, Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst. De expositie zal lopen tot 15 Oktober.

11 juli: Informatiebijeenkomst KorterMaarKrachtig - Rotterdam

KorterMaarKrachtig is dé landelijke vereniging voor mensen met een amputatie en/of aangeboren reductie van een arm of been. Op 11 juli is er een lotgenotenochtend in Rotterdam. Hier zijn ook 2 ervaringsdeskundigen bij van de vereniging KorterMaarKrachtig. Je kunt bij hen terecht met je vragen en opmerkingen, en uiteraard kun je ervaringen uitwisselen met lotgenoten. De bijeenkomst is van 13.00 tot 15.00 uur bij Rijndam, Westersingel 300, Rotterdam. Ook familie en vrienden zijn welkom. Meer informatie: kortermaarkrachtig.com

14 juli: Dansvoorstelling Vondelparktheater - Amsterdam

In de zomermaanden kun je in het Vondelparktheater mooie en bijzondere voorstellingen zien. Stichting Prisma organiseert een uitje naar het internationale festival voor moderne dans. Je kijkt naar voorstellingen uit Noorwegen, Israël en Nederland. Er is een mooi plekje op de tribune gereserveerd. Kaartjes kosten € 10. Dat is inclusief een zitplaats op de tribune en een drankje naar keuze. De voorstelling begint om 19.30 en duurt tot 22.00 uur. Let op: deelnemers met een rolstoel of rollator kunnen helaas niet met dit uitstapje mee. Aanmelden voor 30 juni. Meer informatie en reserveren: www.stichtingprisma.nl.

15 juli t/m 6 augustus: Kwaku zomerfestival - Amsterdam

4 weekenden en 2 vrijdagavonden lang is het feest in Amsterdam tijdens het Kwaku Summer Festival. Het festival wordt sinds 1975 bijna elk jaar in de zomer gehouden in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. Oorspronkelijk is het een Surinaams festival. Maar de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een multicultureel festival met heel veel foodstands, verschillende podia met muziek en ook voetbal. Het festival is rolstoeltoegankelijk. Toegangskaartjes kosten online € 5 voor een dagkaart en aan de deur € 7. Een passepartout voor het hele festival kost € 27,50. Kijk voor meer informatie op www.kwakufestival.nl.Kwaku Festival 2017. UWV Perspectief

18 juli: Officiële opening expositie winnaars Kunstcongres Noord - Tynaarlo 

In de gemeente Tynaarlo in Groningen vindt op Dinsdag 18 juli om 16.15 de opening van de expositie plaats voor de winnaars van het Kunstcongres Noord. De opening zal plaats vinden in het gemeentehuis van Tynaarlo op het Kornoeljeplein 1 in Vries. De expositie zal lopen tot 5 September. 

20 juli: Officiële opening expositie winnaars Kunstcongres Midden - Amstelveen

De opening van de expositie van de winnaars van het Kunstcongres Midden vindt plaats op 20 juli om 16.15 bij de Sociale Verzekeringsbank in Amstelveen. De Sociale Verzekeringsbank bevindt zich op de Van Heuven Goedhartlaan 1 in Amstelveen. De expositie zal lopen tot 1 september.

23 juli: Blauwe Zondag - Tilburg

Hou je van kermis, maar vind je de harde geluiden en muziek minder fijn? Kom dan naar Blauwe Zondag in Tilburg. Blauwe Zondag is een dag speciaal voor mensen die van de kermis houden, maar alle prikkels die een 'normale' kermis met zich meebrengt niet fijn vinden. Op deze dag is er veel minder geluid en muziek, dus het is heel geschikt voor bijvoorbeeld mensen met een vorm van autisme. Kom prikkelarm genieten van de kermis op zondag 23 juli van 12.00 tot 14.00 uur in Tilburg. Kijk voor meer informatie op de website van Blauwe Zondag

Bekijk ook de agendatips van augustus alvast!

Heb jij ook een leuke tip? Deel deze dan via het reactieformulier hieronder. 

Reacties

Move and play! bij Museon in Den Haag. Deze tentoonstelling laat zien wat de invloed van beweging is op je lichaam. Je leert welke zintuiglijke processen nodig zijn voor de opstellingen, welke fysieke vaardigheden je ontwikkelt en wat er in je hoofd gebeurd tijdens het bewegen en sporten. De tentoonstelling is te zien vanaf 2 april 2017 t/m 3 september 2017.

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Lerrie krijgt inspiratie van goede daden

Lerries 1000 vriendelijke daden

Lerrie vindt het leuk om mensen te verrassen met een aardigheidje. Hoe is zijn Random acts of kindness month verlopen?

Kris tuiniert vanuit de rolstoel

Kris blijft bewegen vlog #7: tuinieren vanuit de rolstoel

Kris vertelt in vlog 7 over haar moestuin. Verse groenten verbouwen en lekker de groene vingers trainen. Alles vanuit haar rolstoel.

Naar een festival voor mensen met een ziekte of handicap door UWV

Agendatips voor september

Bewegen voor het goede doel, nazomeren op festivals en verschillende excursies. Geniet van september!

Inspiratie voor doven en slechthorenden

Fatima maakte van haar beperking haar kracht

Fatima el Khayati is doof en helpt als adviseur Wonen bij ABN Amro andere doven en slechthorenden met hypotheekadvies.