UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
De Tour d'Utrecht is ook voor handbikers
Actief blijven Tips

Agendatips voor juli

Ga jij in juli al sportend of wandelend van het mooie weer genieten? Of vermaak jij je relaxend tijdens een festival, boottocht of muziekmiddag?

keer gelezen
49

Deze maand worden er veel sportieve evenementen georganiseerd, maar als je het liever wat rustiger aan doet, kun je bijvoorbeeld lotgenoten ontmoeten tijdens een rondvaart of wandeling.

Bezoek de speciale prikkelarme kermis in Tilburg op blauwe zondag

2 juli: Thema-avond ov-reizen -Bussum

De LFB (Landelijk Federatie Belangenverenigingen Onderling Sterk) komt op voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Op 2 juli organiseert Onderling Sterk Gooise Meren (een werkgroep van de LFB) een informatiebijeenkomst waar je kunt leren over reizen met het ov. Hoe weet je in welke bus of trein je moet? Hoe betaal je voor je reis en wat doe je als het anders loopt? Hierover ga je tijdens de thema-avond met elkaar in gesprek. Ook doe je een rollenspel. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats bij Broedplaats Gooise Meren. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van Onderling Sterk Gooise Meren.

informatiebijeenkomst over reizen met het ov met een verstandelijke beperking

Toegankelijke wandelroutes in de natuur – verschillende locaties

Wil jij in juli van het lekkere weer genieten en buiten zijn in de natuur? Op de website van HandicapNL vind je een lijst met 10 toegankelijke wandelroutes door de natuur. Als je in een rolstoel zit of afhankelijk bent van een rollator, word je tijdens deze routes niet tegengehouden door bijvoorbeeld een onverwacht zandpad of wildrooster. Meer informatie vind je op handicap.nl.

6 juli: Muziekmiddag voor mensen met visuele beperking – Arnhem

Heb jij een visuele beperking maar ‘zie’ je wat in muziek? Kom op 6 juli dan naar deze middag vol muziek in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Je kunt er genieten van optredens van het Twents Jeugd Symfonie Orkest en meedoen aan een muziekworkshop ‘Zing je Canon’. De dag duurt van 12.00 tot 18.00 uur. Meld je wel even van tevoren aan. Kijk voor meer informatie op oogvereniging.nl.

6 juli: Rondvaart met Sarcoïdose Vereniging Nederland – Wateringen

Wil jij graag praten met lotgenoten én genieten van een ontspannen boottochtje? Vaar dan mee met de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland. Ook partners van mensen met sarcoïdose zijn welkom tijdens dit uitje. Vanaf 11.00 uur kun je aan boord en er wordt gevaren vanaf 11.30 uur. De boottocht duurt tot 13.15 uur. Er is een toilet aan boord. De boot is jammer genoeg niet toegankelijk voor rolstoelen. Er is plek voor maximaal 50 personen, dus meld je op tijd aan. Kosten voor deze boottocht (catering inbegrepen) zijn voor leden € 5 per persoon (niet-leden betalen € 10.) Meer informatie vind je op sarcoidose.nl.

6 juli: Wandelen voor mensen met manisch-depressieve stoornis – Arnhem

Heb je een manisch-depressieve stoornis, of ben je familie, vriend of partner van iemand met een manisch-depressieve stoornis? Tijdens deze wandeling kun je lotgenoten ontmoeten en ervaringen met elkaar uitwisselen. De groep verzamelt om 13.00 uur bij Molenplaats Sonsbeek. De wandeling duurt ongeveer een uur en bij terugkomst kun je met de groep nog wat drinken bij Molenplaats. Drankjes zijn voor eigen rekening. Meedoen aan de wandeling is gratis. Dit uitje wordt vaker georganiseerd. Kijk voor meer informatie en meer data op plusminus.nl.

7 juli: Tour d’Utrecht – Utrecht

 

De Tour d’Utrecht is een jaarlijkse tocht voor recreatieve en sportieve wielrenners. Als je mee wilt fietsen, kun je kiezen uit een afstand van 35, 75, 110 of 150 kilometer. Aan dit evenement kunnen ook handbikers deelnemen. De eerste 20 kilometer van de tocht worden in pelotonsvorm gereden en daarvoor moet je de gemiddelde snelheid van 27 kilometer per uur halen. Lukt dat jou niet? Dan kun je starten bij Castellum Hoge Woerd. Kijk voor meer informatie op tourdutrecht.nl.

Handbikers kunnen ook meedoen aan de tour d'Utrecht

9 juli: Rijnpop: festival voor mensen met verstandelijke beperking – Utrecht

Tijdens de Rijnweek staat de dinsdag als vanouds in het teken van Rijnpop, het gratis festival voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie of vrienden. Het festival duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Je hoeft geen entreekaartje te kopen want iedereen is welkom. Kijk voor meer informatie en het programma op rijnweek.nl of mail naar rijnpopzideris@zideris.nl.

9-12 juli: Bijzonder Mobiel 4-daagse – Limburg

 

De Bijzonder Mobiel 4-daagse is voor mensen die gebruikmaken van een aangepast vervoermiddel zoals een handbike, ligfiets, scootmobiel of aankoppelfiets (met elektrische trapondersteuning). Begeleiders op de fiets of met ook een aangepast vervoermiddel zijn welkom. Tijdens de 4-daagse kun je elke dag een afwisselende route afleggen van 30 kilometer, of je kunt zelf bepalen welke afstand je rijdt. De routes zijn zo veel mogelijk egaal verhard en meer dan 2 rolstoelen breed. De nadruk ligt op het meedoen, niet op de prestatie. De routes zijn in Meijel in Limburg. Het inschrijfgeld is € 14,50 (€ 12,50 bij inschrijving vóór 1 juli). Inschrijving voor één dag kost € 5. Ook is er de mogelijkheid om tijdens de 4-daagse te blijven overnachten. De accommodatie voor deelnemers is helemaal gelijkvloers met ruime badkamers en een MIVA-ruimte (mindervalide). Kosten voor een 5-daags all-in arrangement zijn € 150 per deelnemer. Kijk voor meer informatie op bijzondermobiel4daagse.nl
 

Met scootmobiel meedoen aan de Bijzonder Mobiel 4-daagse De Bijzonder Mobiel 4-daagse voor mensen met een lichamelijke handicap De Bijzonder mobiel 4-daagse is voor mensen met een aangepast vervoermiddel

13 juli: Triathlon for all – Urk

Tijdens de Zeewolde Endurance wordt ook de Rabobank Triathlon For All georganiseerd. Er zijn 2 deelnemerscategorieën: de Senior Triathlon en de No Limit Triathlon. Iedereen ouder dan 20 jaar kan meedoen aan de Senior Triathlon, die vooral bedoeld is voor mensen die gewoon de tijd willen nemen voor alle onderdelen. De No Limit Triathlon is voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Deze dag draait om samen genieten van sporten, in je eigen tempo, op jouw eigen manier. De Triathlon For All bestaat uit 20 minuten zwemmen, 15 km fietsen (tandem; e-bike mag ook) en 3 km wandelen. De dag duurt van 8.30 tot 15.00 uur. Meer informatie vind je op sportflevo.nl.
 

21 juli: Blauwe Zondag – Tilburg

In Tilburg wordt elk jaar de prikkelarme kermis georganiseerd. Sommige mensen krijgen op een ‘normale’ kermis te veel prikkels. Denk aan personen met autisme, epilepsie of niet-aangeboren hersenletsel. Speciaal voor hen is er op 21 juli tussen 12.00 en 14.00 uur de Blauwe Zondag. Dan gaat het geluid op de Tilburgse kermis uit en worden de lichten gedimd. Alle attracties van de kermis zijn dan ‘prikkelarm’. Deelname aan Blauwe Zondag is gratis, maar de entree voor attracties en de consumpties zijn voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie op blauwezondagtilburg.nl.

De prikkelarme kermis voor mensen met autisme, epilepsie of nah

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 26-06-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord