UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

Tour d'Utrecht
Tour d'Utrecht
Actief blijven Tips

Agendatips voor juli

In juli zijn er weer genoeg verschillende activiteiten waar je naar toe kunt. Plan je zomer vol leuke uitjes.

keer gelezen
88

Picknicken in het park, de ‘prikkelarme’ kermis, naar een festival, lekker buiten sporten … Er staan genoeg activiteiten op de planning voor zonnig juli. 

Sta je als supporter bij een voetbalwedstrijd of ga je zelf lekker sporten?

1 juli: Tour d’Utrecht – Utrecht

De Tour d’Utrecht is een jaarlijkse tocht voor recreatieve en sportieve wielrenners. Aan dit evenement kunnen ook handbikers deelnemen. Je kunt kiezen uit een afstand van 35, 110 of 150 kilometer. Wil jij meefietsen? Schrijf je dan vóór 29 juni in via dit inschrijvingsformulier. Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl. Aanmoedigen langs de kant kan natuurlijk ook!

Tour d'Utrecht

2, 10 en 18 juli: Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met ME of CVS – Zeist of Leidschendam

Heb jij ME of het chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) en wil je graag lotgenoten ontmoeten? De ME/CVS Stichting Nederland organiseert huiskamerbijeenkomsten waar je ervaringen uitwisselt en nieuwe mensen kunt leren kennen. Op 2 en 18 juli kun je bijeenkomsten bezoeken in Zeist en op 10 juli is er een bijeenkomst in Leidschendam. Deelname is gratis. Meld je wel van tevoren aan. Elke huiskamergroep wordt begeleid door een ervaringsdeskundige. Kijk voor meer informatie op www.mecvs.nl.

3 juli: Slechtziend aan het verkeer meedoen – Rotterdam

Ben jij slechtziend en wil je weten of het voor jou verantwoord is om met een langzaam gemotoriseerd voertuig (brommobiel, e-bike, scootmobiel of snorfiets/bromfiets) aan het verkeer deel te nemen? Laat je tijdens de bijeenkomst van Visio informeren over de mogelijkheden. Je kunt deze middag zelf proberen om in een scootmobiel te rijden, zodat je de theorie meteen in de praktijk kunt uitproberen. De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 15.30 uur. Kijk voor meer informatie en aanmeldingsformulier op www.visio.org. Bekijk ook eens de informatie over Auto-Mobiliteit langzaam verkeer.

slechtziend aan het verkeer meedoen veilige verkeersdeelname voor slechtziende mensen

3 juli: Rijnpop. Festival voor mensen met verstandelijke beperking – Rhenen

Tijdens de Rijnweek staat dinsdag als vanouds in het teken van Rijnpop, het gratis festival voor mensen met een verstandelijke beperking. Henk Knoppert, voorzitter van Stichting Rijnweek Rhenen roept iedereen op om Rijnpop in z’n agenda te zetten: ‘Iedereen kent wel iemand met een verstandelijke beperking in zijn of haar omgeving. Verras jouw dierbare met een dagje uit en kom samen van Rijnpop genieten!’ Het festival duurt van 11.00 tot 15.00 uur. Kijk voor meer informatie en het programma op www.rijnweek.nl.

7 juli: Picknicken en wandelen in het Amstelpark – Amsterdam

Stichting Prisma organiseert uitjes voor mensen met een verstandelijke beperking. Kom jij 7 juli mee picknicken en wandelen in het Amstelpark? Voor de hapjes en drankjes wordt gezorgd. Na de picknick maak je samen een rondrit met het treintje door het park. Ook maak je een wandeling langs mooie bloemen, een fontein, het kunstpaviljoen en de kinderboerderij. Dit uitje duurt van 13.00 tot 17.30 uur. Wil jij mee? Meld je dan aan vóór 30 juni. Kosten zijn € 10 per persoon (€ 5 als je een stadspas hebt) en zijn inclusief picknicklunch, treinritje en een ijsje. Kijk voor meer informatie op www.stichtingprisma.nl.

7 juli: Chill Auti Café – Utrecht

Wil jij als jongere met autisme ook eens uitgaan in een omgeving waar je je thuis kunt voelen, niets hoeft uit te leggen en anderen met autisme kunt ontmoeten? In Jongerencentrum Enter in Houten worden speciale ‘Chill auti cafés’ georganiseerd. De eerstvolgende is op 7 juli. Je kunt er chillen, muziek luisteren, dansen, een muziekinstrument (proberen te) bespelen, kletsen, een drankje drinken, samen gamen of een film kijken. Ben jij er 7 juli bij? Kijk voor meer informatie op www.chillauticafe.com.

7 juli: BOSK Outdoor Challenge

De BOSK is de vereniging voor mensen met een aangeboren lichamelijke handicap. Op 7 juli organiseren zij de BOSK Outdoor Challenge. Wil jij een spannend parcours afleggen op 4 of 9 meter hoogte, abseilen, tokkelen en een big swing doen? Schrijf je dan vóór 26 juni in. Voor het parcours op 9 meter hoogte heb je 1 goede handfunctie nodig. Voor het 2,5 uur durende programma zijn de kosten € 20 per persoon. Het 3,5 uur durende programma kost € 25 per persoon. De prijzen zijn inclusief iets lekkers en een drankje. Kijk voor meer informatie op www.bosk.nl.

8 juli: 8ste dag – Leeuwarden

Leeuwarden is in 2018 de Culturele Hoofdstad van Europa. Daarom vindt er op 8 juli een bijzonder evenement plaats: 8ste dag veroorzaakt een 5 uur durende kettingreactie van mensen, dingen, machines, bouwwerken en performances in de binnenstad van Leeuwarden.
Je ziet er bijvoorbeeld 12.000 boeken omvallen (wereldrecordpoging), bouwwerken instorten, 25 staarten afgeknipt worden, een caravan op water rijden en een bruidspaar trouwen. Het evenement gaat over het leven. Over opgroeien, lachen, verdriet hebben en ontdekken. Over de invloed die mensen op elkaar hebben. Zoals het leven loopt, zo verloopt de kettingreactie. Vaak vloeiend en soms met een hapering. Het leven is niet perfect. Maar absoluut de moeite waard om steeds opnieuw in gang te zetten.

8ste dag is onderdeel van het hoofdprogramma van Leeuwarden-Fryslân 2018 en gratis toegankelijk. Kom je kijken? Kijk voor meer informatie op www.8stedag.nl.

10 en 20 juli: Q-kring – Den Bosch en Limburg

Heb jij Q-koorts en zou je graag lotgenoten ontmoeten? Q-uestion organiseert gratis bijeenkomsten speciaal voor mensen met Q-koorts. Zo kun je op 10 juli nieuwe mensen ontmoeten en ervaringen uitwisselen in Den Bosch en op 20 juli is er een bijeenkomst in Zuid-Limburg. Wil jij langskomen? Meld je dan van tevoren aan. Kijk voor meer informatie en overige data en locaties op www.stichtingquestion.nl.

12 juli: FES-bijeenkomst – Almere

FES (Fybromyalgie en Samenleving) organiseert lotgenotenbijeenkomsten voor mensen met fybromyalgie. De eerstvolgende is op 12 juli. De bijeenkomst duurt van 13.00 tot 16.00 uur en is in buurtcentrum Parkwijk in de kleine zaal beneden. Kijk voor meer informatie op www.fesinfo.nl.

22 juli: Blauwe Zondag – Tilburg

Dit jaar wordt voor de 7e keer de prikkelarme kermis georganiseerd. Sommige mensen krijgen op een ‘normale’ kermis te veel prikkels. Denk aan personen met autisme, epilepsie of niet-aangeboren hersenletsel. Speciaal voor hen is er op 22 juli tussen 12.00 en 14.00 uur de Blauwe Zondag. Dan gaat het geluid op de Tilburgse kermis uit en worden de lichten gedimd. Alle attracties van de kermis zijn dan ‘prikkelarm’ gemaakt. Deelname aan Blauwe Zondag is gratis, maar entree voor attracties en consumpties zijn voor eigen rekening. Kijk voor meer informatie op www.blauwezondagtilburg.nl.

25 juli – 5 augustus: EK CP-voetbalwedstrijd – Zeist

Van 25 juli tot en met 5 augustus vindt het EK CP-voetbal plaats op de KNVB-campus in Zeist. Een internationaal voetbalevenement speciaal voor voetballers met cerebrale parese. Er strijden 10 landen om de Europese titel. Ook Nederland doet mee met een eigen team. Op 25 juli speelt Nederland de eerste wedstrijd, tegen Duitsland. Kijk voor meer informatie op www.bosk.nl.
Het hele spelschema van ons Nederlandse 7-tal is:
25 juli: Nederland – Duitsland
27 juli: Nederland – Denemarken
29 juli: Nederland – Noord-Ierland
1 augustus: Nederland – Ierland
Lukt het je niet om aanwezig te zijn bij de wedstrijden? Volg dan de livebeelden.
Meer weten over CP-voetbal? Ga naar www.cpvoetbal.nl.

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Reacties

Door harrie vossen op woensdag 27 juni 2018, 17:45

9 september 2018 is er ride for the roses. Dit is een sponsor fietstocht. Het wordt geleid door KWF kankerbestrijding. Zelf breng ik flyers rond in de Haarlemmermeer. De ride for the roses wordt in de Haarlemmermeer gehouden. De roos wordt uitgereikt na het volbrengen van de tocht. Er zijn zowel tochten voor racefietsen als voor recreanten. Sponsors zijn ook nodig. Evenals toeschouwers. Zegt het voort.

groeten Harrie Vossen

Door els op vrijdag 29 juni 2018, 10:43

‘Sprookje zonder beperking’ is een dansvoorstelling en bestaat uit drie choreografieën waarin mensen met een beperking, fysiek of verstandelijk, de hoofdrol spelen. Drie Friese choreografen hebben zich laten inspireren door deze dansers en zijn onder leiding van de Spaanse choreograaf Carmen Vilches Sánchez met hen aan de slag gegaan.

Zaterdag 6 oktober: 15:00-16:00 uur & 19:00-20:00 uur

‘Sprookje zonder beperking’ is een programma onderdeel van de Friese Dansdagen. We dansen als we blij zijn, verliefd of juist bij verdriet. Dansen biedt troost en verbindt!

Van donderdag 4 tot en met maandag 8 oktober 2018 is Leeuwarden het kloppend hart van alles dat met dans te maken heeft. Stadsschouwburg De Harmonie en poptempel Neushoorn worden omgebouwd tot één groot danspaleis voor de Friese Dansdagen.

http://dansdagen.testwebdick.nl/fries-dansfestival-sprookje-zonder-bepe…

Door els op woensdag 4 juli 2018, 11:43

De reuzen van Royal de Luxe – Leeuwarden

Dwars door de Leeuwarder binnenstad zorgen de metershoge reuzen drie dagen voor een onvergetelijke beleving met de voorstelling Grote Schaats in het IJs.

De Franse theatergroep Royal de Luxe maakt straattheater met reusachtige mechanische reuzen. De indrukwekkende vijftien meter hoge reuzen lopen drie dagen lang door de straten van Leeuwarden. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. Het is één van de hoogtepunten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018 en de primeur voor Nederland! Geloof ons: dit wordt onvergetelijk.

De tijd en routes van De Reuzen worden een week van te voren bekendgemaakt.
Gratis toegang: 17, 18 en 19 augustus‎.

Diverse touroperators organiseren een tour naar De Reuzen.

https://www.friesland.nl/nl/culturele-hoofdstad/agenda/202169970/de-reu…

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord