UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wheelchair skills event
Actief blijven Tips

Agendatips voor juni

In juni worden er genoeg (sportieve) buitenactiviteiten georganiseerd, zodat je heerlijk kunt genieten van het mooie weer. Of ga lekker samen eten. Wat ga jij doen?

keer gelezen
24

Heb jij altijd al eens willen zeilen of meedoen aan een triatlon? Er zijn in juni veel sportieve activiteiten voor verschillende doelgroepen. Maar ook lekker barbecueën en nieuwe mensen ontmoeten is mogelijk.

Ga er in juni lekker op uit!

1 juni: Wheelchair skills event – Eindhoven

Op 1 juni is de 3e editie van het Wheelchair skills event, georganiseerd door K-J Projects. Wil jij jouw rolstoelvaardigheden laten zien of verbeteren? Meld je dan aan voor dit event bij Skatepark Area 51/BMXpark 040. Op dit rolstoelvaardigheidsevenement voor alle leeftijden kun je workshops vaardigheden en WCMX voor beginners en gevorderden volgen. Er is ook een Wheelchair skills wedstrijd. De dag duurt van 10.00 tot 18.00 uur. Tickets voor deelnemers kosten € 10. Bezoekers betalen € 5 en kaartjes voor kinderen zijn € 2,50. Meld je aan op wheelchairskillsteam.nl.

Beeld boven: Fotograaf Remke Spijkers

3-8 juni: Prokkelweek

Prokkels zijn prikkelende ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Tijdens deze ontmoeting kunnen zij samen van alles doen. Bijvoorbeeld samen werken, schilderen, sporten, eten, discussiëren of muziek maken. Het gaat echt om de ontmoeting. Elk jaar is er een Prokkelweek, waarin iedereen wordt opgeroepen om te prokkelen. Er worden dan ook door het hele land prokkels en prokkelactiviteiten georganiseerd. Wil jij weten wat er dit jaar allemaal te doen is? Kijk dan op prokkel.nl. Donderdag 6 juni is uitgeroepen tot Nationale Prokkelstagedag. Een prokkelstage is een stage voor 1 dag voor iemand met een beperking bij een bedrijf. Wil jij graag zo’n stage lopen? Je leest hier meer over prokkelstages.

Logo prokkelweek

7 juni, 10 en 13 juli: Zeilen voor blinde en slechtziende mensen – Lelystad

Ben je blind of slechtziend en wil je graag eens zeilen? Op 7 juni kun je gratis een dagje mee het IJsselmeer op met een boot van ‘Zeilen met visie’. Deze zeilboot is speciaal ontworpen voor mensen met een (visuele) beperking. Je vertrekt om 10.00 uur vanuit jachthaven Flevo Marina in Lelystad. De boot zal rond 16.00 uur terug zijn. Er is beperkt plek, dus meld je snel aan. Ditzelfde uitje wordt op 10 en 13 juli nogmaals georganiseerd. Meer informatie vind je op oogvereniging.nl.

15 juni: Landelijke dag Plusminus – Utrecht

Deze ontmoetingsdag is speciaal voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten. Je kunt er luisteren naar verschillende sprekers, meedoen in gespreksgroepen en informatiestands bezoeken. De dag duurt van 10.30 tot 15.00 uur en is gratis te bezoeken. Meer informatie en het volledige programma vind je op plusminus.nl.

15 juni: Bijeenkomst lopers met een laesie – Utrecht

Heb jij een caudalaesie of een incomplete dwarslaesie en ben je niet volledig rolstoelafhankelijk? Dan is deze bijeenkomst misschien wat voor jou. Dwarslaesie Organisatie Nederland organiseert deze ontmoetingsdag met het thema ‘Zelfmanagement’. Tijdens de dag geef je elkaar tips en informatie om zelf meer regie te krijgen over je laesie en wat daarbij komt kijken.
Volg een lezing, workshops en doe mee aan rondetafelgesprekken. Je komt in contact met lotgenoten en ontwikkelt zelfmanagement van je chronische aandoening. Partners zijn tijdens deze dag ook van harte welkom. Kijk voor meer informatie op dwarslaesie.nl.

15 juni: Meet & greet BBQ – Nieuw-Vennep

Stichting Philia organiseert activiteiten voor mensen met een lichamelijke, visuele of (licht) verstandelijke beperking. Zo ook deze barbecue. Ben jij tussen de 20 en 75 jaar en wil je langskomen? Tijdens dit barbecuefeestje kun je lekker eten, maar ook nieuwe vrienden maken. Deelname kost € 10, dat is inclusief eten en drinken. Na de BBQ is er tijd voor verschillende activiteiten. De dag duurt van 17.00 tot 22.00 uur. Er is plaats voor 20 personen. Inschrijven kan via stichtingphilia.nl.

Samen eten rondom een barbecue

16 juni: Woodstock Legends voor blinde en slechtziende mensen – Den Haag

Het is precies 50 jaar geleden dat onder andere Joe Cocker, Janis Joplin en Jimi Hendrix schitterden op het Woodstockfestival in het Amerikaanse Bethel. Daarom komt dit jaar in verschillende concertzalen de magie van het originele Woodstockfestival weer tot leven tijdens Woodstock Legends. Leden van de Oogvereniging kunnen op 16 juni naar de show in Den Haag waar cabaretier en muziekkenner Vincent Bijlo de show als gastheer zal begeleiden. De show begint om 15.00 uur. Meer informatie vind je op oogvereniging.nl.

6, 13, 20 en 27 juni: meet & greets werkzoekenden – verschillende locaties

Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers om de arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking toegankelijk te maken. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich via de website aan elkaar presenteren en contact leggen. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag op verschillende locaties meet & greets. Er komen dan werkzoekenden met verschillende beperkingen en werkgevers met verschillende achtergronden. In juni zijn er weer meerdere meet & greets op verschillende locaties in Nederland. Kijk voor meer informatie op onbeperktaandeslag.nl.

21 juni: Symposium over dansen met een beperking - Groningen

Ben jij geïnteresseerd in dans voor mensen met een beperking? Kom dan naar dit minisymposium. In de inclusiedans wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen met of zonder lichamelijke of verstandelijke beperking. Dans is voor iedereen. Tijdens dit symposium kun je luisteren naar verschillende sprekers en een workshop volgen. De dag duurt van 9.30 tot 15.00 uur en vindt plaats in het Willem Alexander Sportcentrum in Groningen. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op bijvrijdag.nl.

28 juni: Triatlon for all – Zeewolde

Tijdens de Zeewolde Endurance wordt ook de Rabobank Triatlon For All georganiseerd. Daarin zijn 2 deelnemerscategorieën: de Senior Triatlon en de No Limit Triatlon. Iedereen ouder dan 20 jaar kan meedoen aan de Senior Triatlon, die vooral bedoeld is voor mensen die gewoon lekker de tijd willen nemen voor alle onderdelen. De No Limit Triatlon is voor deelnemers met een verstandelijke beperking. Deze dag draait om samen genieten van sporten, in je eigen tempo, op jouw eigen manier. De Triatlon For All bestaat uit 30 minuten zwemmen, 25 km fietsen (tandem of zelfs e-bike mag ook) en 5 km wandelen. Na ieder onderdeel is er een pauze om even gezellig iets te eten en te drinken en na het afronden van alle onderdelen finish je samen op het feestelijke finish-plein. Deelname kost € 12,50 en de dag duurt van 9.00 tot 15.00 uur. Meer informatie vind je op sportflevo.nl.

29 juni Sport- en speldag – Weert

Deze sport- en speldag op zaterdagmiddag is speciaal voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Het evenement vindt plaats in Sporthal Boshoven in Weert. Er wordt gezorgd voor een laagdrempelig en uitdagend aanbod aan sportieve activiteiten zodat de sportdag toegankelijk is voor iedere sporter met een handicap. Mensen van alle leeftijden zijn welkom om mee te doen. Meer informatie vind je op dirkkuytfoundation.nl.

29 juni: Workshop parkinson en werk

Deze workshop is voor werkende mensen met de ziekte van Parkinson en hun eventuele partners of mantelzorgers. De cursus duurt van 13.00 tot 17.15 uur. Onderwerpen die onder andere aan bod komen, zijn: Parkinson, vertel ik het mijn werkgever en collega’s? Hoe beïnvloedt de ziekte mijn werkzaamheden? Werken en een uitkering? Wat betekent parkinson emotioneel voor mij, welke keuzes moet ik maken en welke instanties kunnen mij daarbij helpen? Meedoen kost € 17,50 voor leden van de Parkinsonvereniging en € 35 voor niet-leden. Cursusmateriaal ontvang je tijdens de dag. Het volledige programma en meer informatie vind je op parkinson-vereniging.nl.

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 22-05-2019

Reacties

Door harrie Vossen op donderdag 23 mei 2019, 18:43

22 en 23 juni 2019

Samenloop voor hoop
in de Haarlemmermeer
strand bij Toolenburgse plas
Sponsorloop KWF kankerbestrijding

zie meer op de Website WWW.samenloopvoorhoophaarlemmermeer.nl

Door harrie Vossen op vrijdag 24 mei 2019, 16:43

RTC Hoofddorp

avond fietsvierdaagse
van 24 t/m 27 juni
afstand: 30 Kilometer
alle dagen 1,2,3 dagen ?
verdere informatie https://www.rtc-hoofddorp.nl/avondfiets4daagse

Door harrie Vossen op maandag 17 juni 2019, 11:38

28 t/m 30 juni

corporate games

wedstrijd tussen verschillende bedrijven

Door harrie Vossen op maandag 17 juni 2019, 11:44

corporate games Haarlemmermeer

28 t/m 30 juni

tijd 9:00 tot 22:00

plaats Toolenburg (zo heet de wijk)

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord