De zomer komt eraan. Tijd voor buitenactiviteiten, zoals een excursie naar het Archeon en een schaapscheerdersfeest. Geniet van het leuks dat er deze maand te doen is. 

'Laat je inspireren voor leuke activi­teiten in juni'

3 en 4 juni: Theatervoorstelling Hart – Breda

‘Hart’ is een voorstelling van theaterwerkplaats Tiuri, waar mensen vanaf 18 jaar met een (cognitieve) beperking theatermaker leren worden. De voorstelling speelt in Podium Bloos op zaterdag 3 juni om 20.30 uur met in het voorprogramma ‘Heftig’ van de werkplaats Roosendaal. ‘Hart’ is het verhaal van een unieke, gevoelige ziel. Open en zonder oordeel staat hij daar. Vol aandacht. Voor jou. Hij ziet je. Voelt je. En hij blijft stil. Wat gaat er in hem om? Wat zit er diep van binnen verstopt? ‘Hart’ speelt ook op zondag 4 juni om 14.30 uur, dan zonder voorprogramma. Kaarten voor zaterdag kosten € 15 en voor zondag € 10. Kaartverkoop gaat via Podium Bloos, aan de deur of online.

Meer informatie: www.theatertiuri.nl.

4 juni: Jostiband Orkest tijdens het Zomerspektakel - Alphen aan den Rijn

Op 2, 3, 4 en 5 juni is in Alphen aan den Rijn het Zomerspektakel aan de Zegerplas. Jostiband agendatips juniOp zondagavond 4 juni treedt het Jostiband Orkest op: altijd een feestje. Het orkest is inmiddels uitgegroeid tot een populaire muziekformatie. Het succes hebben de muzikanten vooral aan zichzelf te danken. Ze laten zien dat er ondanks een verstandelijke beperking veel mogelijk is. Het orkest denkt niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Kaarten kosten € 12,50 en zijn (zonderadministratiekosten) verkrijgbaar via info@jostiband.nl. Kijk voor meer informatie op Zomerspektakelaanhetmeer.nl

7 juni: Schaapscheerdersfeest – Amersfoort

Kom op 7 juni naar het schaapscheerdersfeest op Natuurboerderij de Brinkhorst, midden in de wijk Vathorst in Amersfoort. Op deze markt staan verschillende kramen met veel leuke workshops en cadeaus. Voor de kinderen worden er leuke activiteiten georganiseerd en natuurlijk is er allerlei lekkers te eten en te drinken. De Brinkhorst is een dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Amerpoort. Het feest is van 13.00 tot 16.30 uur en de toegang is gratis. Het adres van de Brinkhorst is Wageningseberg 43 in Amersfoort. Kijk voor meer informatie op www.amerpoort.nl.

8 juni: Meet en greet werkgevers en werkzoekenden – Groningen

Heb je een visuele beperking en ben je op zoek naar werk? Dan is deze bijeenkomst interessant voor jou. Op 8 juni laat de Oogvereniging werkgevers zien dat werken met een visuele beperking heel goed mogelijk is. Werkgevers uit de provincies Friesland, Groningen en Drenthe komen naar Groningen om jou te ontmoeten. Bedrijven als Landelijke Politie, Provincie Fryslân, Carrière Noord en Randstad hebben hun komst al toegezegd. Het programma duurt van 13.00 tot 16.30 uur en deelname is gratis. Aanmelden kan bij Roos Hoelen, themacoördinator werk Oogvereniging: Zichtopongezientalent@oogvereniging.nl, telefoon 06 – 20 91 58 20. De meet en greet vindt plaats in het Logegebouw van de Vrijmetselaren, Turfsingel 46 in Groningen. Meer informatie: www.oogvereniging.nl.

10 juni: Excursie KUBES naar het Archeon - Alphen aan den Rijn

Zwerf door de prehistorie, kom héél dicht bij de Romeinen en duik in de middeleeuwen. Het kan allemaal in het Archeon. Op 10 juni kun je met KUBES het Archeon bezoeken. De excursie begint om 10.30 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Op het programma staan onder andere een gladiatorengevecht en de mogelijkheid de kleren van de gladiatoren te bevoelen. Deelname kost € 15 (exclusief lunch). Blindengeleidehonden zijn welkom. Tegen betaling van € 5 kun je een begeleider van KUBESkrijgen. Meer informatie vind je op www.kubes.nl

11 juni: Taktila symposium – Tilburg

Taktila helpt om de kleurrijke visuele wereld over te brengen naar blinde, slechtziende en kleurenblinde mensen. Het is een voelbaar kleurensysteem, waarmee mensen met een visuele beperking inzicht krijgen in de visuele wereld. Op 11 juni is er een Taktila symposium in Tilburg, met uitleg over de Taktila-methode, presentaties, demonstraties en nog veel meer. Het symposium vindt plaats in De Poorten (voormalige Hasseltse kerk), Hasseltstraat 194 in Tilburg. Het programma begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. Toegang is gratis, aanmelden is verplicht via info@Taktila.com. Meer informatie: http://www.kunstisvooriedereen.nl en taktila.com.

12 t/m 17 juni: Prokkelweek 2017: ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke handicap – heel Nederland

Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. De ontmoeting kan tussen 2 mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan meedoen en de prokkel kan overal plaatsvinden. Je kunt elkaar ontmoeten door bijvoorbeeld samen te werken of samen te sporten. In 2017 is de Prokkelweek van maandag 12 t/m zaterdag 17 juni. Kijk voor alle Prokkelweekactiviteiten op de site of meld je eigen prokkelactiviteit aan op de Prokkelkaart.

18 juni: Nationale scootmobieldag – Deventer

Heb jij een scootmobiel? Op nationale scootmobieldag kun je een tocht meerijden in Deventer. Je kunt kiezen tussen een tocht van 15 of 25 kilometer. De tocht begint bij de Scheg sport- en recreatiecentrum op het Piet van Donkplein 1 in Deventer. Aanwezig zijn om 9.30 uur voor inschrijving, verzamelen om 10.00 uur, vertrek om 10.30 uur. Deelname kost € 5 per persoon. Wil je meerijden, stuur dan een mail naar welkom@fooruit.nl. Meer informatie vind je op www.fooruit.nl.

20 juni: Lotgenotenmiddag Longfonds – Apeldoorn

Longpunt is de ontmoetingsplek die het Longfonds organiseert voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners. Op 20 juni is er een lotgenotenbijeenkomst om met elkaar te praten over het leven met een longaandoening en wat verder ter tafel komt. De bijeenkomst vindt plaats in De Stolp, Violierenplein in Apeldoorn, van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis en je kunt gratis parkeren. Meer informatie via apeldoorn@longpunt.longfonds.nl of (0578) 62 90 30 of kijk op gelderland.longfonds.nl. Andere regio’s van het Longfonds hebben ook regelmatig activiteiten. Kijk op Longfonds.nl om een activiteit in jouw buurt te zoeken. Jurjen Bakker vertelde eerder op deze site over zijn ervaring met lotgenotencontact. 

Diverse dagen in juni: Zeildagen - heel Nederland

Tijdens de zeildagen kunnen mensen met een lichamelijke beperking (leren) zeilen. Bij de watersportverenigingen die samenwerken met Sailability worden ongeveer 10 zeildagen per jaar georganiseerd. Een zeildag begint om 10.00 uur en eindigt om uiterlijk 17.00 uur. Iedere deelnemer zeilt 90 minuten. Als het nodig is, wordt de zitting voor je aangepast, word je met de tillift aan boord getild en wordt de elektrische joystick op een voor jou geschikte plaats vastgemaakt. Je kunt meedoen met een zeildag in Amsterdam, Giesbeek, Grouw, ‘s-Hertogenbosch, Hoorn, Huizen, de Kaag, Lelystad, Loosdrecht/Kortenhoef, Ouderkerk aan de Amstel, Uitgeest en Sneek. Deelname kost € 15. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.sailability.nl.

Bekijk ook het filmpje over zeilen met een beperking.

24 juni: Gratis poëzieworkshop – Amersfoort

2017 is voor Special Arts het jaar van de poëzie. Het schrijven van een gedicht is niet alleen leuk, maar helpt ook met de taalvaardigheid en is goed voor het zelfvertrouwen. Special Arts organiseert in de maanden juni tot en met september meerdere workshops. Op zaterdag 24 juni wordt de eerste workshop gehouden. Het thema is taalvorming. Je leert hoe je een poëtische tekst schrijft en hoe dit kan bijdragen aan de taalontwikkeling. In 10 stappen leer je een verrassend gedicht te schrijven. Later in het jaar worden er nog meer workshops georganiseerd. Special Arts is een stichting die zich bezighoudt met alle kunst voor en door mensen met een handicap. Je kunt je voor de workshops inschrijven via http://www.poezie.specialarts.nl. Later zal Special Arts nog een poëziewedstrijd organiseren. Houd www.SpecialArts.nl in de gaten voor andere activiteiten tijdens het jaar van de poëzie. 

Ook een leuke tip? Deel 'm dan via het reactieformulier. 

Lees meer over

Tips Sporten In de natuur

Reacties

Door els op woensdag 31 mei 2017, 13:24

Zeehondenexpeditie met de boot vanaf Lauwersoog

U vaart langs plekken waar zich veel zeehonden bevinden, zodat u zelf kunt zien wat een prachtige dieren dit zijn. Een must voor bezoekers aan dit gebied, voor jong en oud. Aan boord is de keuken geopend.

Vertrek: Afhankelijk van het tij (zie de agenda) http://www.supersaas.nl/schedule/lauwersoogwaterevents/Lauwersoog_water…

€ 15,00 per persoon

https://www.lauwersoog.nl/nl/activiteiten-detail/19/Zeehondenexpeditie

Door els op woensdag 31 mei 2017, 13:32

Voor mensen met een beperking die van watersport houden en ervan willen genieten kunnen meedoen en meevaren met het schip de Markol in Grou.

http://www.msmarkol.nl/vaarten/

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over