UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Survival weekend voor mensen met een lichamelijke beperking
Actief blijven Tips

Agendatips voor mei

Genoeg leuks te doen deze maand. Voor de partners en mantelzorgers van mensen met Parkinson wordt zelfs een speciale verwendag georganiseerd!

keer gelezen
35

Doe jij in mei nieuwe contacten op tijdens een netwerkbijeenkomst, borrel of meet & greet? Kun je met je nieuwe vrienden meteen een leuke kunstexpositie, festival of concert bezoeken. 

Wat ga jij doen in mei?

7-28 mei: Kunstexpositie van ‘Opbouw schilderijen’ van Judith Ockeloen – Amsterdam

Beeldend Gesproken is een kunstuitleen waar alleen kunst van professionele kunstenaars met een psychiatrische achtergrond hangt. In de kunstgalerie in De Hallen in Amsterdam kun je gratis exposities van Beeldend Gesproken bezoeken (op maandagen gesloten). Van 7 tot en met 28 mei kun je er ‘Opbouw schilderijen’ van Judith Ockeloen komen bekijken. Het verhaal dat de Judith met haar schilderijen vertelt, beslaat de afgelopen vier jaar van haar leven. Jaren van neergang en opbouw. Eerst sluipt de somberheid in haar werk, hierna is de hoop op herstel te zien en uiteindelijk straalt haar werk de herwonnen levenskracht uit. Kijk voor meer informatie op beeldendgesproken.nl.

OPbouw schilderij van Judith Ockeloen

9 mei: Netwerkborrel voor mensen met een visuele beperking – Zwolle 

Ander Zicht Zwolle organiseert netwerkborrels voor blinde en slechtziende mensen. De netwerkbijeenkomsten vinden altijd plaats in Zwolle en zijn van 17.30 tot 20.30 uur. Vaak is er tijdens de borrel een ‘speciale gast’ aanwezig die vanuit zijn of haar specialiteit ervaringen deelt waarvan andere gasten kunnen leren. Kijk voor alle data en meer informatie op anderzichtzwolle.weebly.com.

9, 14, 21, 23 en 28 mei: Meet & greets voor werkzoekenden – verschillende locaties

Onbeperkt aan de Slag is een initiatief van werkgevers om de arbeidsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking toegankelijk te maken. Werkzoekenden en werkgevers kunnen zich via de website aan elkaar presenteren en contact leggen. Daarnaast organiseert Onbeperkt aan de Slag op verschillende locaties meet & greets. Er komen dan werkzoekenden met verschillende beperkingen en werkgevers met verschillende achtergronden. In mei zijn er weer meerdere meet & greets op verschillende locaties in Nederland. Kijk voor meer informatie op onbeperktaandeslag.nl. In juni zijn er ook meet & greets, op 6, 13, 20 en 27 juni.

14 mei: Dag van de Beroerte – landelijk

Op dinsdag 14 mei is voor de 15e keer de Europese Dag van de Beroerte. Je kunt dan op meer dan 100 plekken in Nederland een informatiemarkt bezoeken en je laten informeren over een beroerte (CVA). Ook kun je op verschillende plekken terecht voor controle op de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte. Een overzicht van alle landelijke activiteiten vind je op dagvandeberoerte.nl.

10 en 24 mei: Hoogbegaafden Café – Gorinchem en Haarlem

Hoogbegaafdencafés zijn een combinatie van een ontmoetingsplaats en een informatieve bijeenkomst voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Op 10 en 24 mei zijn er HB-cafés waarvoor nog plaatsen vrij zijn. De entree is € 17,50 per persoon (en is inclusief 2 consumpties). Kijk voor meer informatie en alle geplande cafés op ihbv.nl.

17 mei: Auti-talk diner – Utrecht

De Wilg helpt mensen met onder andere autisme in het (weer) actief meedoen in de maatschappij. Ze doen dit bijvoorbeeld door het organiseren van verschillende (vrijetijds)activiteiten. Elke derde vrijdag van de maand organiseren ze een ontmoetingsavond waar mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) samen koken, eten en nieuwe sociale contacten opdoen. Kijk voor meer informatie op dewilg.nl.

25 en 26 mei: Funpop – Horst (Noord-Limburg)

Funpop is een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke beperking en hun familie en vrienden. Het festival wordt gehouden in Noord-Limburg op evenemententerrein Kasteelpark Ter Horst. Twee dagen lang treden artiesten op als Nick & Simon, Davina Michelle, Dries Roelvink en Rowwen Hèze. Er zijn clowns en bezoekers kunnen zich laten schminken en iets moois knutselen. Je kunt 1 of 2 dagen naar het festival gaan, het duurt van 11.00 tot 18.00 uur. Slapen kan op de Funpop-camping. In de voorverkoop kost een dagkaart € 25. Een kaart voor 2 dagen is € 45. Aan de kassa worden alleen dagkaarten verkocht (voor € 30). Meer informatie: www.funpop.nl.

Funpop festival persfoto Nick & Simon

24, 25 en 26 mei: Survival-clinic voor mensen met een lichamelijke beperking – Belgische Ardennen

De Dennis van der Zeijden foundation organiseert dit jaar voor de derde keer een survivalweekend voor mensen met een lichamelijke beperking. De clinic vindt plaats in de Belgische Ardennen. Voor vervoer heen en terug moet je zelf zorgen. Tijdens de clinic kun je onder andere (leren) abseilen, rotsklimmen, klettersteigen, mountainbiken en tokkelen. Je mag een buddy of begeleider meenemen. De kosten zijn € 125 per persoon. Op zaterdagavond zijn er een barbecue en een feestavond (drankjes zijn voor eigen rekening). Er is het hele weekend een masseur aanwezig, die je spieren na het sporten weer los kan masseren. Kijk voor meer informatie op dennisvanderzeijden.nl.

Survival weekend voor mensen met een lichamelijke beperking

27 mei: Cursus Persoonlijke Effectieve Presentatie – Zeist

Ben jij blind of slechtziend en wil je graag de sterke kanten van jouw persoonlijkheid benadrukken? Schrijf je dan in voor deze dag. Samen met andere slechtziende of blinde mensen krijg je tips om je sterker te presenteren. Ook krijg je een persoonlijk kleur- en stijladvies en doe je een make-up-workshop. De dag vindt plaats bij Bartiméus Zeist. De kosten zijn € 40 per persoon, dat is inclusief theecursus, koffie of thee en een lunch. Kijk voor meer informatie op www.oogverblindendmooi.nl.

28 mei: Netwerkborrel ‘(Blijven) werken met een visuele beperking - Rotterdam

Werk je, zoek je (ander) werk, heb je vragen, onzekerheden of juist kennis en ideeën over werken met een visuele beperking? Kom dan langs tijdens deze gratis netwerkborrel van de Oogvereniging en ontmoet andere werkenden en werkzoekenden uit Zuid-Holland, maak kennis met Team West van Oogvereniging Werk(t) en enkele andere organisaties. De borrel is van 19.00 tot 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelding op oogvereniging.nl.

Netwerkborrel voor blinde en slechtziende mensen

29 mei: Concerti Fetti – Eindhoven

Dit jaar is alweer de twintigste editie van Concerti Fetti, een liveconcert voor mensen met een beperking. Het concert wordt gehouden in het Beursgebouw van Eindhoven en dit jaar treden onder andere Frans Bauer, Corry Konings en de Snollebollekes op. Harold Verwoert presenteert de avond. De zaal gaat open om 17.30 uur, de show begint om 18.30 uur en eindigt om 22.00 uur. Het wordt weer een feestje. Kaartjes kosten € 10. Wil jij erbij zijn? Kijk voor meer informatie op concertifetti.nl

Concerti Fetti 2019 persfoto Frans Bauer

 

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 24-04-2019

Reacties

Door els op donderdag 9 mei 2019, 11:05

Kom naar ons Symposium ‘Muziek en Brein’!

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor het bijwonen van ons symposium ‘Muziek en brein’. Onderwerp is het belang van muziek in de ontwikkeling van het kind en de plaats van muziek in het (basis) onderwijs.

Speciale gast is neurowetenschapper en musicus Ben van Cranenburgh, schrijver van het boek ‘Muziek en brein, over de kracht van muziek’.

zaterdag 25 mei 2019
19.00 uur
De Lantearne, Jan Binneslaan 49, 9231CA in Surhuisterveen
https://www.cultuurcentrumdewaldsang.nl/agenda/symposium-muziek-en-brei…

Door els op zaterdag 11 mei 2019, 08:58

EASTERMAR – Friese traditie van de Boerepream, de BM en de Wierumer Aek WL19 herleeft op de Burgumer Mar tijdens het watersportevenement in Eastermar van 17 t/m 19 mei 2019. Watersportvereniging Tusken Mar en Leyen organiseert zaterdag 18 mei de Prolooch Sylseizoen 2019 Fryske Boerenpream. Publiek kan gratis mee het meer op naar het wedstrijdwater. Zondag 19 mei kan iedereen deelnemen aan workshops zeilen, kanovaren, suppen en windsurfen.

https://www2.rtvkanaal30.nl/nieuws-uit-de-regio/3874-watersportevenemen…
https://www.eastermar.nl/doarpsaginda/icalrepeat.detail/2019/05/18/1234…

Door els op zaterdag 11 mei 2019, 09:37

Foodwalk Hap & Stap voorjaarseditie 2019: op stap met een kruidengids

Op 19 mei 2019 vindt weer de Hap & Stap voorjaarseditie van de Foodwalk tussen Buitenpost en Kollum plaats. De wandelroute in Noordoost Fryslân is circa 7 km waarbij wandelaars door het landschap van De Friese Wouden lopen tussen deze beide plaatsen. Deze editie kun je een deel van de route met kruidengids Tjitske Postma en Trudy Geeraets meewandelen. Zij laten zien waar de wilde kruiden op de route groeien en bloeien en vertellen erover. De deelnemende bedrijven op de route maken dit keer heerlijke hapjes en drankjes van wilde kruiden voor de wandelaars.

https://www.dewouden.com/foodwalk-hap-stap-voorjaarseditie-2019-op-stap…

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord