UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

Informatiebijeenkomst over fietsen met visuele beperking
Voorjaarsfestival. Agendatips voor mensen met een beperking
Actief blijven Tips

Agendatips voor mei

Het is lente! Wat ga jij doen in mei? Wij hebben weer verschillende activiteiten voor je op een rij gezet.

keer gelezen
365

Er zijn in mei verschillende activiteiten in de buitenlucht. Ga bijvoorbeeld eens met een groep mee wandelen. Of leer hoe je als slechtziend persoon kunt (blijven) fietsen.

Geniet van een van de vele concerten, of bezoek eens een leuke theatervoorstelling

4 mei: Première van voorstelling ‘Ik ben wie ik ben?’ - Amsterdam

Theatervoorstelling ‘Ik ben wie ik ben?’ gaat over je identiteit. Wordt je identiteit bepaald door de groep waartoe je behoort of bepaal je zelf je identiteit? En ben je een persoon die een handicap heeft of ben je een gehandicapte met een karakter? De 3 acteurs in de voorstelling hebben zelf ook een handicap. Het theaterstuk legt een deel van de Tweede Wereldoorlog bloot dat lang verborgen is geweest. De première van de voorstelling is dan ook tijdens Theater na de Dam 2018 op 4 mei om 21.00 uur bij 5D. Tickets kosten € 10 en zijn te koop bij 5D of te reserveren via e-mailadres: info@stichting5d.nl. Kijk voor meer informatie op www.wijzijn5d.nl.

Voorstelling Ik ben wie ik ben, van Wij zijn 5D

7 mei: Cursus Persoonlijke Effectieve Presentatie (PEP) - Zeist

Ben jij blind of slechtziend en wil je graag de sterke kanten van jouw persoonlijkheid benadrukken? Schrijf je dan in voor deze dag. Samen met andere slechtziende of blinde mensen krijg je tips om je sterker te presenteren. Ook krijg je een persoonlijk kleur- en stijladvies en doe je een make-up-workshop. De dag vindt plaats bij Bartiméus Zeist. Kosten zijn € 40 per persoon, dat is inclusief theecursus, koffie of thee en een lunch. Kijk voor meer informatie op www.oogverblindendmooi.nl.

8 mei: Wandeling met Harteraad - Hasselt

Harteraad regio Overijssel organiseert een wandeling in en rond historisch Hasselt. Het uitstapje duurt van 13.30 tot 15.00 uur en begint met een drankje bij De Linde. Je wandelt met een groep onder leiding van een gids en er wordt gezorgd voor een AED. De wandeling is ook geschikt voor rolstoelgebruikers en scootmobielers. Voor leden van Harteraad (en hun partner) is deelname en thee of koffie gratis. Niet-leden betalen € 5. Meld je vóór 1 mei 2018 aan via dit aanmeldformulier. Kijk voor meer informatie op www.harteraad.nl.

8 mei: Dag van de Beroerte - landelijk

Op dinsdag 8 mei wordt voor de 14e keer de Europese Dag van de Beroerte gehouden. Op meer dan 100 plekken in heel Nederland kun je een informatiemarkt bezoeken en je laten informeren over een beroerte (CVA). Je kunt ook op verschillende plekken terecht voor controle op de risicofactoren voor het krijgen van een beroerte. Een overzicht van alle landelijke activiteiten vind je op www.dagvandeberoerte.nl.

9 mei: Concerti Fetti – Eindhoven

Concerti Fetti is hét live concert voor mensen met een beperking. Het concert wordt gehouden in het Beursgebouw van Eindhoven. Deze 19e editie belooft weer een groot succes te worden. Wie treden er allemaal op? Een kleine greep uit de artiesten: Wesley Klein, Jeroen van Zeist, de Snollebollekes, Ferry de Lits en Jeffrey Heesen. Harold Verwoert presenteert de avond. De zaal gaat open om 17.30 uur, het voorprogramma begint om 18.45 uur en het echte concert duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Het wordt weer een feestje. Kaartjes kosten € 10 en zijn onder andere verkrijgbaar via Brownies & Downies, Eindhoven, Boxtel, Valkenswaard en Geldrop; Kunst & Ko Eindhoven en Splendid Eindhoven. Kijk voor meer informatie op www.concertifetti.nl.

Concerti Fetti. Een live concert voor mensen met een beperking Toegankelijk concert voor mensen met een handicap

Tot en met 11 mei: Tentoonstelling Kleurrijk Werkgeluk - Deventer

Bij deze tentoonstelling kun je genieten van de persoonlijke verhalen van 12 mensen over hun werkgeluk. Ook kun je er in De Tijdmachine stappen. Dat is een visueel spektakel over de geschiedenis van onder andere de sociale werkgelegenheid in Nederland. Verder is er een expositie van kunststukken gemaakt door mensen met een arbeidsbeperking. Onder de deelnemende kunstenaars bevinden zich ook deelnemers van Perspectief Kunstcongres en de publiekswinnaar van Kunstcongres Oost. De tentoonstelling is in de Stadsetalage en entree is gratis. Kijk voor meer informatie op www.konnected.nl. Lees ook op Perspectief het verhaal van 5 kunstenaars met een beperking. Zij vertellen wat kunst voor hen betekent en welk geluk zij in hun werk ervaren.

Tentoonstelling over sociale werkgelegenheid

Verschillende data: Hoogbegaafden café –verschillende lokaties

HB-Cafés zijn een combinatie van een ontmoetingsplaats en een informatieve bijeenkomst voor hoogbegaafde mensen en belangstellenden. Op 18 mei vinden er 3 plaats: in Alkmaar, Enschede en Zwolle. Op 24 mei is er een HB-café in Breda. Tijdens het HB-café op 25 mei in Gorinchem vertelt loopbaancoach Tessa Faber over typische dillema’s waar hoogegaafden vaak tegenaan lopen. Ze leert je over het wegnemen van mogelijke (voor)oordelen, hoe je duidelijk kunt maken wat jouw toegevoegde waarde is, en hoe je werk vindt dat (beter) bij je past en blijft passen. Op 25 mei is entrée € 17,50 per persoon (dat is inclusief koffie en thee). Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Je kan je voor de café’s online aanmelden. Kijk voor meer informatie over de Hb-café’s op: www.ihbv.nl 

14 tot en met 18 mei: Week van de schildklier - verschillende locaties

Jaarlijks vindt de Week van de schildklier plaats. Dit jaar is het thema ‘Optimaal instellen luistert nauw’. Goed ingesteld raken op schildklierhormoon is lastig, duurt soms lang en sommige mensen blijven klachten houden. Er wordt dus benadrukt dat het belangrijk is om door te gaan met het verfijnen van de dosering van medicijnen; kleine hoeveelheden kunnen het verschil maken. Door het hele land worden er activiteiten georganiseerd voor mensen met een schildklieraandoening. Kijk voor meer informatie en een overzicht met activiteiten op www.schildklier.nl.

17 en 28 mei: Slechtziend op de fiets - Rotterdam of Den Haag

Ben je slechtziend maar zou je wel graag willen fietsen? Kom dan naar een van deze informatiebijeenkomsten over fietsen met een visuele beperking. 17 mei vindt de bijeenkomst plaats in Rotterdam en 28 mei in Den Haag. Je kunt een workshop volgen over middelen die helpen bij navigatie, zichtbaarheid en een veilig gevoel op de weg. Als je echt niet meer alleen kunt fietsen, is een tandem voor jou misschien een optie. Ervaar tijdens de workshop hoe het voelt om voor- of achterrijder te zijn. Je kunt allerlei informatie verkrijgen over (het aanvragen van) financiële ondersteuning bij de aanschaf van een tandem, fietsen met een buddy, fietsclubs, tandemtochten en tandemverhuurbedrijven. Kijk voor meer informatie op www.visio.org.

Informatiebijeenkomst over fietsen met een visuele beperking

20 mei: Huisweidfestival - Warmenhuizen

Het Huisweidfestival is speciaal voor mensen met een beperking. Het festival is onder andere rolstoelvriendelijk, heeft een aangepast geluidsniveau en er zijn invalidentoiletten. Het duurt van 11.00 tot 14.30 uur. Inloop is vanaf 10.30 uur. Entree is gratis. Consumptiemunten kosten € 2,40 per stuk. Kijk voor meer informatie en schrijf je in op www.huisweidfestival.nl

Huisweid festival 2018. Rolstoelvriendelijk festival voor mensen met een beperking

26 mei: Sarcoïdosebijeenkomst over acceptatie - Amersfoort

De Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland organiseert een bijeenkomst voor leden en belangstellenden. De gratis bijeenkomst gaat over het thema ‘acceptatie’, en vindt plaats in het Meander medisch centrum, van 13.30 tot 15.30 uur. Je bent welkom vanaf 13.00 uur. Een medisch psycholoog zal ingaan op de vraag wat je in dit proces tegenkomt en hoe hiermee om te gaan. Je kunt je voor de bijeenkomst aanmelden op www.sarcoidose.nl.

26 mei: Publieksdag van de Depressie Vereniging - Zeist

Ben je depressief of ken je iemand die met depressie worstelt? Kom dan naar de Publieksdag van de Depressie Vereniging. Het thema van de dag is: ‘Leven met een depressie: hoe doe je dat?’ Voor leden van de Depressie Vereniging is toegang gratis. Niet-leden betalen € 15 (dat is inclusief koffie, thee en lunch). De dag duurt van 10.30 tot 17.30 uur en is in het Achmea Congresgebouw op Handelsweg 2. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op www.depressievereniging.nl.

26 en 27 mei: Funpop – Horst (Noord-Limburg)

Funpop is een openluchtfestival voor mensen met een verstandelijke handicap en hun familie en vrienden. Het festival wordt gehouden in Noord-Limburg op evenemententerrein ‘Kasteelpark Ter Horst’. Twee dagen lang treden artiesten op als Maan, Yes-R, Lange Frans, Wolter Kroes en DJ Harrald. Er zijn clowns, bezoekers kunnen zich laten schminken en iets moois knutselen. Beide dagen duren van 11.00 tot 18.00 uur. Je kunt 1 of 2 dagen naar het festival gaan. Slapen kan op de Funpop-camping. In de voorverkoop kost een dagkaart € 25,00. Een kaart voor 2 dagen is € 45. Aan de kassa worden alleen dagkaarten verkocht (voor € 30). Meer informatie: www.funpop.nl.

Funpop festival voor mensen met verstandelijke beperking

28 mei tot en met 3 juni: World Team Cup Wheelchair - Apeldoorn

Het grootste internationale rolstoeltennistoernooi komt naar Nederland. Van 28 mei tot en met 3 juni 2018 zijn de beste rolstoeltennissers in Apeldoorn voor de BNP Paribas World Team Cup, het wereldkampioenschap rolstoeltennis voor landenteams. Wil jij de rolstoeltennissers in actie zien? Houd dan de site www.wheelchairdoublesmasters.com in de gaten.

30 mei tot en met 2 juni: Support, beurs voor mensen met lichamelijke beperking - Utrecht

In de Jaarbeurshallen in Utrecht kun je naar Support. Dat is een evenement speciaal voor mensen met een beperking, hun familieleden, begeleiders of mantelzorgers. Je kunt er inspiratie opdoen en leren over hulpmiddelen, wonen, mobiliteit en vervoer en sport en vrije tijd. Ook kun je meedoen met workshops en activiteiten. Zo kun je er sporten op de sportvloer van de Johan Cruyff Foundation, aangepast snowboarden of skiën op de roller skibaan, zijn er diverse testparcoursen om rolstoelen of een aangepaste auto uit te proberen en kun je creatief bezig zijn op het KreaDoe hobbyplein. Meld je aan voor gratis toegang op: www.supportexpo.nl. Kijk voor meer informatie op: www.supportexpo.nl/nl-NL.

Bij Onbeperkt aan de Slag ontmoeten werkzoekenden en werkgevers elkaar. Wil jij meer informatie over Onbeperkt aan de Slag? Bezoek dan hun stand op de Supportbeurs. Ook organiseren zij op 31 mei op Support een Meet & Greet. Wil jij daarbij zijn? Meld je dan aan.

Evenement Support. Speciaal voor mensen met een beperking

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 25-04-2018

Lees meer over

Tips Inspiratie

Reacties

Door els op zaterdag 2 juni 2018, 14:43

Talant brengt Mata Hari op het podium.

Buitengewone artiesten werken samen met professionele theatermakers aan een voorstelling over Mata Hari. Vrijdag 15 juni is de première in De Lawei. De tweede voorstelling is op 20 juni in het Posthuis Theater in Heerenveen.

https://www.talant.nl/over-talant/mata-hari

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord