In november is er weer van alles te doen. Wil je bijvoorbeeld eens naar een lotgenotenbijeenkomst of festival? Ook zijn er verschillende inspiratiedagen georganiseerd voor wanneer je op zoek bent naar een baan of voor jezelf wilt beginnen.

3 november: Namen noemen – Baarn

Een tocht van 2 uur waarbij je overledenen kunt herdenken. Je komt langs plekken waar kunstenaars je verschillende (artistieke) manieren bieden om te herdenken. De focus ligt op het ‘geleefde leven’ en niet op verlies en rouw. De tocht start vanaf de Nieuwenoordlaan 12 om 19.00 uur. Na afloop is er een drankje bij boerderij De Huydecoper. De tocht is gratis en toegankelijk voor iedereen. Kijk voor meer informatie op www.amerpoort.nl.

wandeltocht met kunst om overledenen te herdenken

3 november: Rondleiding genetisch lab – Amsterdam

Speciaal voor mensen met Familiaire Hypercholesterolemie (FH) en erfelijke hartaandoeningen organiseert De Hart&Vaatgroep een rondleiding door het genetisch laboratorium van het AMC. Het programma duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Er is plaats voor 30 personen. Op www.hartenvaatgroep.nl vind je meer informatie en het aanmeldingsformulier.

4 november: Startersdag Kamer van Koophandel – Eindhoven, Groningen en Utrecht

Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf. Daarom organiseert de Kvk de Startersdag. Een gratis evenement met veel informatie en inspiratie voor startende ondernemers. Je kunt bijvoorbeeld informatiemarkten bezoeken en presentaties of inspiratiesessies volgen. Het evenement vindt plaats op verschillende locaties in Eindhoven, Groningen en Utrecht, maar ook online kun je speciale programma’s volgen. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl.

Inspiratiebeurs de Kvk Startersdag is voor startende ondernemers

4 november: Participatiedag meer wegen naar werk – Midden-Nederland

Deze halfjaarlijkse Participatiedag gaat over de weg naar passend werk. Voor mensen met een beperking lukt het niet altijd om werk te vinden zoals andere mensen dat doen. De gebruikelijke weg zoals het volgen van een opleiding en daarna solliciteren zit er niet altijd in. Op wat voor manieren kun je nog meer op zoek naar passend werk? Je ontdekt het op de Participatiedag. Kijk voor meer informatie op www.iederin.nl.

Logo Iederin

8 november: NVLE-inloopbijeenkomst lotgenoten – Utrecht

De NVLE is de landelijke vereniging voor patiënten met de auto-immuunziekten lupus, APS, sclerodermie of MCTD. De vereniging organiseert vaker bijeenkomsten voor lotgenoten. Deze zijn gratis voor leden en hun vrienden of familie. Ben je nog geen NVLE-lid, dan kun je ter plekke tegen gereduceerd tarief lid worden. Kom op 8 november van 14.00 tot 16.00 uur naar de Piazzazaal in het UMC. Op de website van de NVLE vind je meer informatie en data van overige bijeenkomsten.

10 november: Dag van de mantelzorg

Op de dag van de mantelzorg zijn er in heel Nederland activiteiten om mantelzorgers te bedanken en ze in het zonnetje te zetten. Wil je weten wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk dan op www.dagvandemantelzorg2017.nl. Ook is het mogelijk hier eigen mooie mantelzorgmomenten in te sturen voor het Nationaal mozaïek van mooie Mantelzorgmomenten.

Beeld onder: Mezzo. Fotografe: Naomi Marcussen.

Mantelzorger speelt een bordspel

11 november: Landelijke vaatdag 2017 – Arnhem

Een dag voor mensen met een vaataandoening, hun familie en andere geïnteresseerden. Laat je informeren of inspireren door de verschillende sprekers, specialisten en ervaringsdeskundigen. Ook kun je 2 verschillende workshops volgen: onder andere een voedingsworkshop van een diëtist, of ‘Wat als lopen niet lukt?’, waarbij je praktische hulpmiddelen krijgt om thuis mee aan de slag te gaan. Voor leden van De Hart&Vaatgroep is de bijeenkomst gratis. Niet-leden betalen € 7,50. Het programma is van 12.30 tot 17.30 uur, in ziekenhuis Rijnstate. Meer informatie vind je op www.hartenvaatgroep.nl.

Mensen ontmoeten met dezelfde ziekte of beperking

11 november: Succestival – Utrecht

LFB, de landelijke belangenorganisatie door en voor mensen met een verstandelijke beperking, organiseert het Succestival. Jongvolwassenen van 18 tot 30 jaar kunnen daar een informatiemarkt bezoeken en verschillende workshops volgen. Kies bijvoorbeeld voor een workshop vloggen. Ook is er een workshop waarin je leert een pitch te maken. Dat is erg handig als je ergens wilt solliciteren. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.kennispleingehandicaptensector.nl.

11 november: Training positief denken voor blinde of slechtziende mensen – Breda

Ben jij blind of slechtziend en vind je positief denken moeilijk? Kom dan op 11 november van 10.00 tot 12.00 uur naar deze training. Door middel van uitleg en praktische oefeningen leer je negatieve gedachten om te buigen naar positieve, helpende gedachten. Meer informatie over de training en aanmelden vind je op www.visio.org.

12 november: Theatervoorstelling over NAH – Oisterwijk

In de voorstelling ‘Verbinding verbroken’ laten 8 spelers van Theatergroep Hoofdzaak zien wat het betekent om met hersenletsel te leven. De voorstelling begint om 14.30 uur in Tiliander in Oisterwijk. Kaarten kosten € 9,50, inclusief koffie of thee voorafgaand aan de voorstelling. Meer lezen en kaarten bestellen kan op www.tiliander.com.

16 november: Informatiebijeenkomst Sarco-gevoel en feiten – Deventer

De sarcoïdose belangenvereniging Nederland organiseert een gratis informatiebijeenkomst voor leden en belangstellenden. Van 19.30 tot 21.30 uur krijg je voorlichting over ‘informatie van de longarts’ en ‘ informatie over het omgaan met …’. Kijk voor meer informatie op www.sarcoidose.nl

22 november: Open MIND Festival – Amersfoort

MIND organiseert jaarlijks het Open MIND Festival, waar van alles over je mind te vinden is. Bezoek bijvoorbeeld een lachworkshop of de informatiemarkt. Ook kun je je laten inspireren door een van de sprekers of een van de vele ‘survivors’ ontmoeten die over hun #openup vertellen. Het festival wordt van 10.00 tot 16.00 uur gehouden in de Prodentfabriek. Inloop is de hele dag mogelijk. Voor de entree betaal je € 15 en dat is inclusief lunch. Kijk voor meer informatie op www.wijzijnmind.nl.

logo MIND

25 en 26 november: Theaterworkshop ‘Spelen met en voor de camera’ – Amsterdam

5D maakt theater voor en door mensen met en zonder beperking. Vind jij het leuk om toneel te spelen en na te denken over scènes, beeld en personages? Dan is deze workshop wat voor jou. Het maakt niet uit of je beginnend of gevorderd toneelspeler bent of een handicap hebt of niet. De workshop duurt 2 dagen en is van 10.30 tot 16.00 uur. Zondagmiddag wordt afgesloten met een presentatie voor publiek. Kosten zijn € 65, inclusief koffie en thee, maar exclusief lunch. Kijk voor meer informatie op www.wijzijn5d.nl.

5D theaterworkshop voor mensen met of zonder beperking

Heb je ook leuke tips voor een uitje in november? Plaats deze dan hieronder. Zoek je iemand om samen naar een van de activiteiten toe te gaan? Denk dan eens aan een oproepje op het Wajong-forum onder het thema Interesses.

Gepubliceerd op: 23-10-2017

Lees meer over

Tips Inspiratie

Reacties

Door Anja van Leeuwen op maandag 30 oktober 2017, 15:22

Meet&Greet 9 november Amersfoort

Op 9 november organiseert Onbeperkt aan de Slag een Meet&Greet in Amersfoort. Voorafgaand aan deze Meet&Greet is voor geinteresseerde werkgevers een korte presentatie over het werken met mensen met autisme en waar medewerkers met autisme tegenaan lopen.

De Meet&Greet zelf is voor de brede doelgroep, dus voor iedereen met een arbeidsbeperking die graag aan het werk wil!

Aanmelden kan via de bijgevoegde link
https://onbeperktaandeslag.nl/aanmelden/meetandgreet?field_efmg_meetgre…

Graag voeg ik ook de link toe naar de website van Onbeperkt aan de Slag https://onbeperktaandeslag.nl/

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over