In september konden we nog lekker nazomeren, maar inmiddels kleuren buiten de bomen langzaam in de mooiste herfsttinten. Uiteraard is er in heel Nederland weer van alles te beleven en te doen, van muziek en theater tot Repair Cafés en een G-Disco.

In oktober is er weer genoeg te doen

2 oktober: G-Disco in Den Helder

Lekker dansen in Den Helder doet u op 2 oktober tijdens de G-Disco in verenigingsgebouw H&O, georganiseerd door dj Aad. ‘HoeZo Anders’ is het thema en het idee is gezellig uitgaan voor mensen met een beperking. Er is muziek en er zijn gastoptredens. Familie, vrienden en begeleiders zijn ook welkom en de toegang is gratis. Dansen kan van 13.30 – 16.00 uur.

Meer informatie op de website van Aangepast sporten.

2 oktober 14.30 uur: Theatervoorstelling Touretteketet in Enschede

Toefslukker! Kleptekkel! Snotzegel! Leplel! Zomaar wat scheldwoorden van Giel. Giel is een losgeslagen projectiel en door zijn verstandelijke beperking is dat niet voor iedereen makkelijk. Wie hem voor de voeten loopt scheldt hij de huid vol, over alles windt hij zich op en met zijn spastische bewegingen is hij als een olifant in de porseleinkast. De wijkverpleegster en de thuishulp werken keihard om te zorgen dat Giel niet ontspoort. Als hij dan verliefd wordt op zijn buurmeisje Gonda is al snel de hele buurt in rep en roer. Kamak is een theatergroep van acteurs met een verstandelijke beperking. 

Kaartjes voor Touretteketet kosten € 15, bestellen via www.wilminktheater.nl.

3 tot en met 8 oktober: Week van de Toegankelijkheid

Lang niet altijd kun je lekker in een restaurant of café zitten als je een beperking of chronische ziekte hebt. De menukaart is bijvoorbeeld onleesbaar, of je kunt onmogelijk met je rolstoel naar binnen. De Week van de Toegankelijkheid vraagt daar dit jaar aandacht voor met het thema ‘Aan tafel’. Door het hele land worden activiteiten georganiseerd. Zo gaan mensen met doofblindheid in verschillende plaatsen met ambtenaren in gesprek en wordt er een toegankelijkheidsaward uitgereikt in Gouda. Kijk voor een activiteit bij u in de buurt op de website Weekvandetoegankelijkheid

5 oktober: Informatieavond voor blinden en slechtzienden in Roosendaal

Bent u slechtziend of blind en heeft u vragen over studeren of werken? Wilt u efficiënter werken, beter overzicht houden of heeft u vragen over hulpmiddelen? Babbage organiseert in haar vestiging in Roosendaal vanaf 19.00 uur een open informatieavond met productpresentaties, workshops en adviezen op maat. U krijgt informatie onder andere over brailleleesregels, werkplekaanpassingen en schermleessoftware. Aanmelden via de website.

8 oktober:  Jubileumconcert Jostiband Orkest in Harderwijk

Het grote jubileumconcert in Ziggodome was compleet uitverkocht. Maar voor het jubileumconcert van het Jostiband Orkest op 8 oktober in Sporthal De Sypel in Harderwijk zijn er nog kaarten. En niet alleen het Jostiband Orkest treedt op, ook gemengd koor MiXsing is van de partij. MiXsing zingt lichte populaire muziek. Het koor is een unieke mix van verschillende mensen in alle leeftijden. De helft van de leden heeft een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Alle muzikanten hebben veel lol en dat is te zien en te horen. Met deze 2 optredens is plezier gegarandeerd! Kaartjes vanaf € 16, bestellen via www.eventbrite.nl

Meer informatie: www.jostiband.nl

8 oktober: Nationaal Oogcongres in Utrecht

Wie alles wil weten over de nieuwste ontwikkelingen in de oogzorg, moet naar het Oogcongres in de jaarbeurs in Utrecht komen op 8 oktober. Deskundigen delen hun kennis over oogzorg in verschillende sessies, bijvoorbeeld over glaucoom, staar en de invloed van diabetes op netvliesafwijkingen. Deelname kost € 17,50. Als u lid bent van een van de deelnemende patiëntenverenigingen krijgt u € 5 korting. Het volledige programma vindt u op www.oogcongres.nl.

17 tot en met 23 oktober: Internationale Repair Café Week

Op 18 oktober 2009 organiseerde Martine Postma in Amsterdam de allereerste repareerbijeenkomst onder de naam Repair Café. Inmiddels zijn er in heel Nederland Repair Cafés en wereldwijd al meer dan 1.150. Met de Internationale Repair Café Week wordt gevierd dat Repair Café 7 jaar bestaat en moeten nog meer mensen enthousiast gemaakt worden om samen spullen te repareren. 

In een Repair Café krijgen (dierbare) kapotte spullen een tweede leven. Bezoekers zien dat repareren makkelijk en leuk is. Wilt u ook eens meedoen of langskomen? Vind een Repair Café in de buurt via www.repaircafe.org.

28 oktober: Theatervoorstelling 'Assepoester, maar dan maar woester' in Arnhem Assepoester maar dan woester

Theatergroep Kraak is onderdeel van Theater Totaal uit Nieuwegein. Theater Totaal is een werkplek voor talentvolle muzikanten en acteurs met een verstandelijke beperking. Ze spelen hun voorstelling 'Assepoester, maar dan woester' op het Sprookjesfestival. Vol energie en humor brengen de spelers het sprookje van Assepoester tot leven. Of beter gezegd: het sprookje volgens een rijm van Roald Dahl, een gruwelijk rijm. Wat te doen als hebzucht tot grote ellende leidt? En wat als Assepoester niet meer in haar sprookjesprins gelooft? Kortom: wat als een sprookje geen sprookje blijkt te zijn?

Entrée is 1 euro. Kijk voor het programma op www.sprookjesfestival.nl.

Het sprookjesfestival is van 22 t/m 30 oktober in Arnhem.

30 oktober: SponsOORloop 2016 in Dordrecht2 deelneemsters sponsoorloop, UWV Perspectief

De sponsOORloop is dé hardloopwedstrijd voor doven, slechthorenden en professionals uit de hoorsector. U kunt meedoen met de 5, 10 of 21 kilometer en u loopt voor een goed doel. Het geld dat bij elkaar gerend wordt, gaat namelijk naar de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB). De KNDSB zal het bedrag helemaal besteden aan de Zomerspelen van de Deaflympics die in juli 2017 in Turkije zijn. De Deaflympics zijn de Olympische Spelen voor dove sporters.

Meer informatie en inschrijven: www.sponsoorloop.nl

31 oktober en 1 november: Zandsculpturenfestijn in Garderen

Het Veluws Zandsculpturenfestijn opent 2 dagen lang haar deuren speciaal voor blinden en slechtzienden. Het thema van het festijn is 'De wereld van Rien Poortvliet'. 20 zandkunstenaars brachten zijn schilderij tot leven in prachtige zandsculpturen. Daarnaast zijn er 41 sculpturen te zien van spreekwoorden en gezegdes. Bezoekers hebben deze 2 dagen gratis entree. Meer informatie op zandsculpturen.nl.

Mist u nog een leuke activiteit in dit lijstje? Plaats deze dan hieronder via het reactieformulier.

Gepubliceerd op: 28-09-2017

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over