UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

UWV Perspectief

Agendatips voor mensen met arbeidsbeperking. Fotograaf Joost Ooijman
Museum Beelden aan Zee
Actief blijven Tips

Agendatips voor september

Ga jij in september sporten, naar een festival of bezoek je een museum?

keer gelezen
67

In september zijn er weer genoeg lotgenoten-uitjes en sportevenementen. Ook kun je de minder perfecte kant van het leven omarmen en het Icarus-festival bezoeken. Daar dans je met opzet buiten de maat en proost je samen op een onvolmaakte dag.

Op het Icarus-festival wordt een ode gebracht aan onze imperfecte kant

31 augustus t/m 2 september: Barneveld Open Roelstoeltennis Toernooi – Barneveld

Wil jij meedoen aan een rolstoeltennistoernooi? Er wordt gespeeld in de categorieën single, dubbel, mix en een jeugdcategorie. Het toernooi vindt plaats bij LTC Barneveld. Deze club beschikt over gravelbanen, maar mocht het weer slecht zijn dan zijn er 4 binnenbanen (tapijt) beschikbaar. Het inschrijfgeld voor enkelspel is € 10 en ook voor dubbelspel & mix betaal je € 10. Voor spelers is zaterdag en zondag de lunch inbegrepen. Vrijdag en zaterdag is ’s avonds ook een buffet inbegrepen. Vrienden en familie betalen een vergoeding voor het eten. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op rolstoeltennisgelderland.nl.

1 september: Icarus-festival – Amsterdam

Een festival als preventie tegen burn-out en depressie? Jazeker, want er wordt voor de verandering eens een ode gebracht aan onze imperfecte kant. Een kwetsbaar deel dat normaal verzwegen en ontweken wordt, waardoor er een onhaalbaar ideaal heerst in onze maatschappij. Kom jij langs om dat ideaal te verzwakken? Dans dan fout mee op de juiste muziek, proost samen op een onvolmaakte dag, en laat je meenemen door het laboratorium voor ongewenste emoties. Het festival is in de Ceuvel in Amsterdam Noord. Ticketkosten variëren van € 12,50 tot € 17,50. Kijk voor meer informatie op icarus-amsterdam.nl.

 

1 september: Rondleiding museum Beelden aan Zee - Scheveningen

Elke eerste zaterdag van de maand organiseert museum Beelden aan Zee rondleidingen speciaal voor mensen met een visuele beperking. Je wordt in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijk/bevoel je vorm, textuur en mate van abstractie. Vanaf 11.00 uur is de ontvangst met thee of koffie, de rondleiding duurt van 11.30 tot 12.45 uur. De rondleiding kost € 7,50 per persoon (dat is exclusief entree). Wil je mee met de rondleiding? Meld je dan uiterlijk woensdag 29 augustus aan. Kijk voor meer informatie op beeldenaanzee.nl.

Museum Beelden aan Zee. Rondleiding voor mensen met visuele beperking

3 september: Informatiemiddag licht en verlichting – Den Haag

Visio organiseert een informatiebijeenkomst met als titel ‘Licht en verlichting’. Voor slechtziende mensen zijn er mogelijkheden om het zicht te verbeteren door het aanpassen van licht en verlichting. Heb jij behoefte aan extra licht of ervaar je juist hinder van licht? Tijdens deze bijeenkomst krijg je informatie en advies over het juiste gebruik van verlichting en bescherming tegen lichtbronnen in je directe woon- en werkomgeving. De bijeenkomst duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op visio.org.

informatiebijeenkomst voor mensen met visuele beperking

6, 10, 11, 12, 13, 20 en 27 september: Meet en Greets van Onbeperkt aan de Slag – verschillende locaties

Onbeperkt aan de Slag organiseert meet & greets voor mensen met een beperking om zo in contact te komen met werkgevers. Op 6 september is er in Amsterdam een speciale editie voor mensen met een HBO- of WO-opleiding. 10 tot en met 13 september zijn de Meet en Greets voor het eerst in de noordelijke provincies. Kijk voor overige data, locaties en meer informatie op nederland.onbeperktaandeslag.nl.

Verschillende data: Cursus sterk met pijn – verschillende locaties

Deze nieuwe cursus speciaal voor mensen met chronische pijn wordt dit najaar op verschillende plekken georganiseerd. Met chronische pijn is je dagelijks leven vaak enorm ontregeld. De cursus is gericht op het leren omgaan met de pijn. De ervaringsdeskundige begeleiders ondersteunen je in je zoektocht om de regie weer in eigen hand te nemen. De cursus begint met een voorlichtingsbijeenkomst over wat je kunt verwachten tijdens de cursus. Daarna volgen er 8 wekelijkse bijeenkomsten waarin verschillende onderwerpen aan bod komen. Na 3 maanden zien cursisten elkaar weer bij de terugkombijeenkomst. Kijk voor meer informatie, data en locaties op fesinfo.nl.

8 september: Informatiebijeenkomst over Q-koorts – Schijndel

Deze bijeenkomst is voor mensen met Q-koorts, dierbaren en nabestaanden. Er is deze middag aandacht voor alle medische vragen en ontwikkelingen. Er zullen twee voormalig huisartsen en Q-koortsdeskundigen aanwezig zijn om je te informeren en je vragen te beantwoorden. De inloop is vanaf 13.30 uur. De bijeenkomst duurt van 13.45 tot 16.15 uur. Wil je erbij zijn? Meld je dan van tevoren aan. Meer informatie vind je op stichtingquestion.nl.

 

Logo stichting Q-uestion

15 september: de Appelstap – Appelscha

Appelstap is een wandel- en belevenistocht voor iedereen met of zonder beperking. Je kunt kiezen uit vier verschillende wandelroutes van 5, 10, 15 of 30 kilometer (wandelroute van 5 kilometer is rolstoelvriendelijk). Tijdens je wandeling word je verrast door muziek, licht, vuur en theater. Er zijn dingen te beleven zoals een kampvuur, een band, free running en een labyrint. Alle wandelroutes beginnen en eindigen op de Boerestreek in Appelscha. Meewandelen is gratis voor mensen met een beperking en hun mantelzorger. Doe jij mee? Meld je dan aan via e-mail. Kijk voor meer informatie op lionsooststellingwerf.nl

Flyer Appelstap 2018

20 september: Interactieve informatieavond cerebrale parese bij volwassenen – Enschede

Beeld rechts: fotograaf Joost Ooijman

Het thema van deze informatieavond is ‘CP-Dichtbij’. De avond vindt plaats bij Roessingh in Enschede en duurt van 18.30 tot 21.30 uur. De bijeenkomst is speciaal voor mensen met cerebrale parese.
Eventuele begeleiders kunnen op deze avond plaatsnemen in het restaurant waar wij voor koffie/thee en iets lekkers zorgen. (In overleg zijn uitzonderingen mogelijk.) Tussen informatieve presentaties is er ruimte voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Wil jij erbij zijn? Meld je dan wel van tevoren aan. Meer informatie vind je op bosk.nl.

Informatieavond voor volwassenen met cerebrale parese

21 - 23 september: Socialrun - heel Nederland

De Socialrun is een non-stop estafetteloop voor het goede doel, namelijk projecten die openheid stimuleren en zo vooroordelen over mensen met psychische aandoeningen verminderen. Verschillende teams van 8 lopers en 16 begeleiders lopen 555 kilometer in 48 uur door een groot deel van Nederland. De Socialrun is een sportieve teamprestatie: meedoen is winnen! Alle lopers, fietsers, cateraars, chauffeurs, kampbouwers en routecoördinatoren doen mee om openheid te stimuleren rondom psychische aandoeningen. De Socialrun wordt afgesloten met het Te Gek!?-festival. Kijk voor meer informatie op www.socialrun.nl.

22 september: Caudalunch – Utrecht

Deze lunch is speciaal voor mensen met een caudalaesie. Kom jij praten en lunchen samen met lotgenoten? Heb je een partner die je graag wilt meenemen? Hij of zij is ook van harte welkom. De lunch is in buffetvorm en begint om 11.00 uur in restaurant Vlonders. Je kunt je vóór 15 september inschrijven door te mailen naar caudadag@dwarslaesie.nl. Heb je een allergie of ben je vegetarisch? Geef dit dan aan in je mail. Vermeld ook met hoeveel personen je komt, of je een rolstoel gebruikt en of je wilt worden opgehaald op het station. Kosten voor de lunch zijn € 12,50 per persoon. Kijk voor meer informatie op: dwarslaesie.nl.

22 september: Wandelen door de duinen IBD – Noordwijk

Wandelen werkt ontspannend en tijdens deze 8 kilometer lange wandeling ontmoet je mensen die ook te maken hebben met een darmziekte. Je wandelt met een groep van maximaal 15 deelnemers door het duingebied bij Noordwijk. Met je deelname draag je ook bij aan de actie ‘Kom in actie voor IBD’. Je bijdrage komt volledig ten goede aan onderzoek bij IBD. Tijdens de wandeling is er een korte stop voor koffie of thee. Iedereen verzamelt om 9.30 uur en om 9.45 begint de wandeling. Bij slecht weer praat je met elkaar bij strandtent Nederzandt. Kosten voor dit uitje zijn € 5 per persoon en aanmelden kan tot 13 september. Kijk voor meer informatie op crohn-colitis.nl.

22 september: Blade experience – Dordrecht

Kom jij naar deze sport-informatiedag speciaal voor prothesegebruikers en andere mensen met een beperking? Op een informatiemarkt zullen verschillende sportverenigingen uit de omgeving van Dordrecht aanwezig zijn. Zij geven informatie over aangepast sporten voor mensen met een beperking. Er zijn sportrolstoelen aanwezig om te testen. Deze markt staat in het teken van gezond leven en vitaal blijven. Ook kunnen prothesegebruikers twee soorten blades en een sportvoet uitproberen. De sportvoet is speciaal gemaakt voor zaalsporten, zoals badminton of tafeltennis. De blades kunnen op een sportveldje direct worden getest. Jouw eigen prothese wordt ter plekke omgebouwd tot een tijdelijke sportprothese, zodat je kunt ervaren hoe dit voelt. Kijk voor meer informatie en meld je aan op: www.livit.nl.

27 september - 6 oktober

Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich eenzaam. Bij eenzaamheid voelen mensen het gemis van persoonlijk contact met anderen. Eenzaamheid aanpakken begint dus met het leggen van contact. In de Week tegen Eenzaamheid zijn er door het hele land honderden activiteiten waar je als deelnemer nieuwe sociale contacten op kunt doen en bestaande contacten kunt versterken. Samen eten of wandelen, een workshop over omgaan met eenzaamheid of een cultureel uitstapje: het kan allemaal. Kijk voor een activiteit bij jou in de buurt op Week tegen Eenzaamheid.

Mensen komen samen in de Week tegen eenzaamheid

29 september: Symposium MS en werk – Culemborg

Deze informatiedag over MS en werk is voor iedereen met MS die gaat werken, aan het werk wil blijven, of op een andere manier actief wil zijn. Je krijgt er tips en adviezen van coaches en leert over wet- en regelgeving. Ook kun je verschillende workshops volgen over onderwerpen als: grenzen stellen, solliciteren en het belang van werk, combineren van werk en vrije tijd en ervaar hoe het is om te werken met MS. Het evenement vindt plaats bij Unie Plaza Culemborg. Deze locatie is toegankelijk voor mindervaliden, vlak bij een NS-station en er zijn gratis parkeerplaatsen. De dag duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Entree is gratis voor leden van de MS vereniging. Niet-leden betalen € 5. Kijk voor meer informatie op msvereniging.nl.

Informatiemiddag over MS en werk

29 september: Happy met je Huid-festival - Beesd

Happy met je Huid is een festival voor huid- en haarpatiënten, hun naaste familieleden en partners. Tijdens de dag is er aandacht voor verschillende thema's, zoals: huid & voeding, huid & werk, huid & ontspanning en huid & zelfvertrouwen. Van 10.30 tot 17.00 uur kun je er lezingen bijwonen, workshops volgen en aan creatieve activiteiten meedoen. Een ticket kost € 7,50 (voor kinderen onder de 18 jaar is toegang gratis). Kijk voor meer informatie op happymetjehuid.nl.

Happy met je Huid festival Festival voor huid- en haarpatiënten

Heb jij ook nog leuke tips voor uitjes of activiteiten? Deel ze dan hieronder met andere lezers.

Gepubliceerd op: 22-08-2018

Lees meer over

Tips Inspiratie Sporten

Reacties

Door harrie vossen op woensdag 22 augustus 2018, 14:59

9 september 2018 ride for the roses Sponserfietstocht voor KWF kankerbestrijding. Dit gebeurt in de Haarlemmermeer. Voor verdere informatie kijk op de website. Flyers zijn beschikbaar in de buurthuizen en gezondheidscentrum van Hoofddorp. Er zijn flyers in A5 en A4 formaat. De meeste mensen in Hoofddorp krijgen de flyer thuis.

groeten Harrie (de dichter)

Door harrie Vossen op zondag 16 september 2018, 18:41

burendag

22 september 2018 burendag

contact met de buren
kan lang duren

het drinken van koffie met je buren
ze zullen je niet weg sturen

help met de publiciteit
dan kan je je energie kwijt

harrie (de dichter)

Door els op donderdag 27 september 2018, 16:28

De profielfoto van Klaas

De vlag op de kerktoren; dat is de profielfoto van Klaas. En hiervoor heeft deze boer uit Zweden een goede reden. Wommels is zijn geboortedorp. Hier groeide hij op. De vlag op de toren symboliseert een van zijn mooie jeugdherinnering. Zijn verhaal én die van vele andere bewoners en oud-bewoners vormen de rode draad in deze muzikale theaterproductie van Under de Toer.

Bewoners van Tywerthiem, een woonlocatie van Talant, verzamelden veel van die verhalen. Hun verbeelding en eigenzinnige kijk op bijzondere gebeurtenissen in Wommels gaf tekstschrijver Sjoukje de Boer volop inspiratie. De productie gaat over verlangen, weggaan en terugkeren. Maar ook over perceptie en werkelijkheid. De profylfoto fan Klaas is een originele, relativerende en universele ode aan de verhalen van het geboortedorp van Klaas.

26, 28 en 29 september, 3,5 en 6 oktober 2018
PKN-Kerk Wommels

http://underdetoer.nl/manifestaties/de-proylfoto-fan-klaas/

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord