UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Museum Beelden aan Zee rondleiding voor blinde en slechtziende mensen
Actief blijven Tips

Agendatips voor september

Er worden veel culturele uitjes georganiseerd voor specifieke doelgroepen. Bezoek bijvoorbeeld een ‘prikkelarm’ concert of een theatervoorstelling met gebarentolk.

keer gelezen
24

In september kun je onder andere meedoen aan een speciale wandel- en belevenistocht, waarbij je tijdens je wandeling wordt vermaakt door acteurs, een kampvuur en droneshow.

30 augustus-1 september: 12e Barneveld Open Roelstoeltennis Toernooi – Barneveld

Wil jij meedoen aan een rolstoeltennistoernooi? Er wordt gespeeld in de categorieën single, dubbel, mix en jeugd. Het toernooi vindt plaats bij LTC Barneveld. Deze club beschikt over gravelbanen, maar mocht het slecht weer zijn dan zijn er 4 binnenbanen (tapijt) beschikbaar. Het inschrijfgeld voor enkelspel is € 15 en voor dubbelspel & mix betaal je € 10. Voor spelers is zaterdag en zondag de lunch inbegrepen. Vrijdag en zaterdag is ’s avonds ook een buffet inbegrepen. Vrienden en familie betalen een vergoeding voor het eten. Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven (vóór 23 autugstus) op www.rolstoeltennisgelderland.nl.

Rolstoeltennistoernooi

1 en 24 september: Theater met gebarentolk – Verschillende locaties

‘Theater met Tolk’ wil Nederlandse theaters, muziekpodia en festivals toegankelijk maken voor doven en slechthorenden door de aanwezigheid van gebaren- of schrijftolken.

Theater met gebarentolk

In september kun je twee verschillende voorstellingen bezoeken waarbij een gebarentolk aanwezig is. Op 1 september wordt theatervoorstelling ‘De Storm’ vertoond in Someren. Op 24 september kun je in Rotterdam naar een voorstelling van cabaretier Jochem Myjer. Kijk voor meer informatie over de voorstellingen op theatermettolk.nl.

Tot en met 6 september: Expositie winnaars Kunstcongres West – Den Haag

In het CAK in Den Haag is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief regio West 2019. De expositie is een prachtige aanvulling van het atrium (de entree) van het kantoor van het CAK. Geïnspireerd geraakt? Op Kunstcongres met perspectief vind je alle winnaars van 2018/2019.

Expositie van winnende kunstenaars van Kunstcongres regio West

7 september: Rondleiding museum Beelden aan Zee – Scheveningen

Museum Beelden aan Zee organiseert maandelijks een rondleiding speciaal voor mensen met een visuele beperking. Je wordt in een kleine groep rondgeleid langs beelden die aangeraakt mogen worden. Met elkaar bekijk/bevoel je vorm, textuur en mate van abstractie. Vanaf 11.00 uur is de ontvangst met thee of koffie, de rondleiding duurt van 11.30 tot 12.45 uur. De rondleiding kost € 7,50 per persoon (dat is exclusief entree). Wil je mee met de rondleiding? Meld je dan uiterlijk vrijdag 30 augustus aan. Kijk voor meer informatie op www.beeldenaanzee.nl.

Beelden aan Zee museum rondleiding voor blinde en slechtziende mensen Rondleiding door museum standbeelden voor mensen met een visuele beperking

13 september: Podcastlancering 'Praten over depressie' - Amsterdam

We moeten meer over depressie praten, maar de mensen die eraan lijden zijn daar over het algemeen niet zo open over. Schijnbaar rust er een taboe het onderwerp, maar wat is het taboe dan precies? Daarover gaan goede vrienden Maarten en Anneleen met elkaar in gesprek. Ze interviewen psychiaters zoals Dirk de Wachter en Esther van Fenema en gaan op bezoek bij 113 Zelfmoordpreventie. Zo proberen zij grip te krijgen op hun eigen depressie, maar ook op het maatschappelijke probleem. Op vrijdagavond 13 september lanceren zij in het Pakhuis De Zwijger in Amsterdam hun podcast 'Praten over depressie'. Tijdens deze avond hoor je een aantal spannende fragmenten en gaan Maarten en Anneleen in gesprek met psychiater Glenn Helberg. Toegang gratis. Meer informatie over de avond vind je op de website van Pakhuis De Zwijger en op de website Pratenoverdepressie.nl.

13 en 14 september: 2 muzikale uitjes voor mensen met visuele beperking – Rotterdam

De Oogvereniging organiseert in september 2 muzikale uitjes voor dove en slechtziende mensen. Op 13 september kun je meezingen met artiesten (zoals Frans Bauer) tijdens een Hollands concert in Ahoy. Meer informatie vind je op oogvereniging.nl.
Op 14 september kun je een heus bierfeest (oktoberfest) meemaken. Ga met de Oogvereniging mee naar het muzikale Oktoberfest in Ahoy. Meer informatie vind je op oogvereniging.nl. Aanmelden kan voor beide uitjes tot en met 7 september.

14 september: de Appelstap – Appelscha

Appelstap is een wandel- en belevenistocht voor iedereen met of zonder beperking. Je kunt kiezen uit vier verschillende wandelroutes van 5, 10, 15 of 30 kilometer (wandelroute van 5 kilometer is rolstoelvriendelijk). Tijdens de route word je verrast door muziek, performance en dans. Wat je tijdens de wandeling kunt verwachten, zijn bijvoorbeeld acteurs, een kampvuur, lichtjes, bands en een droneshow. Alle wandelroutes beginnen en eindigen op de Boerestreek in Appelscha. Meewandelen is gratis voor mensen met een beperking en hun mantelzorger. Doe jij mee? Meld je dan aan via e-mail. Kijk voor meer informatie op www.lionsooststellingwerf.nl.

Tot en met 21 september: Expositie winnaars Kunstcongres Noord – Groningen

In het VRIJDAG is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met perspectief regio Noord 2019. Je bent welkom van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis. Kom ook langs om de kunstwerken te bekijken. Geïnspireerd geraakt? Doe ook mee aan het Kunstcongres met perspectief en schrijf je in voor 2019/2020 (nog niet voor alle regio’s mogelijk). Meer informatie vind je op bijvrijdag.nl.

Expositie winnende kunstenaars van Kunstcongres regio Noord
Een prikkelarm concert duurt minder lang, er zijn minder bezoekers en altijd voldoende zitplaatsen

29 september: Prikkelarm concert – Nijmegen

Op 29 september kun je genieten van een klassiek ‘concert op maat’ van pianiste Yuqi Han. Concerten op maat zijn toegankelijke en publieksvriendelijke concerten voor mensen van elke leeftijd die minder mobiel of geïsoleerd zijn door een lichamelijke of verstandelijke beperking. De concerten hebben minder omgevingsprikkels. Zo zijn er minder bezoekers en voldoende zitplekken. Ook is er minder versterkt, zachter geluid en rustig licht (geen lichteffecten). De concerten zijn altijd ‘s middags en van kortere duur. Tickets voor het concert van Yuqi Han kosten € 6,25 (of € 7 aan de deur). Het concert is van 15.00 tot 16.30 uur. Kijk voor meer informatie op besiendershuis.com.

Prikkelarm klassiek concert voor mensen met autisme

Tot en met 30 september: Expositie winnaars Kunstcongres Zuid – Den Bosch

Bij Kunstlocatie Würth is een tentoonstelling te zien van de winnaars van het Kunstcongres met Perspectief regio Zuid 2019. Je bent er welkom van maandag tot en met vrijdag en op zondag van 11.00 – 17.00 uur (zaterdag is de Kunstlocatie gesloten). Entree is gratis. Momenteel is bij de Kunstlocatie ook de tentoonstelling ‘Geometrie en Ironie’ van François Morellet te zien.

Bekijk ook de agendatips voor oktober.

Gepubliceerd op: 21-08-2019

Reacties

Door harrie Vossen op donderdag 22 augustus 2019, 20:31

1 september 2019

HM run

(Haarlemmermeer run)

plaats Hoofddorp

Door harrie Vossen op donderdag 22 augustus 2019, 20:34

5 september 2019

dag van de liefdadigheid

Door harrie Vossen op donderdag 22 augustus 2019, 20:36

5-8 september 2019

MeerLive

muziek
o.a. van dik hout

gratis toegang

Door harrie Vossen op donderdag 22 augustus 2019, 20:38

12 september 2019

toekomst van werk

inclusieve werkvloer
Hoe dan ?
Amsterdam

Door harrie Vossen op donderdag 22 augustus 2019, 20:40

9-15 september 2019
week van het alfabetisering
diverse plaatsen en activiteiten

Door harrie Vossen op donderdag 29 augustus 2019, 14:28

Pier K (kunst- en cultuurlessen)
Zaterdag 31 augustus
open dag Nieuw-Vennep
13-16 uur
Harmonieplein 3

Poier K
Zondag 1 september
open dag Hoofddorp
13-16 uur
Het Cultuurgebouw
raadhuisplein 9

Lions Haarlemmermeer
zondag 1 september
meerspinning
Hoofddorp aan zee
12-16 uur
raadhuisplein
aanmelden www.pier-k.nl
voor het goede doel

Door harrie Vossen op donderdag 29 augustus 2019, 14:30

Pier K

proeflessen 2 t/m 8 september

Door harrie Vossen op donderdag 29 augustus 2019, 14:34

ontdek Hoofddorp
zondag 29 september
het leukste event van de nazomer
haarlemmermeer/ontdekhoofddorp
gratis

sport-cultuur-fun-spelen-muziek-workshops-en meer

Door harrie Vossen op donderdag 29 augustus 2019, 14:36

skicentrum Sassenheim
1 september
10-14 uur
openingsactie
gratis proeflessen

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord