Autisme en daten kan een lastige combinatie zijn. Daarom is er nu het nieuwe (internationale) datingplatform Autism Date, waar mensen met autisme anderen met autisme kunnen ontmoeten.

Voor autistische mensen is het soms lastig om nieuwe contacten op te doen. Bovendien begrijpen mensen met en mensen zonder autisme elkaar soms minder goed. Dit maakt het moeilijk een relatie te beginnen. AutismeDating.nl (of in het Engels AutismDate) biedt een oplossing. Wie zich inschrijft, vindt op de site mensen die de wereld op een soortgelijke manier ervaren.

Handige functies

De vormgeving en functies zijn bedacht om het inschrijven en contact zoeken laagdrempelig te maken. De website is opgezet zoals Facebook: je maakt een profiel aan en kunt berichten, foto’s of video’s posten op een tijdlijn. Posts van anderen kun je ‘liken’ door het hartje eronder aan te klikken. Je kunt selecteren op geslacht, woonplaats en leeftijd. Ook kun je aangeven alleen op zoek te zijn naar een vriend of een chatmaatje. Wie het lastig vindt iemand direct een bericht te sturen, kan een virtueel knipoogje geven of samen een online game spelen. Ook is er de virtuele ontmoetingsplaats 3DCity, een manier om interactie te hebben als je elkaar nog niet in het echt durft te ontmoeten.

De website ging live op Valentijnsdag 2017 en kun je in het Nederlands of Engels instellen. De bijbehorende Android-app is beschikbaar in Google Play en de app voor iPhone of iPad vind je in iTunes.

Gepubliceerd op: 21-02-2016

Lees meer over

Autisme Tips Relatie

Reacties

Door Ella op maandag 20 augustus 2018, 21:14

Ik zoek een leuk lieve aardig vriend. Waar ik gelukkig mee bent ik heb autisme PPD NOS. En ik houw heel vul van dieren. En. Ik houw ook van Indië’s eten. Ik houw ook van knuffelen.

Door Ella op maandag 20 augustus 2018, 21:18

Hallo ik ben Ella. Ik ben 19 jaar ik woon in provincie Groningen. Onstwedde. Ik wort in september 20 dus lijk mijn keer leuk om met iemand te deten ik houw heel vul van katten en konijnen. Ik heb een autisme PPD NOS. En arspersje soms. Kan ik tegen grapjes. Maar niet altijd. Ik kan zelf. Soms. Ook heel vul grapjes makken. Met mensen. Ik ben lieve. Voor mensen. Met een berperking. Ik ben grappig. Lieve. Stoer. En mooie.

Door James op donderdag 6 september 2018, 18:16

Heey. Je. Woont. Wel ver. Maar. Ik heet James heb ook pddanos. Denk. Ik. Volgens mij ook Classic. Authisme maar mensen geef overal naam dus weet. Niet. Ben mens. Ik hou. heel veel van dieren vrouwen chatten lijk me. Leuk. Ik ben. Erg gevoelig type en ik zeg wat ik denk maar ben wel eerlijk oprecht.

Door Vardar op maandag 24 september 2018, 19:23

Net ingeschreven op deze website alleen nog niet echt veel mensen tegen gekomen die binnen de zoekcriteria vallen (vrouw tussen 26-37) ook is het jammer dat er na 3 dagen bijna overal betaalt voor moet worden, de 3dCity en de games. Ach mocht ik teveel zeuren er zullen vast wel positieve verhalen zijn. Nou aju.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over