Starten als zelfstandige als je een spierziekte hebt? Effectief communiceren op je werk over kanker? Beter leren omgaan met de gevolgen van reuma? Een online cursus op de website Beter Werken kan je helpen aan het werk te blijven of (weer) aan werk te komen.

Een handige verzameling online cursussen voor werken en werk vinden als je een chronische aandoening hebt.

Werken of aan het werk komen met een chronische ziekte, aandoening of stoornis is vaak niet eenvoudig. De gevolgen van bijvoorbeeld kanker, reuma, een spierziekte of andere aandoeningen kunnen veel energie van je vragen. Ben je eenmaal aan het werk, dan moet je goed leren omgaan met vermoeidheid, pijn en andere klachten. Opnieuw beginnen met werken na een periode van ziekte of arbeidsongeschiktheid kan ook heel intensief zijn.

Handige verzameling

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Kijk dan eens op Beter Werken. Hier vind je een handige verzameling online cursussen die je ondersteunen bij het zoeken naar werk of die hulp bieden bij moeilijke situaties op het werk. Bijvoorbeeld door nieuwe vaardigheden aan te leren of beter te leren omgaan met je aandoening. Veel online cursussen gratis en betaald kun je via een website achter je computer volgen of via een app op je telefoon of tablet.

Tips van de site Beter Werken:

Op zoek naar een cursus? Beter Werken helpt je verder.

Beter Werken is ontwikkeld door onderzoeksinstituut Nivel in samenwerking met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het Vlaamse JKVG (Jongerenafdeling Katholieke Vereniging Gehandicapten). Met onderzoekssubsidie van UWV zijn voor de site 20 hulpprogramma's onderzocht.

Gepubliceerd op: 03-05-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over