UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Hulp geven en krijgen Vlog

Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel: allebei een beperking

Ghislaine heeft niet-aangeboren hersenletsel. Haar vriend Mark een dwarslaesie. Wat wil jij weten over hun leven met een beperking?

keer gelezen
897

Ghislaine Belvroy (47) heeft niet-aangeboren hersenletsel (nah). Ze is een jaar samen met haar vriend Mark (46), die een dwarslaesie heeft. Ze hebben allebei een beperking waar je niet om heen kunt in het dagelijks leven: welke klachten van die beperking valt ze vooral op bij de ander?

Vloggen voor UWV Perspectief

Ghislaine over het vloggen voor UWV Perspectief: ‘Ik wil mijn bewogen leven met een onzichtbare aandoening in beeld brengen. Daarbij volg je ook meteen mijn vriend Mark, die een zichtbare beperking heeft. Ik ben van plan te laten zien wat ik allemaal onderneem om mijn toekomstplannen voor elkaar te krijgen. Ik ga op zoek naar een passende baan en sta ingeschreven in het doelgroepregister. Tot het zover is, doe ik verschillende vrijwilligersactiviteiten. Wil je meer weten over mijn leven met niet-aangeboren hersenletsel? Stel dan je vraag via het reactieformulier onderaan dit artikel. Wie weet beantwoord ik je vraag in een van mijn volgende vlogs.'

Wie is Ghislaine?

Tweede kerstdag 1992 kreeg Ghislaine een zwaar auto-ongeluk. Uiteindelijk blijkt dat ze hier niet-aangeboren hersenletsel aan over heeft gehouden. Haar hersenen staan geprogrammeerd op overleven: geen filter, geen rem, en elke dag is een uitdaging. Met hulp van professionals leert ze hier nu mee omgaan. Ghislaine is creatief en dat zie je terug in haar activiteiten als haar- en brilstylist, personal shopper en visagist. Ze houdt van fotograferen en vloggen en is dol op dieren. Maar bovenal is ze enorm enthousiast en niet bang voor een uitdaging. En dat botst wel eens met de gevolgen van haar niet-aangeboren hersenletsel. 

Meer weten over Ghislaine en Mark? 

Ook online zitten ze niet stil:

Reageren? Dat kan hieronder!

Gepubliceerd op: 22-05-2019

Reacties

Door Monique Behage op zondag 26 januari 2020, 16:30

Jammer dat gestopt is!!!

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord