UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Mijn ziekte/beperking Vlog

Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel: mijn therapie

Om beter om te gaan met de gevolgen van haar hersenletsel, volgt Ghislaine één keer per week PMT: psychomotorische therapie. 

keer gelezen
300

Elke week volgt Ghislaine Belvroy (47) psychomotorische therapie, ofwel PMT. Dit doet ze met een groepje mensen die allemaal niet-aangeboren hersenletsel (nah) hebben. Zo leert ze beter omgaan met de gevolgen van nah. 

 

Ghislaine: ‘Bij PMT gaat het vooral om doen en niet om praten. Door middel van oefeningen leer ik omgaan met de belangrijkste klachten van mijn niet-aangeboren hersenletsel: ik heb geen rem en geen filter. PMT bestaat uit theorie en praktijk en elke 4 maanden is er aandacht voor een ander thema, zoals grip krijgen op je energie. Op dit moment bestaat onze groep uit 6 personen, dat kan per module wisselen. We krijgen allemaal begeleiding voor nah, maar ieder heeft zijn eigen problematiek. 

In de groep oefenen we met eigen aandachtspunten, die ieder voor zich in de praktijk moet toepassen. Zelf houd ik me bewust bezig met ‘nare’ momenten. De zinvolle oefeningen die ik heb geleerd probeer ik in de praktijk toe te passen zodat er meer rust en ruimte in mijn hoofd ontstaat. Zo leer ik voelen wat een bepaalde situatie met mij doet. Ik zie bij mezelf zeker vooruitgang.’

Vloggen voor UWV Perspectief

Ghislaine over het vloggen voor UWV Perspectief: ‘Ik wil mijn bewogen leven met een onzichtbare aandoening in beeld brengen. Ook mijn vriend Mark komt af en toe in beeld, hij heeft een dwarslaesie en is topsporter. Ik wil graag laten zien wat ik allemaal doe om mijn toekomstplannen voor elkaar te krijgen. Ik zoek een passende baan en sta ingeschreven in het doelgroepregister. Tot het zover is, doe ik verschillende vrijwilligersactiviteiten.

Wil je meer weten over mijn leven met niet-aangeboren hersenletsel? Stel dan je vraag via het reactieformulier onderaan dit artikel. Wie weet beantwoord ik je vraag in een van mijn volgende vlogs.'

Wie is Ghislaine?

Tweede kerstdag 1992 kreeg Ghislaine een zwaar auto-ongeluk. Uiteindelijk blijkt dat ze hier niet-aangeboren hersenletsel aan over heeft gehouden. Haar hersenen staan geprogrammeerd op overleven: geen filter, geen rem, en elke dag is een uitdaging. Met hulp van professionals leert ze hier nu mee omgaan. Ghislaine is creatief en dat zie je terug in haar activiteiten als haar- en brilstylist, personal shopper en visagist. Ze houdt van fotograferen en vloggen en is dol op dieren. Maar bovenal is ze enorm enthousiast en niet bang voor een uitdaging. En dat botst wel eens met de gevolgen van haar niet-aangeboren hersenletsel. 

Bekijk ook Ghislaines eerdere vlogs:

  1. Voorstellen: vlogger met niet-aangeboren hersenletsel
  2. Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel (nah)
  3. Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel: allebei een beperking

Meer weten over Ghislaine en Mark? 

Ook online zitten ze niet stil:

Reageren? Dat kan hieronder!

Gepubliceerd op: 28-06-2019

Lees meer over

Vlog Hersenletsel

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord