UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Mantelzorg hulpverlening
Mantelzorg hulpverlening
Hulp geven en krijgen Achtergrond

Elkaar helpen

Heb je hulp nodig of help je graag anderen? Kom in contact via WeHelpen, online of via de app.

keer gelezen
1055

Hulp nodig met je boodschappen of administratie? Of help je graag anderen? Kom in contact via de website WeHelpen. Zo komen vraag en aanbod bij elkaar.

'Als ik kan helpen, doe ik dat graag'

Marktplaats voor hulp

WeHelpen.nl is een online platform voor patiënten, mantelzorgers en vrijwilligers. Het werkt als een soort marktplaats. Je maakt eerst een profiel aan. Vervolgens laat je weten welke hulp je zoekt en wanneer. Of je geeft aan welke hulp je wilt aanbieden en wanneer. Dankzij dit platform ontstaat er zo een lokaal netwerk van mensen die elkaar vertrouwen en helpen. Daarnaast biedt de website een bron van informatie aan mantelzorgers, vrijwilligers en hulpbehoevenden.

Hulp organiseren

De website bevat slimme functies voor het organiseren van hulp:

  • Je kunt zelf een groep samenstellen van mensen met wie je informatie deelt. Deze informatie is verder niet zichtbaar voor anderen. De groep kan bijvoorbeeld bestaan uit familieleden, buren en vrienden;
  • Als verschillende mensen uit deze groep hulp geven, kan het handig zijn om een agenda bij te houden. Zodat niet iedereen tegelijk op de stoep staat om boodschappen te doen of de hond uit te laten;
  • Door het delen van informatie en ervaringen via een logboek kunnen leden van een groep elkaar gemakkelijk op de hoogte houden;
  • In de notitiepagina’s kun je bijvoorbeeld handige telefoonnummers bijhouden, van je huisarts, specialist of de thuiszorg. Of je kunt bezoekuren en handige websites noteren.

App

Onlangs heeft WeHelpen ook een app uitgebracht, geschikt voor iPhone en Androidtoestellen. Voordat je de app kunt gebruiken moet je een profiel aanmaken op de website. De app is niet voor het vragen van hulp, maar geeft een overzicht van iedereen die hulp nodig heeft bij je in de buurt. 

Elkaar gevonden 

Anja is een werkende moeder met 2 kinderen. Ze moet de komende maanden 2 keer per week naar het ziekenhuis. Haar man Guido kan haar niet elke keer brengen en weer ophalen. Dus wie helpt? Iemand in de buurt?
Willem is met pensioen en wil graag vrijwilligerswerk gaan doen, maar niet steeds op een vast moment. Hij houdt erg van autorijden en wil graag mensen helpen met vervoer. Willem: ‘Als ik kan helpen, doe ik dat graag.’ Via WeHelpen.nl hebben Anja en Willem elkaar gevonden. 

Melden vrijwilligerswerk

Hulp bieden aan anderen kan gelden als vrijwilligerswerk. Lees hoe het zit met vrijwilligerswerk en UWV

Gepubliceerd op: 13-03-2013

Lees meer over

Mantelzorg Hulpverlening

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord