Student Fenna van Kerckhoven (21) heeft verschillende chronische ziektes. Ze heeft vaak pijn en is geregeld moe. Het is voor haar belangrijk om haar energie op de juiste manier te verdelen. 3 tips van Fenna voor het bijhouden van je sociale contacten als je chronisch ziek bent. 

Leuke dingen doen met vrienden is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld. Niet als je een chronische ziekte of beperking hebt. Fenna zorgt ervoor dat ze leuke dingen altijd goed plant. Omdat dit iets leuks geeft om naar uit te kijken, maar ook omdat ze goed op haar energie moet letten.

Wie is Fenna?

Fenna is positief, een doorzetter, en dat wil ze graag laten zien. Het leven met haar beperkingen is lang niet altijd makkelijk. Ze heeft een longziekte (BPD), dagelijkse pijn, rugklachten en een prikkelbare darm (PDS). Eigenlijk zie je niet aan Fenna dat ze ziek is. Dat is fijn, maar ook weleens lastig. Op haar eigen website Houhetluchtig.nl deelt Fenna haar leven met pijn en vermoeidheid, maar ook veel leuke dingen. Ook op UWV Perspectief kunnen we Fenna volgen in vlogs.

‘Doe niet alleen dingen die energie kosten maar zorg ook dat het energie oplevert’

Fenna volgen

Wil je weten wat Fenna nog meer te vertellen heeft? De volgende vlog staat dinsdag 20 maart online.

Gepubliceerd op: 06-03-2018

Lees meer over

Energie Vlog Inspiratie

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over