UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Werkgever en werknemer samen aan tafel in overleg
Werken Nieuwsbericht

Financieel cv: handige hulp bij sollicitatie

Heb je een arbeidsbeperking en zoek je werk? Met de nieuwe regelhulp zie je snel wat de financiële voordelen kunnen zijn voor je werkgever.

keer gelezen
1729

Wil je aan het werk, maar lukt het je niet om een baan te vinden? Een financieel cv kan je wellicht helpen een werkgever te overtuigen om jou aan te nemen. Dankzij een nieuwe online regelhulp kun je alle financiële voordelen overzichtelijk aan de werkgever presenteren.

Stuur je financieel cv mee met je sollicitatiebrief

Er zijn verschillende regelingen die het voor werkgevers financieel aantrekkelijk maken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Denk aan loonkostenvoordeel, de no-riskpolis, lage-inkomensvoordeel, jobcoaching, loonkostensubsidie of een proefplaatsing. Vaak weten werkzoekenden en werkgevers niet precies waar zij recht op hebben en hoe groot hun financiële voordeel is.

Financiële rekentool

Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) lanceerde daarom half maart een online digitale rekentool, waarmee een financieel cv gemaakt kan worden. Het financieel cv moet duidelijk maken welke ondersteuning werkgevers kunnen krijgen als ze iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst nemen. Zo wordt het voor hen aantrekkelijker om mensen een contract aan te bieden.

Hoe maak ik een financieel cv?

De tool om het financieel cv te maken vind je op financieelcv.nl. Je vult enkele gegevens in, waarna de tool bepaalt of je werkgever recht heeft op een financieel voordeel. Het gaat om je naam, geboortedatum, verwacht uurloon, ingangsdatum en welke (uitkerings)situatie op jou van toepassing is. Afhankelijk van je situatie volgen nog meer vragen. 

Gebruik bij je sollicitatie

Na het invullen van de vragen kun je kiezen of je een persoonlijke brief wilt met de uitkomsten, gericht aan de werkgever. In 2 kantjes staat aangegeven op welke financiële voordelen de werkgever recht heeft als hij jou aanneemt. Je kunt deze brief zien als een financieel cv dat je kunt bespreken tijdens je sollicitatiegesprek of mee kunt sturen met je sollicitatiebrief. Dit is niet verplicht. Bedenk wel dat de bedragen die je ziet na het invullen van de regelhulp een schatting zijn. Werkgevers kunnen de tool ook zelf invullen, aan de hand van gegevens die je aan hen verstrekt.

Uitleg van de minister

Minister Wouter Koolmees: ‘Het is de bedoeling dat werkgevers over de streep getrokken worden om iemand een baan aan te bieden. Als je weet dat iemand heel geschikt is voor de baan, en je ook nog subsidie kunt krijgen omdat je bijvoorbeeld iemand met een uitkering een kans geeft, dan is het natuurlijk extra aanlokkelijk om hem of haar een contract aan te bieden. Daar hoop ik op, want met de bloeiende economie kunnen we alle handen goed gebruiken!’

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/03/12/financieel-cv-geeft-steuntje-in-de-rug-bij-sollicitatie

En wat vinden de werkgevers van het financieel cv?

VNO-NCW en MKB-Nederland zijn positief over het financieel cv. De ondernemingsorganisaties juichen het financieel cv toe. Juist waar het gaat om specifieke groepen geven ondernemers aan dat het lastig te doorgronden is welke regelingen wanneer van toepassing zijn. 'Deze vereenvoudiging sluit goed aan bij de signalen van ondernemers. En nu de arbeidsmarkt krap is maar tegelijkertijd nog veel mensen op zoek zijn naar een baan, is het goed om zoveel mogelijk belemmeringen weg te halen.'

Lees het hele bericht Werkgevers positief over financieel cv voor werkzoekenden op de site van VNO-NCW.

Gepubliceerd op: 20-03-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord