UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Overstappen kan nog tot en met 30 november.
Geld Nieuwsbericht

Heb je oude Wajong en werk je? Dan kan overstappen naar Wajong 2010 financieel voordelig zijn

Overstappen naar Wajong 2010 kan nog tot en met 30 november.

keer gelezen
703

Heb je arbeidsvermogen en inkomsten en zit je in de oude Wajong? Dan is het misschien verstandig om over te stappen naar Wajong 2010. Dat kan tot en met 30 november 2020.

Als je oude Wajong hebt en je werkt, dan kan het een goed idee zijn om over te stappen naar Wajong 2010. Het kan namelijk gebeuren dat je uitkering dan hoger wordt. Overstappen kan nog tot en met 30 november 2020.

Hoe stap ik over?

Als je wil overstappen, dien je een aanvraag in bij het UWV. Daar heb je het formulier 'Aanvragen overstap naar Wajong 2010' voor nodig. Dit formulier staat op uwv.nl/overstapwajong. Vul het formulier in op de website, print het en stuur het per post naar UWV. Wil je overstappen? Dan moet je dat uiterlijk 30 november 2020 aangevraagd hebben. Een aanvraag invullen betekent nog niet je definitief overstapt. Het UWV gaat in de loop van 2021 de aanvraag bekijken. Vóór 1 januari 2022 krijg je dan een gesprek over de overstap. Daarna beslis je of je wilt overstappen naar Wajong 2010. Weet je nog niet zeker of je gaat overstappen? Vraag de overstap dan tóch aan. De echte beslissing maak je later pas.

Hogere uitkering?

Of het slim is om over te stappen naar Wajong 2010 en of je dan inderdaad een hogere uitkering krijgt, dat hangt helemaal af van jouw situatie. Vul de UWV Rekenhulp Overstap in  en je ziet meteen wat er voor jou verandert.

Meer informatie

Iedereen die nu nog in de oude Wajong zit (en arbeidsvermogen en inkomsten heeft), krijgt rond 8 oktober een brief met alle informatie en uitleg. Ook over hoe je precies moet overstappen. Je vindt ook meer informatie op uwv.nl/overstapwajong.

In de loop van oktober krijgen alle Wajongers een brief van UWV over alle veranderingen in de Wajong vanaf 1 januari 2021 en wat dit voor jou betekent Kijk voor alle informatie over de veranderingen op uwv.nl/veranderingenwajong.

 

Wil je weten hoe je kunt overstappen naar Wajong 2010? Bekijk hier de uitlegvideo.

 

GEPUBLICEERD OP 06-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord