Start je met een nieuwe baan? En heb je hiervóór een uitkering gehad? Dan heeft je werkgever je hulp nodig. Jouw doelgroepverklaring LKV kan hem financieel voordeel opleveren voor maximaal 3 jaar als hij jou in dienst neemt of herplaatst. Dit biedt dus kansen voor jouw werkgever (een vergoeding) én voor jou (een baan).

Op 1 januari 2018 is een nieuwe regeling in werking getreden, die ook voor jou kansen kan bieden. Het gaat om het loonkostenvoordeel (LKV), dat onderdeel is van de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl). Het LKV is een vergoeding voor werkgevers die - onder andere - werknemers met een arbeidsbeperking in dienst nemen of herplaatsen (Wajong, WIA of WAO). Dit bedrag kan oplopen tot maximaal € 6.000 per jaar. Hiermee vergroot je jouw kans op een baan.

Kopie doelgroepverklaring LKV

Wil jouw werkgever het LKV aanvragen? Dan heeft hij een kopie nodig van je zogeheten doelgroepverklaring LKV. Zonder deze kopie kan je werkgever geen LKV aanvragen.

Binnen 3 maanden aanvragen

Het is belangrijk dat je de doelgroepverklaring LKV binnen 3 maanden aanvraagt. Dit geldt alleen voor werknemers die na 1 januari 2018 bij een nieuwe werkgever zijn gaan werken of bij hun huidige werkgever zijn herplaatst. Na deze 3 maanden heb je geen recht meer op de doelgroepverklaring LKV. Je kunt de doelgroepverklaring LKV ook al aanvragen voordat je dienstverband ingaat (maximaal 1 maand daarvoor). Zonder een kopie van jouw doelgroepverklaring LKV kan jouw werkgever geen LKV meer aanvragen en loopt hij dus mogelijk tot € 6.000 per jaar mis.

Zonder jouw doelgroepverklaring LKV kan je werkgever geen vergoeding aanvragen

Wanneer een doelgroepverklaring LKV?

Om een doelgroepverklaring LKV bij UWV aan te kunnen vragen, moet je aan 1 van de volgende voorwaarden voldoen:

Aanvragen via uwv.nl

Als je tot een van deze doelgroepen behoort, kun je vanaf 1 januari 2018 een doelgroepverklaring LKV bij UWV aanvragen. Onder aan het aanvraagformulier kun je aankruisen dat UWV automatisch een kopie naar je werkgever mag sturen. Wil je dit niet? Dan kun je hem zelf een kopie geven.

Mensen die 56 jaar of ouder zijn en van de gemeenten een uitkering krijgen, kunnen ook een doelgroepverklaring LKV aanvragen, maar zij doen dit bij hun gemeente en niet bij UWV.

Machtigen kan ook

Je kunt ook iemand machtigen om de doelgroepverklaring LKV voor je aan te vragen. Hiervoor vind je een machtigingsformulier op de website van UWV.

Meer weten?

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over