Naar hoofdinhoud

Hoe is het nu met … Claudia?

‘Mijn nieuwe uitdaging is het schrijven van een kinderboek’

In Leven na de klap vertelde Claudia Eberth (48, WIA) op deze website over haar revalidatieproces na een ernstig auto-ongeluk. Haar leven stond op zijn kop, maar ze leerde weer lopen én kreeg nieuwe toekomstdromen. Hoe gaat het 3 jaar later met haar?

10 jaar geleden raakte Claudia’s auto in een slip en kwam tot stilstand tegen een boom. Claudia liep zwaar hersenletsel op, lag 4 maanden in coma en moest daarna intensief revalideren. Werken lukte niet meer. Ze zette alles op alles en leerde met behulp van een fysiotherapeut weer lopen met een speciaal aangepaste rollator. Claudia: ‘Dat lopen gaat nu zelfs zo goed dat de fysiotherapeute na 11 jaar met de wekelijkse oefeningen is gestopt. Ik mag nu onder begeleiding van de mensen van Syndion oefenen!’ Syndion is een organisatie die mensen met een handicap ondersteunt. Claudia zat daar ook een tijd in de cliëntenraad, maar hier is ze nu mee gestopt omdat ze een nieuwe uitdaging zocht.

Creativiteit

Revalidatie Claudia na 3 jaar verder dan ooit

3 jaar geleden zat Claudia vol plannen om nieuwe dingen op te pakken. Ze hoopte haar creativiteit en gevoel voor mode in te kunnen zetten. Die wensen zijn uitgekomen: ‘Ik maak inmiddels zelf kleding en ik schilder nog steeds. Binnenkort is er in het Jan van Riebeeck Huis in Culemborg een expositie van mijn schilderijen.’

Nieuwe uitdaging

Ook de gewenste nieuwe uitdaging heeft Claudia gevonden. Ze is begonnen met het schrijven van een kinderboek. Claudia: ‘Het is een beetje mijn levensverhaal, maar dan over een zwaan die tegen een boom is aangevlogen. Ik ben van plan om alle illustraties bij het boek zelf te maken.’

Reacties

Dag Claudia,

Je hebt en mooie website, heel informatief.
Het is echt een boost voor mensen met een beperking
en heel informatief voor mensen die het zonder een beperking moeten doen (-:

Misschien heb je op mijn website gezien dat ik een cursus ’je eigen leven’ heb.
Jij bent nu bezig met een kinderboek over een zwaan die tegen boom is aangevlogen. Je zult merken dat het goed is om je verhaal op papier te zetten.
Ik merk dat het voor ieder mens goed is om zijn of haar leven te beschrijven. Het helpt je soms om dingen een plekje te geven, maar het is buiten dat een hele plezierige bezigheid.
Mag ik een plekje op je website?
Ik zou graag in contact komen met mensen die hun levensverhaal willen opschrijven.
Op mijn eigen website kun je veel informatie vinden, en als je nog iets te vragen heb, hoor ik dat graag.

Groetjes, Eva van Baar

www.evavanbaar.nl

Dag Claudia,
We hebben elkaar al even niet meer gepsroken . Maar wat doet mij dit goed om te lezen dat jij je eigen boek aan het schrijven bent. Dat inspireert mij zeker.
En dat je nu het zo voor elkaar hebt gekregen dat je weer loopt,staat en je creativiteit kunt uiten. Ik kan waarschijnlijk nog veel jou leren.......
Door mijn hersentumor, die inmiddels is verwijderd,heb ik een hersenbeschadiging opgelopen. En het idee is om ook naar de Boogh te gaan. Dus toe kom ik graag bij jou "in de leer"
Lieve groet, Patricia

Lieve Claudia,
Wat heb ik een bewondering voor jou!
Je bent een super vrouw, petje af!
Liefs en een knuffel van mij!

Lieve Claudia,
We zien elkaar regelmatig en ik weet dat je nog steeds progressie boekt! Het lopen gaat al heel goed en wordt steeds beter. Heel knap! Je bent heel creatief en maakt mooie schilderijen en tekeningen. Ik wist niet dat je een kinderboek aan het schrijven bent. Ik wil het graag lezen als het uitgegeven is. Heel veel succes en tot snel!
Liefs Helen X

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Man in Almere vertelt hoe hij donkere dagen doorkomt, UWV Perspectief

Hoe kom jij de donkere dagen door?

In de donkere maanden van het jaar zijn meer mensen somber dan anders. UWV Perspectief vroeg op straat aan verschillende mensen hoe zij vrolijk blijven in de winter.

Suzanne en Manuelle zoeken buiten gejutte spullen uit bij Juttersgeluk, UWV Perspectief

Atelier Juttersgeluk: liefde voor mens en milieu komen samen

Op het strand afval oprapen en er nieuwe producten van maken. Atelier Juttersgeluk biedt een bijzondere dagbesteding in de duinen. Redacteur Martine nam een kijkje.

Marieke rijdt in haar autootje

Autorijden met een handicap

Niet iedereen weet het, maar als je autorijdt terwijl je een handicap hebt, kan het verstandig zijn een Verklaring van geschiktheid aan te vragen.

Parkinson cafe feest

Irma zette Parkinson Café Delft op

Irma heeft Parkinson. Het Parkinson Café dat zij samen met 2 lotgenoten opzette, is na minder dan een jaar al een groot succes.