Naar hoofdinhoud

Klijnsma over de Participatiewet

‘Mensen willen het liefst werken’

Meedoen! Daar draait het om in de Participatiewet. De Tweede Kamer heeft het wetsvoorstel aangenomen. Als ook de Eerste Kamer instemt op 24 juni, gaat de wet op 1 januari 2015 in. Staatssecretaris Jetta Klijnsma legt uit.

Wat is het voordeel van de Participatiewet?

'Het is fijn dat we in Nederland uitkeringen hebben, maar mensen willen toch het liefst werken, meedoen. Dat is waarom ik me hard maak voor de Participatiewet. De wet is er voor iedereen met een Wajong- of bijstandsuitkering en mensen in de Wsw (sociale werkvoorziening). De situatie van nu is ingewikkeld, er zijn allemaal verschillende typen uitkeringen en regelingen. Daar gaan we één geheel van maken. Want mensen hebben vaak niet alleen een inkomen, maar ook een traplift of rolstoel nodig bijvoorbeeld. De gemeenten kunnen dat het beste beoordelen.'

UWV moet alle Wajongers opnieuw beoordelen. Waarom?

'Eerst was de afspraak dat Wajongers die kunnen werken, naar de bijstand zouden overgaan. Maar dat heeft veel nadelen, want dan wordt eerst gekeken of je eigen vermogen hebt of samenwoont. Dat hebben we veranderd. Wajongers blijven nu gewoon bij UWV en houden hun uitkering. Máár, we gaan wel kijken of ze echt hun hele leven niet kunnen werken. Is dat het geval, dan krijgen ze tot aan hun pensioen 75% van het minimumloon. Kunnen ze wél werken, dan wordt dat vanaf 1 januari 2018 minder: 70%. Ze krijgen hulp bij het zoeken naar werk. Om iedereen aan het werk te krijgen hebben we met werkgevers de afspraak gemaakt om 125.000 extra banen te creëren. Wajongers en mensen met een Wsw-indicatie krijgen straks voorrang bij deze banen. Kom je na 1 januari 2015 in aanmerking voor Wajong, dan meld je je bij de gemeente.'

Waar komen die banen vandaan?

'Het gaat om 100.000 banen bij bedrijven en 25.000 bij de overheid. Wanneer een werkgever een klus heeft, plaatst hij een vacature en wacht dan af wie reageert. Dat willen we omdraaien. We stimuleren werkgevers om die klus zo in te richten dat hij kan worden gedaan door iemand met een beperking. Dat is echt een andere manier van denken.'

Kunt u een voorbeeld geven?

'Ik was laatst bij Philips. Daar hebben ze werkzaamheden bij elkaar gebracht die goed passen bij mensen met een autistische stoornis. Want die zijn vaak steengoed in het oplossen van ICT-problemen. Philips is reuzeblij met die mensen. Ze hebben nog nooit zulke gemotiveerde medewerkers gehad.'

Wat is de rol van UWV?

'Er zijn 35 arbeidsmarktregio's. Daar werken UWV en gemeenten nauw samen. Mensen die werk zoeken komen daar naartoe. Maar ook werkgevers die werk hebben. Het specifieke maatwerk krijgt vorm in die arbeidsmarktregio's.'

U gaat controleren of die banen er ook echt komen. Als dat niet zo is, wat dan?

'Daarvoor ben ik een Quotumwet aan het maken. We beginnen met een nulmeting, gemeten op 1 januari 2013. In 2016 kijken we voor het eerst hoe het ervoor staat. Als werkgevers en overheid onvoldoende extra banen hebben gecreëerd, gaat de Quotumwet in werking. Daar moeten werkgevers zich aan houden. Maar eigenlijk hoop ik dat ik de Quotumwet helemaal nooit hoef te gebruiken.'

Lees meer over de Participatiewet op uwv.nl of op de site van de Rijksoverheid.

Bekijk ook het filmpje van het bezoek van Ruud en Johan aan de staatssecretaris.

Reageren? 

Plaats uw reactie hieronder.

Reacties

Pagina's

Klijnsma zegt dat als mensen wel kunnen werken ze vanaf 1 januari 2016 naar 70% gaan. Dat was toch 1 januari 2018???
Of is Klijnsma de wet alweer aan het aanpassen??

Nee, hè.. toch niet alléén ICT-banen voor autisten (Philips)? Wanneer ziet men in: Voor ICT heb je talent nodig. Dat heb je of heb je niet, autist of niet! Het is de gedrevenheid van de autist mèt ICT-talent dat hem tot een expert maakt! Mensen leiden af, tonen onvoorspelbaar gedrag en storen de autist. Een computer is geduldig; wacht totdat hij het weer doet, dus alle energie kan gefocussed worden op dat ding! Ik ben autist zònder ICT-talent, benadeeld door de arbeidsmarkt. Voor mij óók werk?

Wij hebben een zoon met een oude Wajong . Hij heeft een psychische ziekte vanaf zijn 16 e jaar.
Omdat wij het altijd belangrijk hebben gevonden dat hij in zijn "goede "periodes meedeed aan het maatschappelijk leven heeft hij eerst via het UWV 2 reintegratie trajecten gehad .
Nu had hij een WSW indicatie en was toe aan een vast contract.
De WSW is niet meer in staat een baan voor hem te vinden / contract beeindigd !
Onze zoon is nu het slachtoffer van de nieuwe participatie wet geworden

Ik ben bang voor de participatiewet.
Het maakt voor mij dan niet meer uit of ik een baan heb of vrijwilligerswerk doe. Bij een baan van 12/18 uur wordt het salaris aangevuld tot Bijstandsniveau.
Ik heb nu een volledige Wajonguitkering, maar dat wordt dus gekort tot 70% (Bijstandsniveau). Ik ben daardoor ook slachtoffer van de nieuwe participatiewet!

Wie draait klijnsma nu een rad voor ogen? De werkgevers zullen de mensen nooit in dienstnemen. We zijn hier al ca 30 jaar mee bezig. En sluit de overheid ook niet uit, want die heeft ook boter op zijn hoofd. Er werken enige honderden wsw-res bij de overheid. En dit al jaren. Er heeft er nog geen 1 een baan aangeboden gekregen om ambtenaar te worden. Het is gewoon een bezuinigingsronde. Waarin iedereen in de bijstand komt. En wie gaat de loonwaarde bepalen? De werkgever?

Geachte staatssecretaris Klijnsma,
Is het mevrouw de staatssecretaris ook bekend dat het UWV blad Perspectief voor mensen met een visuele handicap het blad slecht of niet kunnen lezen? Dit is onnodig. Er wordt gesproken van een participatie maatschappij. Waarom moet er vaag op een grijze ondergrond worden gedrukt? Waarom wordt er een gekleurde ondergrond gebruikt? Waarom wordt er niet in zwart gedrukt maar in vage grijze tinten. Geeft de overheid zelf het slechte voorbeeld hoe het niet moet?

De reden waarom mensen niet aan de slag komen is niet weggenomen.Maatregelen tegen re-integratiebedrijven en werkgevers die misbruik maken van de twee maanden onbetaald werken regeling zijn nog steeds niet aan de orde.Een traject moet gewoon naar betaald werk leiden.Nu zie je nog te vaak dat iedereen er beter van wordt,behalve de werknemer zelf.Re-integratiebedrijf en werkgever krijgen subsidie,werkgever,gemeente en politiek een goede naam,terwijl de werknemer gewoon blijft werken voor uitkering

Ken je het verhaal van rouleren?Om de twee maanden mogen Wajongeren het ergens anders opnieuw proberen.Door het rouleren,blijft de jobcoach nodig en behoud subsidie voor zijn cliënten,hebben werkgevers telkens gratis krachten en goede maatschappelijke reclame en kunnen het UWV en de overheid zeggen dat mensen aan werk geholpen worden.De Wajongeren en de maatschappij verliezen.Zij zijn groepen die de rekening betalen.Als ik naar mijn werk ga,wil ik,net als iedereen knaken zien.Anders kom ik niet.

Ik heb ook veel beperkingen en een rechtzaak lopen tegen het UWV,omdat ik geen wsw kaart krijg,ik wil graag een steentje bijdrage aan de maatschappij maar ik wordt niet geholpen bij het UWV,wat ik erg teleurstellend vindt.
Ik heb zelf een ontsteking in mijn hersenen en daarbovenop een virus erbij gekregen en ik was verlamd ik heb ales opnieuw moeten leren en heb ook epilepsie,ik zou graag geholpen willen worden,ik heb zoveel talent,en kijk naar wat ik dan wel kan.ik heb een heel dossier bij het UWV.
Het is teveel om op te noemen.

Ik weet het is een oud bericht, maar ik ben dus nu werkloos door die participatiewet, en mag terug komen met behoud van uitkering bij de oud werkgever voor 40 uur per week.
Kleinsma en conuiten hebben de gehele economie onderuit gehaald, en bedrijven maken daar gretig misbruik van, en gemmetes werken maar al te graag mee om de kas van bedrijven nog verder te spekken over de rug van een nader.
Ik eis nu dat alle politicie met behoud van een socialdienst uitkering aan de slag gaan, ja voor 920 in de maand, eens kijken of jullie dat zo bemoedigend vinden, eikels.

Pagina's

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Leerwerkloket helpt werkzoekenden zoals Nelleke van de Voort

September: Maand van Leren en Werken

Een opleiding volgen is nuttig. Als je werk zoekt, maar ook als je nog een baan hebt. Daarom staat september in het teken van leren en werken. Deze hele maand organiseert het Leerwerkloket activiteiten.

Opvallen tussen andere sollicitanten

Bij werkgevers opvallen met een eigen website

Kom je een leuke vacature tegen? Bedenk dan hoe je positief kunt opvallen tussen andere sollicitanten.

Tips voor solliciteren

Tips bij het solliciteren: ‘Benoem vooral wat je wel kan’

Werk zoeken met een chronische ziekte of handicap kan heel lastig zijn. 3 werknemers met een Wajong- of WAO-uitkering geven hun sollicitatietips.

Wajonger aan het werk, regelingen werkgever zoals proefplaatsing. UWV Perspectief

Wajonger aannemen: voordelen voor werkgevers

Wat zijn de voordelen voor werkgevers om jou als Wajonger aan te nemen? Alle regelingen voor jou op een rij.