UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Klusjes via croqqer
Klusjes via croqqer
Actief blijven Interview

Klusjes via Croqqer

Heb je een uitkering en wil je werken, maar kun je dit niet (altijd)? Kijk eens op Croqqer.com!

keer gelezen
2933

Stel dat je goed bent in webdesign of een kei in tuinieren. Dat talent kun je inzetten om iemand te helpen. Kijk op Croqqer.com voor opdrachten.

'Het is fijn dat ik mijn talenten kan inzetten'

Diana van Landeghem (33) houdt niet van stilzitten. Toch hoort een vaste baan niet tot haar mogelijkheden, vanwege haar psychische achtergrond. Daarom zet Diana zich in via Croqqer.com: een website waarop oproepen staan om mee te helpen aan klusjes. Dit kunnen zowel betaalde als onbetaalde klusjes zijn.

Hoe werkt Croqqer

Diana vertelt hoe het in zijn werk gaat. ‘Ik heb bijvoorbeeld gereageerd op een oproep om teksten te vertalen uit het Engels. Maar ik heb ook al een keer het design voor een website gedaan. Het fijne is dat ik kan reageren op klussen die passen bij wat ik kan en waar mijn talenten liggen.’

In principe kan iedereen met een klus een oproep plaatsen op Croqqer.com. En iedereen is vrij om erop te reageren. Je kunt een selectie maken tussen betaalde en onbetaalde klussen. Een ruil- of geefklus levert je een glimlach en bedankje op. Voor de betaalde klussen spreek je met de klusplaatser af welk bedrag je ontvangt. Na 10 werkdagen krijg je het afgesproken bedrag op jouw bankrekening gestort. Hiervoor moeten jij en de klusplaatser wel melden dat de klus naar tevredenheid is afgerond.

Deelname aan Croqqer is kosteloos. Als je tevreden bent over het gebruik van het platform kun je een bedrag naar keuze doneren. Hiermee houden ze de site in de lucht.

Opgeven aan UWV

Doe je een klus via Croqqer, of die nu betaald is of niet, dan moet je dat altijd melden bij UWV. UWV ziet de vergoedingen als onkostenvergoeding en niet als inkomen. Het ontvangen bedrag wordt daarom niet in mindering gebracht op de uitkering. Er zit wel een grens aan. De vergoeding mag niet meer zijn dan gemiddeld € 170 per maand of € 1.700 per jaar. Als je meer verdient wordt het wel in mindering gebracht op je uitkering. Hoe hoog of laag je vergoeding ook is, vergeet deze nooit door te geven aan UWV

De vergoeding is voor Diana bijzaak. Zij vindt het belangrijker dat de klussen haar goed hebben gedaan. ‘Het is fijn dat ik mijn talenten kan inzetten en dat ik mijn steentje kan bijdragen aan de maatschappij.’

Website Croqqer

Kijk voor meer informatie op www.croqqer.com

Lees meer over je plichten met een (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheidsuitkering. En zorg dat je op de hoogte bent van de regels. 

Gepubliceerd op: 21-10-2014

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord