UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Ontmoet werkgevers tijdens een werkbezoek
Werken Tips

Kom in contact met werkgevers

Als je op zoek bent naar een (nieuwe) baan, kun je in november op verschillende plekken terecht voor een ontmoeting met mogelijke werkgevers.

keer gelezen
10

Ben jij op zoek naar een (nieuwe) baan? Er zijn in november verschillende mogelijkheden om werkgevers te ontmoeten, zoals de Nationale Werkbezoekdag.

Een mooie kans om werkgevers te ontmoeten en jezelf te laten zien

Op woensdag 20 november vindt voor de derde keer de Nationale Werkbezoekdag plaats. Die dag openen zo’n 500 bedrijven en organisaties hun deuren voor werkzoekenden. Het is een vrijblijvende manier om als werkgever en werkzoekende kennis met elkaar te maken. Een werkbezoek kan een netwerkgesprek, maar ook een rondleiding, of een presentatie zijn. Er zijn ook bedrijven die jou aan een opdracht laten meewerken. Zo leer je wat het werk inhoudt en kun je meteen jouw talenten laten zien.

Gevraagd: werkzoekenden met afstand tot de arbeidsmarkt

Tijdens de Nationale Werkbezoekdag doen ook bedrijven en organisaties mee die specifiek op zoek zijn naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo nodigt Virol E-waste via werkbezoekdag.nl werkzoekenden uit die al een tijd thuis zitten zonder werk en/of moeilijk aan werk kunnen komen. Iedereen is bij hen welkom: jong-oud, man-vrouw, met of zonder diploma. Virol E-waste is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het inzamelen en verwerken van elektronisch afval. Op hun eigen Virol E-waste Academy leiden ze mensen met afstand tot de arbeidsmarkt intern op, met garantie op een baan. Anneloes Oldenburger van Virol E-waste vertelt: ‘Door elektronisch afval met de hand te laten recyclen creëren we werkgelegenheid. We leiden mensen op naar een betaalde baan, waardoor we inmiddels al 45 mensen betaald werk hebben kunnen geven. Bij ons bedrijf heeft alles waarde en ieder mens zijn eigen waarde. Op Nationale Werkbezoekdag staan onze deuren wagenwijd open, zeker ook voor mensen met een arbeidshandicap. Dan kunnen ze zelf zien hoe we het verschil kunnen maken.’

Wil jij graag langs een of meerdere bedrijven?

Meld je dan aan voor (een) werkbezoek. Misschien heeft het bedrijf of de organisatie waar jij op werkbezoek wilt, zich al aangemeld. Je vindt alle deelnemende bedrijven op werkbezoekdag.nl. Er is ook een aparte pagina met deelnemende bedrijven die op zoek zijn naar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Aanmelden kan ook via werk.nl. Wacht niet te lang, want bij sommige bedrijven is er maar beperkt plek.

Meer banenmarkten in november

Kun je 20 november niet? Er zijn deze maand meer evenementen die je kunnen helpen bij het vinden van werk.

  • Meet&Greets Onbeperkt aan de Slag

Onbeperkt aan de Slag brengt werkzoekenden met een arbeidsbeperking en werkgevers met elkaar in contact. Elke week zijn er daarom Meet&Greets, verspreid over het land. Je ontmoet hier verschillende werkgevers en kunt met ze in gesprek. Ook zijn er Meet&Greets rond een speciaal thema, zoals een hbo/wo Meet&Greet of met alleen bedrijven uit één specialisme.

  • 26 november: Banen- en ontmoetingsmarkt Scoor je talent!

Jaarlijkse banen- en ontmoetingsmarkt voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking. Er zijn 50 werkgevers aanwezig die graag met jou kennismaken. Het event is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Dit jaar vindt het plaats in het FC Utrecht-stadion Galgenwaard.

  • 29 november Career Xperience

De Career Xperience is een banenmarkt waar werkzoekenden uit de regio Groot-Amsterdam en omstreken in contact komen met werkgevers en intermediairs. Je kunt in gesprek gaan met diverse interessante bedrijven met vacatures en stageplekken in jouw regio. Er zijn vacatures in diverse sectoren en op alle niveaus. Naast werkgevers staan er op de Career Xperience ook opleiders en begeleiders die mensen verder kunnen helpen in de goede richting. Kom dus zeker even langs in de Johan Cruijff ArenA, de toegang is gratis!

Gepubliceerd op: 08-11-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord