UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Werken Video

Koos vond zijn roeping bij kiosk De Boshalte

‘Nu ben ik van mijn Wajong-uitkering af, en het voelt fijn om helemaal zelfstandig te zijn.’

keer gelezen
804

Kiosk en fietsverhuur De Boshalte in Amsterdam is er voor iedereen. Voor iedere Amsterdammer natuurlijk. En specifiek voor Wajongers en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor Koos van den Hooven bijvoorbeeld, die er begon als kok, maar nu bedrijfsleider is. En nog steeds alle taarten bakt.

Koos kwam binnen als kok bij de kiosk met een Wajong-uitkering. Dankzij de ruimte en aandacht die hij kreeg, kon hij zich ontwikkelingen tot bedrijfsleider. ‘Nu ben ik van mijn Wajong-uitkering af, en het voelt fijn om helemaal zelfstandig te zijn.’

Goedlopend bedrijf

Met het sociale ondernemerschap van eigenaar Stefanie Caton is De Boshalte in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een goedlopend bedrijf. De kiosk en fietsverhuur aan het Amsterdamse Bos neemt Wajongers aan en organiseert daarnaast activiteiten voor de doelgroepen, van maaltijden voor iedereen tot schrijfworkshops.

Als bedrijfsleider doet Koos van alles bij De Boshalte. En hij begeleidt andere collega’s. Als geen ander weet hij wat het is om tegenslag te ervaren. Dankzij zichzelf én De Boshalte is hij er boven op gekomen. Bekijk zijn hele verhaal in de video.

 

GEPUBLICEERD OP 03-10-2020

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord