UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Overstappen kan tot 30 november
Geld Nieuwsbericht

Laatste kans: vraag vóór 30 november je overstap naar Wajong 2010 aan (daarna kan het écht niet meer)

Heb je oude Wajong en werk je? Dan kan overstappen naar Wajong 2010 financieel voordelig zijn. Overstappen kan tot en met 30 november 2020.

keer gelezen
31

Heb je arbeidsvermogen en inkomsten en zit je in de oude Wajong? Dan is het misschien verstandig om over te stappen naar Wajong 2010. Dat kan tot en met 30 november 2020. We leggen het stap voor stap uit.

Als je wil overstappen van de oude Wajong naar Wajong 2010, dan kun je dat doen tot en met 30 november 2020. Daarna kan je echt niet meer overstappen, en loop je misschien het financiële voordeel van overstappen mis. Dus zorg ervoor dat je op tijd je aanvraag indient. Hoe je de overstap kan aanvragen, leggen we hieronder stap voor stap uit. Je kunt ook deze animatie bekijken met uitgebreide uitleg.

Hoe stap ik over?

Als je wil overstappen, dien je een aanvraag in bij UWV. Daar heb je het formulier 'Aanvragen overstap naar Wajong 2010' voor nodig. Dit formulier staat op uwv.nl/overstapwajong. Vul het formulier in op de website, print het en stuur het per post naar UWV. Doe dit uiterlijk 30 november 2020.

Als je de aanvraag hebt ingediend, betekent dat nog niet dat je definitief overstapt. UWV bekijkt in de loop van 2021 de aanvraag. Vóór 1 januari 2022 krijg je dan een gesprek over de overstap. Daarna beslis je definitief of je wilt overstappen naar Wajong 2010. Weet je nog niet zeker of je gaat overstappen? Vraag de overstap dan tóch aan (daarna kan het namelijk echt niet meer). De echte beslissing maak je dus pas later.

Hogere uitkering?

Of het slim is om over te stappen naar Wajong 2010 en of je dan inderdaad een hogere uitkering krijgt, dat hangt helemaal af van jouw situatie. Vul daarom de Rekenhulp Overstap in  en je ziet meteen wat er voor jou verandert. Of bekijk de animatie met uitgebreide uitleg hoe je de overstap kan aanvragen.

Meer informatie

Iedereen die nu nog in de oude Wajong zit (en arbeidsvermogen en inkomsten heeft) heeft op 8 oktober een brief ontvangen over de overstapmogelijkheid. Meer informatie vind je op uwv.nl/overstapwajong.

Daarnaast hebben alle Wajongers in oktober een brief van UWV ontvangen over alle veranderingen in de Wajong vanaf 1 januari 2021 en wat dit voor jou betekent. Kijk voor alle informatie over de veranderingen op uwv.nl/veranderingenwajong.

Gepubliceerd op: 19-11-2020

Lees meer over

Wajong Uitkering

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord