Naar hoofdinhoud

Mantelzorg

Zorgt een familielid, vriend of bekende langdurig voor je? Dan kun je samen met je mantelzorger terecht bij Mezzo. Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander, als mantelzorger of zorgvrijwilliger. Mezzo maakt mogelijk dat mensen op eigen wijze voor elkaar kunnen zorgen, uit solidariteit. Samen met 350 aangesloten organisaties biedt Mezzo informatie, advies en praktische steun aan mantelzorgers. Daarnaast zetten ze zorgvrijwilligers in bij hulpvragers.

Kijk voor meer informatie op www.mezzo.nl.

Jonge mantelzorgers

Speciaal voor jonge mantelzorgers heeft Mezzo de website www.mezzo.nl/jong_zorgen. Ook biedt deze website een overzicht van andere sites die allemaal gericht zijn op jongeren die mantelzorg verlenen. Kijk ook naar afleveringen van Bikkels, de verhalen van kinderen die zorgen voor een familielid.

Lees ook het verhaal van Jelany, jonge mantelzorger, op UWV Perspectief. 

Gerelateerde artikelen

Trefpunt lotgenoten arbeidsongeschikten

Samen Veerkrachtig

Bij de ervaringsdeskundigen van Samen Veerkrachtig kun je terecht met al je vragen over werken en leven met je beperking.

Het Repair Café: socializen, netwerken en kapotte spullen laten maken

Gezellig naar het Repair Café

Bij Repair Cafés kun je terecht om kapotte spullen te laten repareren, maar ook voor een kop koffie. Sharita nam er een kijkje.

Pesten op het werk komt veel voor bij mensen met een beperking

Help! Ik word gepest …

Word jij wel eens gepest? Er zijn verschillende websites met informatie en tips over wat je het beste kunt doen.

niet eens met brief UWV dus wil hoorzitting

Zo werkt een hoorzitting bij UWV

Als je het niet eens bent met een beslissing van UWV kun je in bezwaar gaan. Je hebt dan ook recht op een hoorzitting. Hoe werkt dat?