UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
MEE helpt mensen ontmoeten
MEE helpt mensen ontmoeten
Hulp geven en krijgen Achtergrond

MEE helpt je netwerk versterken

Carola’s vrienden en familie weten dankzij de cliëntondersteuning van MEE hoe ze haar moeten helpen.

keer gelezen
5586

Vragen om hulp is niet makkelijk, zelfs niet aan mensen die dichtbij je staan. MEE helpt je om je netwerk uit te breiden en te versterken met betrouwbare mensen.

MEE ondersteunt mensen met een ziekte of handicap. Maar ook hun familie, vrienden, en kennissen. Een goed sociaal vangnet is namelijk onmisbaar. Op de website www.ikdoeweermee.nl vertelt MEE wat zij voor jou kan betekenen.

Op ikdoeweermee.nl lees je 4 ervaringsverhalen van mensen met een ziekte of handicap met wie het steeds slechter ging. MEE hielp hen door te kijken naar het probleem achter hun probleem. Een probleem komt namelijk nooit alleen. Doordat MEE naar het totaalplaatje kijkt, kregen deze mensen weer de regie over hun eigen leven.

Carola

Neem bijvoorbeeld het verhaal van Carola (43). Door fybromyalgie (reuma in de weke delen) kan ze steeds minder doen, en dat maakt haar ernstig depressief. Carola raakt in een isolement. ‘Mijn cliëntondersteuner van MEE had gelukkig in de gaten dat ik veel depressiever was dan dat ik aan de buitenwereld wilde laten zien. Ze heeft ervoor gezorgd dat mijn mensen om me heen gingen staan. Ze leerde hen hoe ze me kunnen helpen. Mijn zoon, mijn neef en een goede vriendin helpen me nu met praktische zaken, maar bieden ook een luisterend oor. Hierdoor heb ik weer zin in het leven. Boosheid en frustratie hebben plaatsgemaakt voor zelfvertrouwen. Ik heb mijn leven weer op de rails en kan op eigen kracht verder.’

Je leest en ziet hier het hele verhaal van Carola.

Gepubliceerd op: 09-10-2015

Reacties

Door Kaat op dinsdag 10 november 2015, 20:18

Heb MEE over de vloer gehad. Door verhuizing waren de kinderen niet ingeschreven in de gemeente. Fout vd gemeente. 1 kind had nog geen school, wachttijd voor gesprek. Oude school te ver weg. Vroeg aan MEE, zeg het maar niet tegen de gemeente, officieel heb ik geen kids meer door de participatie wet, alleenstaande ouder is afgeschaft, dus laat het maar ff zo, anders krijg ik weer onterecht gezeik vd leerplicht.Zodra ze op school zit, zal ik wederom inschrijven. En toen heeft MEE dat VERKLIKT.
Ze wist dat er diverse inschrijvingen waren en ze wist dat er al een school ja had gezegd, maar die had ff geen tijd voor haar.Kon ik NIKS aan doen.
Dus wat mij betreft :MEE WEG ERMEE...!!!! Stelletje verklikkers. Heeft nog meer ongein doorgegeven. Je opent je hart , je huis....en je krijgt stront aan de knikker. Dat noem ik GEEN helpen. Vertrouwelijke informatie mag niet meer binnenskamers blijven in STASIE-NEDERLAND. BAH!!

Door mp op maandag 29 februari 2016, 09:35

Ook ik heb hulp gevraagd bij gemeente cq mee veluwe. Na een paar gesprekken waar ze Alles van mij wou weten, werd ineens afgekapt, dus mijn isolement is er nog steeds en hulp met diversen zoals belastingen ik niet. Ik heb hersenbeschadiging. Ik zal proberen opnieuw contact te leggen met gemeente zelf. Pfffff

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord