UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Mijn Leven Rob
Wajonger Rob heeft een verstandelijke beperking en twee banen
Werken Interview

Mijn Leven: Wajonger Rob heeft 2 banen

Rob heeft een verstandelijke beperking. Op zijn werk voelt hij zich erg gewaardeerd.

keer gelezen
2061

Rob (42, Wajong) heeft een verstandelijke beperking. Hij heeft veel aan de hulp van zijn jobcoach en is erg blij met zijn 2 banen.

Vier dagen in de week is Rob Holthuizen assistent-bode op het gemeentehuis van Heeze. Daarnaast werkt hij een dag in de week in een eetcafé. Hij moet er niet aan denken om de hele dag thuis te zijn.

‘Ik ben geen stilzitter, ik hou er niet van maar op de bank te zitten. Ik werk nu twintig jaar op het gemeentehuis, en sinds een jaar of twee ook in een eetcafé aan de Strabrechtse Heide. Ik ga er met plezier heen en kom met een voldaan gevoel thuis. Op het gemeentehuis zeggen ze: ‘Rob, jij bent deel van het team’. Die waardering, het gevoel dat je er echt bij hoort, is belangrijk voor me.

Mensen zeggen, als je zo lang op een plek werkt leer je niet meer bij. Onzin, ik leer nog elke dag. Ik kan niet lezen of rekenen, maar door alles goed te onthouden red ik mezelf perfect. Mijn jobcoach Elke begeleidt me waar nodig. Helaas mag een jobcoach maar op één werkplek helpen, dat vind ik wel jammer. Als je ergens mee zit is het fijn als je op iemand terug kunt vallen. Verder ben ik gewoon heel gelukkig met wat ik heb.’

Robs ouders zijn heel trots op hun zoon. Lees hun verhaal in het artikel 'Trots op onze zoon' op UWV Perspectief. 

Had of heb jij hulp van een jobcoach? Zo ja, waarmee heeft hij/zij jou geholpen? Deel het met andere lezers in een reactie hieronder.

Gepubliceerd op: 16-02-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord