UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Mijn ziekte/beperking Vlog

Niet-aangeboren hersenletsel (nah) en werk

Een bezoeker op UWV Perspectief stelde Ghislaine de vraag of ze een betaalde baan heeft. In deze vlog geeft Ghislaine antwoord. 

keer gelezen
1564

Gerri stelde via UWV Perspectief de volgende vraag aan Ghislaine: ‘Heb je een betaalde baan? Is die aangepast? Ik ben 61 jaar, heb ook nah, en een hartbeschadiging. Het lukt maar niet om een baan te krijgen. Hoe kreeg je een baan?’ Bekijk het antwoord in deze vlog, waaraan Ghislaine nog wil toevoegen dat ze het vervelend vindt voor Gerri dat ze nog geen passende baan heeft gevonden.

Vloggen voor UWV Perspectief

Ghislaine over het vloggen voor UWV Perspectief: ‘Ik heb er veel plezier in om creatieve vlogs te maken over mijn bewogen leven met een onzichtbare aandoening. Om iets neer te zetten waar ik zelf met passie aan gewerkt heb, waarbij ik nuttig kan zijn voor anderen. In de hoop dat mijn eigen leven met hersenletsel anderen helpt ook meer open te zijn over deze aandoening.

Ik ben op zoek naar een passende baan en sta ingeschreven in het doelgroepregister. Tot het zover is, doe ik verschillende vrijwilligersactiviteiten. Ook mijn vriend Mark komt af en toe in beeld, hij heeft een zichtbare beperking, namelijk een dwarslaesie.’ 

Reacties gewenst

'Ik waardeer het enorm als ik reacties krijg op mijn vlogs. Mocht er meer behoefte zijn aan persoonlijk contact, dan denk ik erover om over een halfjaar een kleine bijeenkomst te plannen met andere mensen die behoefte hebben aan contact met lotgenoten. En gewoon kijken wat er die dag ontstaat. Als je hier belangstelling voor hebt, laat dan een reactie hieronder achter. Of als je meer wilt weten over mijn leven met niet-aangeboren hersenletsel. Als het lukt kan ik je vraag in een van mijn volgende vlogs beantwoorden.’

Wie is Ghislaine?

Tweede kerstdag 1992 kreeg Ghislaine een zwaar auto-ongeluk. Uiteindelijk blijkt dat ze hier hersenletsel aan over heeft gehouden. Haar hersenen staan geprogrammeerd op overleven: geen filter, geen rem, en elke dag is een uitdaging. Met hulp van professionals leert ze hier nu mee omgaan. Ghislaine is creatief en dat zie je terug in haar activiteiten als haar- en brilstylist, personal shopper en visagist. Ze houdt van fotograferen en vloggen en is dol op dieren. Maar bovenal is ze enorm enthousiast en niet bang voor een uitdaging. En dat botst wel eens met de gevolgen van haar niet-aangeboren hersenletsel. 

Bekijk ook Ghislaines eerdere vlogs:

  1. Voorstellen: vlogger met niet-aangeboren hersenletsel
  2. Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel (nah)
  3. Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel: allebei een beperking
  4. Bewogen leven met niet-aangeboren hersenletsel: mijn therapie

Meer weten over Ghislaine en haar vriend Mark?

Ook online zitten ze niet stil:

Reageren? Dat kan hieronder!

Gepubliceerd op: 11-07-2019

Lees meer over

Hersenletsel Vlog Werk zoeken

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord