Naar hoofdinhoud

Op 1 januari 2018 uitkeringsverlaging voor Wajongers met arbeidsvermogen

Uiterlijk begin december 2017 hebben alle Wajongers met arbeidsvermogen een brief ontvangen waarin ze geattendeerd worden op de uitkeringsverlaging per 1 januari 2018. Als je als Wajonger arbeidsvermogen hebt dan wordt je uitkering verlaagd naar maximaal 70% van het wettelijk minimumloon. In de betaalspecificatie van januari 2018 staat wat dit concreet betekent. Voor Wajongers zonder arbeidsvermogen blijft de Wajong-uitkering gelijk. Op uwv.nl/vragenwajong staat vanaf eind juli onder meer een rekenhulp en informatie over wat je kunt doen als je uitkering omlaag gaat. Op perspectief.uwv.nl staan informatieve artikelen en op het Wajong-forum kun je ervaringen uitwisselen met andere Wajongers. Als je na het lezen van de informatie op internet toch nog vragen hebt, neem dan contact op met UWV via 0900 - 92 94 (starttarief 4,5 cent en daarna 4 cent per minuut, plus de gebruikelijke belkosten). 

 

Vernieuwde rekenhulp

Je kunt met de vernieuwde rekenhulp van UWV nu ook zelf uitrekenen wat je inkomsten zijn voor 2018. Kijk op https://perspectief.uwv.nl/artikelen/vernieuwde-rekenhulp-voor-wajongers voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Verlaging wajong arbeidsvermogen

Verlaging van de Wajong op 1 januari 2018

De maximale uitkering van Wajongers met arbeidsvermogen verandert per 1 januari 2018. Wie gaat hier iets van merken?

Hulpverlening door Bremanregeling

Loonaanvulling met de Bremanregeling

Heb je een Wajong-uitkering en verdien je minder dan normaal? Misschien kom je in aanmerking voor de Bremanregeling.

Online rekenhulp Wajong

Vernieuwde rekenhulp voor Wajongers

Met de nieuwe rekenhulp kan iedereen die zijn definitieve beoordeling arbeidsvermogen heeft ontvangen, zien hoeveel er verandert in de hoogte van zijn of haar uitkering.

hoogte arbeidsongeschiktheidsuitkering verschillend bij dezelfde ziekte.

Zelfde ziekte, andere beoordeling door UWV

2 mensen met dezelfde ziekte krijgen soms toch een verschillende uitkering. Hoe kan dat?