UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Werken in de eigen moestuin bij Villa voorschot
passend wonen bij villa voorschot
Hulp geven en krijgen Video

Video: Op bezoek bij Villa Voorschot

In Villa Voorschot wonen én werken 16 autistische jongvolwassenen. Benieuwd hoe het er daar uit ziet? Perspectief nam een kijkje.

keer gelezen
1775

In Voorschoten staat sinds 20 juni 2015 Villa Voorschot. De ‘villa’ is een woonvorm voor 16 opgroeiende jongeren met autisme en een andere beperking. De ouders van de jongeren namen zelf het initiatief. Naast een veilige woning biedt de villa ook werk voor de bewoners.

Pauline Hillen had 5 jaar geleden een droom over deze plek. Wat zou het fijn zijn als haar autistische zoon een plek zou hebben waar hij zou kunnen wonen én werken. Waar hij een gewoon leven kon leiden, met werk, vrienden, geborgenheid en zelfstandigheid. Dankzij de dagdroom en tomeloze inzet van Pauline Hillen en andere betrokkenen werd Villa Voorschot gebouwd. Inmiddels kunnen 16 autistische jongvolwassenen er ondanks hun beperkingen zelfstandig samenleven en werken. Omdat er altijd professionele begeleiding aanwezig is, hoeven de ouders de zorg niet meer alleen te dragen. Met veel plezier kunnen de opgroeiende jongeren hier wonen. In de buurt, in de wijk, samen met anderen.

Begeleiders Marien en Jilske vertellen over het leven in deze bijzondere woonvorm. Kijk je mee?

Gepubliceerd op: 03-03-2016

Lees meer over

Autisme Wonen Passend werk Video

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord