UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Prijswinnaars kunstcongres 2013
Prijswinnaars kunstcongres 2013
Kunstcongres Nieuwsbericht

Prijswinnaars Kunstcongres 2013

Op maandag 9 september kwamen 132 kunstenaars bijeen voor het Kunstcongres met Perspectief 2013.

keer gelezen
3215

Maandag 9 september vond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst het UWV Kunstcongres met Perspectief 2013 plaats. Uit 132 inzendingen koos de jury 3 prijswinnaars en 2 eervolle vermeldingen.

De kwaliteit van de inzendingen is zeer hoog

Aafke Steenhuis (58) uit Veghel, Anja de Mooij (58) uit Kalmthout (België) en Ronald van Dijk (44) uit Breukelen kwamen bij het 4e Kunstcongres als winnaars uit de bus. De jury omschreef de winnende kunstwerken als 'kwetsbaar', 'indringend' en 'verrassend'.

Jojanneke Dekens (35) uit Deventer en Hanneke Windhausen (46) uit Oosterbeek kregen een eervolle vermelding. 

Exposeren

De prijswinnaars mogen een jaar lang exposeren bij toonaangevende bedrijven: UWV hoofdkantoor, KPN, Sogeti en Philips. Ze ontvangen daarbij een catalogus met een selectie van eigen kunstwerken. Bovendien dingen ze mee naar de mogelijkheid tot het het ontwerpen van de RBB-award voor de jaarlijkse Dag van de Uitvoering. RBB staat voor Rijksbrede benchmark: hierbij worden prestaties, onderzoeken, kennisdeling en samenwerking tussen publieke organisaties met elkaar vergeleken. 

UWV

Astrid Hendriks, programmamanager Wajong, is verantwoordelijk voor de organisatie van het Kunstcongres. ‘Het Kunstcongres is voor UWV belangrijk omdat we mensen uit deze kwetsbare doelgroep hun eigen perspectief willen bieden. UWV wil kunstenaars met een arbeidsbeperking de kans bieden hun kunst aan de wereld te tonen. En kunstenaars helpen om in contact te komen met mensen uit de kunstwereld. Zo willen we mensen een steun in de rug bieden, ze helpen hun talenten te benutten. En we hopen dat ze zo ook maatschappelijk (meer) mee kunnen doen. De kwaliteit van de inzendingen is zeer hoog!’

Filmpje

Er is ook een filmpje gemaakt van de dag in het Cobra Museum. Bekijk deze hier

Meer lezen?

Lees het uitgebreide verslag van het Kunstcongres met Perspectief 2013.

Gepubliceerd op: 09-09-2013

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord