UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Handige technologie in shirt
Handige app helpt met spreken
Mijn ziekte/beperking Tips

Slimme technische snufjes

Een overzicht van handige apps en hulpmiddelen die je gezondheid ondersteunen en je leven met een ziekte of handicap makkelijker maken.

keer gelezen
856

Ik wil weer leren praten. Beweeg ik wel genoeg? Hoe raak ik die stemmen kwijt? Het aantal apps en hulpmiddelen die je gezondheid kunnen ondersteunen is enorm. Welke handige tools en slimme gadgets helpen jou vooruit? Een selectie.

Speciale hulp

Weer leren praten

Met de iPad-applicatie TouchToTell train je het begrijpen en het oefenen van klanken en het uitspreken van woorden. De app is ontwikkeld in samenwerking met een professionele vakgroep Logopedie. De light-versie is gratis.

Tem de stem  

Je hoort je eigen gedachten, geroezemoes luid en hardop, of één of meerdere stemmen. De gratis app TemStem bevat 2 taalspellen: Taaltikker en Woordlink. Ze helpen stemmen tijdelijk te stoppen en geluiden minder levendig te maken.

Panne!

Stopt je scootmobiel er plots mee? RSR Pechhulp app schiet te hulp. Vanaf € 8,95 per maand. Kijk op RSR.nl of bel 0900-7788990.

Slaapverwekkende app

Ook helemaal klaar met dat gesnurk? Meet je gesnurk, bereken je snurkscore en test welke remedie bij jou werkt. De slaapverwekkende app Snurklab is gratis verkrijgbaar via iPhone en Android.

Plannen

Met Iemand Samen

Wie gaat er met mij naar de dokter? Zorg jij voor de boodschappen? Met de gratis MiessAgenda-app (Met Iemand Samen) zet je alle activiteiten in je agenda en kunnen jij en je familie zelf kijken wie de zorg voor zijn rekening neemt.

H(app) je deze al?

BETER

Beter in je vel zitten? Stel je doelen in de gratis BETERapp, deel ze met mensen die je willen helpen en werk actief aan een beter leven. 

Autiplan

Autisme of niet, regelmaat en duidelijkheid bezorgen je sowieso minder stress. Met AutiPlan maak je eenvoudig een dag- en weekplanning. Handige pictogrammen bieden structuur en overzicht.

Quli

Quli helpt je om zo zelfstandig en gezond mogelijk te leven met altijd en overal alle zorg binnen handbereik. Richt het digitale platform in zoals jij dat prettig vindt en deel, chat, mail, bel via Quli. Vertrouwelijke informatie wordt versleuteld verzonden. Kijk op www.quli.com.

Fit zijn

Verander je gewoontes

Momentum Habit Tracker helpt nieuwe gewoontes aan te leren. Als je een gewoonte overslaat of vergeet begin je weer van voren af aan. Met de gratis versie kun je 3 nieuwe gewoontes aanleren. De uitgebreide versie van deze app kost € 5.

Drempelvrij

Sporten met een beperking? De app/website Sportdrempelvrij biedt een overzicht van sportaccommodaties en beoordeelt ze op toegankelijkheid.

Breinfit

Houd je hersens fris. Daag jezelf uit in de sportschool voor je brein: www.memorado.nl.

Less stress

Minder stressvol en zelfbewuster in het leven staan? Volg een speciaal 5-weeks programma of kies losse oefeningen in de gratis VGZ app.

Mijn Eetmeter

Krijg ik wel voldoende vitamines en mineralen binnen? De gratis Mijn Eetmeter-app scant je dagmenu en geeft persoonlijk advies volgens de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Hulpmiddelen

Niet meer verdwalen

Verwardheid, vergeetachtigheid en verstrooidheid door ouderdom en dementie kunnen veel onrust veroorzaken. Met een Spotter GPS tracker weten bekenden direct waar jij bent en maak je snel contact in geval van nood. De Spotter GPS tracker kost € 69,99 en werkt op prepaidbasis, te bestellen via Kruidvat Spotter.

Opstaan, lichtje aan!

De Ledwalk verlicht thuis automatisch je looproute in het donker. Ledwalks werken op stroom of op batterijen. Het apparaat is verkrijgbaar voor € 39,50 + € 4,95 verzendkosten. Kijk op www.ledwalk.com.

Sjoboks

Sjoboks.nl is een onafhankelijk informatiesysteem met meer dan 300 oplossingen die het leven voor ouderen, chronisch zieken en mensen met een beperking een stuk aangenamer kunnen maken. Bijvoorbeeld een automatisch openende prullenbak. 

Slim shirt

Het Eindhovense bedrijf Holst Centre heeft een speciaal T-shirt ontworpen voorzien van sensoren die je hartritme, ademhaling en bewegingspatroon monitoren.

Maak jij ook gebruik van handige apps en hulpmiddelen? Laat jouw tip achter in de reacties!

Gepubliceerd op: 19-10-2017

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord