UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Je ontvangt meer uitkering
Geld Nieuwsbericht

Stijging uitkering per 1 juli 2019

Per 1 juli 2019 ontvang je een iets hogere WIA-, WAO-, Wajong-, IOAW- of IOAZ-uitkering.

keer gelezen
1299

In verband met de stijging van het wettelijk minimumloon, stijgen per 1 juli ook de uit te keren bedragen van de WIA-WAO-Wajong-, IOAW- of IOAZ-uitkeringen.

Ontvang je een WIA-WAO-Wajong-, IOAW- of IOAZ-uitkering? Dan is je uitkering per 1 juli 2019 iets hoger. Dit komt doordat het wettelijk minimumloon vanaf die datum hoger is geworden. Deze uitkeringen zijn gekoppeld aan de hoogte van het wettelijk minimumloon. Het minimumloon stijgt van € 1.615,80 naar € 1.635,60 bruto per maand. De overheid heeft ook per 1 juli de leeftijd waarop werknemers het volledige minimumloon krijgen, verlaagd naar 21 jaar (het was eerst 22 jaar). 21-jarigen hebben nu recht op een volledig wettelijk minimumloon.

Uitgebreide informatie over de uitkeringsbedragen per 1 juli 2019 vind je op de website van de Rijksoverheid.

Je kunt de hoogte van je eigen uitkering gemakkelijk berekenen met de rekenhulp op uwv.nl.

Betaaldata 2019

Wil je weten wanneer je je uitkering ontvangt van UWV? Kijk bij je uitkering.

Gepubliceerd op: 03-07-2019

Reacties

Door harrie Vossen op woensdag 3 juli 2019, 16:52

waarom staat er bij de berekeningen niets over de WAO ?

Door dirk op donderdag 4 juli 2019, 07:32

dat is mooi

maar vanaf wanneer kunnen we de betaalspec. van juli inzien

Door UWV Webcare op donderdag 4 juli 2019, 10:10

Hallo Harrie en Dirk,
Het klopt dat er geen rekenhulp van de WAO-uitkering op uwv.nl staat. Om de berekening van die uitkering goed te kunnen doen, moeten wij je gegevens kunnen inzien. Daarom vind je geen ‘algemene’ rekenhulp op onze pagina. Als je meer wilt weten over de berekening in jouw situatie, dan kun je een bericht sturen via Mijn UWV.
Er is geen vaste datum waarop wij de betaalspecificatie in Mijn UWV zetten. De uitkering betalen wij rond de 23e van elke maand. Meestal staat de specificatie van deze betaling al eerder in Mijn UWV. Advies is om vanaf de tweede helft van de maand af en toe in Mijn UWV te kijken of de specificatie er al staat.
Met vriendelijke groet,
Nelleke
UWV Webcareteam

Door sammie op dinsdag 9 juli 2019, 23:15

Maar dan gaat de loonheffing ook omhoog en hou je alsnog niet meer over?

Door UWV Webcare op woensdag 10 juli 2019, 13:38

Hallo Sammie,

Begrijpelijk dat je deze vraagt stelt.

De loonheffingskorting gaat via de Belastingdienst. Ik raad je aan om dit bij de Belastingdienst na te vragen, zij kunnen je hier mee verder helpen!

Met vriendelijke groet,

Jim
UWV Webcareteam

Door peter op vrijdag 2 augustus 2019, 15:07

hallo,

ik krijg Max wie uitgekeerd per maand, dit omdat ik 2 werkgevers had. zit op ca €2800,- bruto per maand. nu is mn vraag kan en mag ik bijverdienen per maand ? zoja hoeveel % per maand zonder dat je in de problemen komt.

het is ook namelijk zo dat het moeilijk is voor mij om weer 100% te gaan werken omdat de loon die ik hiervoor had niet meer haalbaar is voor mij, dit komt omdat ik geen diploma heb. hoe word er hiernaar gekeken ?

hoor het graag,

Door UWV Webcare op maandag 5 augustus 2019, 15:42

Hallo Peter,

Begrijp ik het goed dat je wilt weten hoeveel jij kunt/mag verdienen in combinatie met jouw WIA-uitkering?

Vanuit de WIA-uitkering mag je altijd werken, het verschilt wel per WIA-uitkering hoe wij de inkomsten verrekenen. Ik kan me voorstellen dat je ook niet direct weer voor 100% weer aan de slag gaat, dit gaan we niet van je vragen.

Ik raad je wel aan om dit van te voren te bespreken met je arbeidsdeskundige. Dit kun je doen via door een bericht in je werkmap te versturen of telefonisch contact met ons op te nemen 088- 898 9294.

Je kunt via de rekenhulp op onze website uitrekenen hoe hoog jouw WIA-uitkering gaat worden als je weer gaat werken. Kies bij de rekenhulp dan de WIA-uitkering die jij momenteel hebt. Je kunt de rekenhulp vinden in de volgende link: https://www.uwv.nl/particulieren/rekenhulpen/index.aspx.

Ik wens je een fijne dag en heel veel succes!

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam

Door Pieter op donderdag 5 december 2019, 15:19

Kunt u ook een indicatie geven hoeveel de WIA stijgt miv 1 januari 2020? Dit ivm aanvraag zorgverzekering, ik zit nu nog onder de grens van 130% bijstandsniveau zodat ik een gemeente collectief verzekering af kan sluiten, als ik per januari 2020 echter ook maar 1 cent boven de limiet zit dan mag ik een kapitaal aan premie terugbetalen en kan ik die verzekering niet meer opzeggen.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord