UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Joy heeft een visuele beperking
Blog van Joy over succes
Mijn ziekte/beperking Blog

Blog: Succes is …

Joy: ‘Succes is dat je doet wat je graag zou willen en daar blij mee bent.’ Lees haar blog.

keer gelezen
4768

Joy (34, Wajong) heeft in haar leven al veel meegemaakt. Door haar visuele beperking gaan dingen voor haar soms net iets anders. Waar zit succes voor haar in? Joy vertelt je haar eenvoudige maar heldere definitie van succes.

‘Het kan overal inzitten, in grootse dingen, maar ook in heel kleine dingen of momenten.’

Na het thema ‘falen’ van vorige maand en mijn blog daarover, zou ik nu een heel zwaar verhaal kunnen schrijven over wat succes voor mij betekent. Maar eigenlijk denk ik dat wel duidelijk is hoe ik daarover denk. Succes is voor mij niets meer dan dat je doet wat je graag zou willen en daar blij mee bent.

Je kunt blij zijn met verschillende dingen. Het werk dat je doet kan je blij maken, je gezin, familie, vrienden en ga zo maar door. Het kan overal inzitten, in grootse dingen, maar ook in heel kleine dingen of momenten.

Verschrikkelijke arts

Door recente gebeurtenissen moest ik ineens terugdenken aan iets waarvan ik, nu achteraf nog steeds, enorm van genieten. Tijdens mijn dialysetijd (2004-2009) had ik op een gegeven moment te maken met een nefroloog (=arts die patiënten met nierklachten behandelt, red.) die ik niet kon uitstaan. Ik vond de behandeling verschrikkelijk en de man vond ik misschien nog wel verschrikkelijker. Elke week kwam hij visite lopen. Ik kreeg in de gaten dat hij altijd op hetzelfde tijdstip kwam, namelijk net rond het tijdstip dat ik zo ongeveer klaar was met de behandeling. Achteraf rebels natuurlijk, maar ik maakte er op een gegeven moment een sport van weg te kunnen voordat hij op zaal kwam. Misschien iets kleins, maar toen gaf mij dat een fantastisch gevoel en daardoor kon ik ‘alles’ beter dragen. De grootste lol heb ik erom gehad met onder andere de verpleging van toen.

Lach op je gezicht

Ik denk dat het belangrijk is, dat ‒ wat je ook mag doen, waar je je ook mee bezighoudt ‒ zolang er momenten tussen zitten waar je blij van wordt en een lach van op je gezicht krijgt, mag je spreken van succes.

Gepubliceerd op: 07-03-2018

Lees meer over

Blog Blind of slechtziend

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord