Heb je een Wajong-uitkering en komen je inkomsten door de verlaging per 1 januari 2018 onder het sociaal minimum? En ben je alleenstaand? Dan heb je misschien recht op een toeslag van UWV. Als je de toeslag aanvraagt, krijg je deze met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018.

Komen je inkomsten onder het sociaal minimum?

Vanaf 1 januari 2018 ontvangen mensen met een Wajong-uitkering met arbeidsvermogen maximaal 70% van het wettelijk minimumloon. Dit was 75%. Op uwv.nl vind je een tabel met de sociale minima (voor alleenstaanden) per 2018. Hiermee kun je nagaan of jouw inkomsten onder het sociaal minimum liggen.

Vraag de toeslag op tijd aan

Heb je recht op een toeslag omdat je inkomsten onder het sociaal minimum liggen door de wijziging op 1 januari 2018? Vraag dan de toeslag aan op uwv.nl

Lees meer over de toeslag op uwv.nl.

Lees meer over

Toeslagen

Reacties

Door RozeBloem1989 op donderdag 22 februari 2018, 22:37

Mijn zusje heeft een Wajong 2010 en zit te overwegen om de toeslag aan te vragen.
Wat haar verontrust is de extra verplichtingen die bij aanvraag van deze toeslag bovenop de al geldende verplichtingen komen.
Zo moet je ieder verblijf in het buitenland doorgeven ook al is dit minder dan 4 wk. In de huidige constructie hoeft dit niet.
Een van onze ouders woont een half uur rijden vanaf de grens met Duitsland en zij doe hier regelmatig boodschappen.
Moet ze dan voor ieder bezoek aan het buitenland doorgeven dat ik de grens over ga? En mag ze niet meer een weekendje weg zonder dit door te geven?
Als dat zo is lijkt me dat die paar tientjes per maand niet waard.

Door F.M.v.Keulen op zaterdag 3 maart 2018, 19:07

Die toeslag, waarover het gaat, gaat waarschjnlijk over de zorgtoeslag die ik al jaren ontvang van de belastingdienst.
Voor mijn slaapplaats in de daklozenopvang, betaal ik maandelijks buiten het eten om dan, €75,-. Daarvoor kan ik waarschijnlijk geen huurtoeslag gaan krijgen, denk ik, of was dit een te banaal bericht.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over