UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wajongers bellen bij re-integratie
wajong bellen re-integratie
Dienstverlening UWV Achtergrond

Uitnodiging UWV aan Wajongers voor hulp bij re-integratie

Enkele vragen en antwoorden over een gesprek met UWV over re-integratie.

keer gelezen
894

Wajongers met arbeidsvermogen worden regelmatig uitgenodigd voor een gesprek met UWV om te bekijken hoe het met ze gaat en om afspraken te maken over re-integratie. Voor mensen die onder de ‘oude Wajong’ vallen en die eerder hebben aangegeven geen hulp van UWV te willen, geldt dat zij jaarlijks een aanbod krijgen voor ondersteuning. Zij kunnen hierover gebeld worden door UWV. We zetten enkele vragen en antwoorden voor je op een rij.

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

Ik heb eerder aangegeven dat ik geen hulp wil bij mijn re-integratie. Waarom neemt UWV dan contact op met mij? 

Eerder heb je in een gesprek aangegeven dat je geen dienstverlening van UWV wilde. We hebben toen afgesproken dat er in 2018 opnieuw een uitnodiging voor een gesprek zou komen om de mogelijkheden te bespreken. Je arbeidsdeskundige of adviseur werk belt je met een uitnodiging om op gesprek te komen en om te kijken hoe het met je gaat. Er wordt gevraagd wat je nu en in de toekomst wilt doen om aan het werk te komen en hoe UWV hierbij kan helpen. 

Waarom belt UWV mij en krijg ik niet eerst een brief?

UWV vindt het belangrijk om met je in contact te komen. De ervaring leert dat dit per telefoon beter lukt dan per post. Daarom kiezen we er voor om eerst te bellen voordat er een brief komt. Je bent dan voorbereid dat er een brief van UWV komt en wat daar op hoofdlijnen in staat. 

Vanaf wanneer neemt UWV contact met mij op?

Vanaf 1 juli 2018 kan je, als je als oWajonger hebt afgezien van ondersteuning van UWV, weer opgeroepen worden voor een gesprek. UWV gaat samen met jou opnieuw kijken of we je kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld om betaald aan het werk te gaan doen, vrijwilligerswerk te doen of een opleiding te volgen. Wil je zelf op zoek naar werk? Dat kan, maar dat willen we graag met je bespreken en daar afspraken met je over maken.

Ik wil geen hulp bij mijn re-integratie. Ben ik dan toch verplicht om naar een nieuw gesprek bij UWV komen?

UWV zal je altijd eerst bellen om samen met jou een afspraak te maken, op een moment dat het jou goed uitkomt. Als we je niet kunnen bereiken, sturen we een brief met de afspraak. UWV verwacht van je dat je op de afspraak komt. Als je niet komt als UWV je uitnodigt voor een afspraak, kan dat gevolgen hebben voor je uitkering. Als je in het gesprek aangeeft geen ondersteuning van UWV te wensen bij je re-integratie, dan heeft dit geen gevolgen voor je uitkering. 

Meer weten? Lees over feiten en fabels over re-integratieplicht.

Gepubliceerd op: 13-07-2018

Lees meer over

Re-integratie Gesprek UWV

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord