UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Wajongers kunnen koksopleiding op Texel volgen
Wajongers kunnen opleiding volgen tot kok op Texel
Werken Oproep

Unieke kans: koks gezocht voor opleiding op Texel!

Gezocht: 20 kandidaten die op het eiland Texel opgeleid willen worden tot kok. Passie voor koken? Dit is je kans! Schrijf je in voor 1 juli!

keer gelezen
1750

Is koken je allergrootste hobby en wil jij hier graag je werk van maken? Lijkt het je wat om een jaar op Texel te werken, wonen en leren? Grijp deze kans en laat je opleiden tot kok. 

Op Texel gaat in augustus een nieuw project van start. Maximaal 20 kandidaten worden 1 jaar lang opgeleid tot basiskok. De opleiding start in september en is bedoeld voor Wajongers en werkzoekenden met een indicatie banenafspraak.

Hoe werkt het?

Je volgt de officiële koksopleiding, BBL niveau mbo-2. Dat betekent 32 uur per week werken en 2 keer 4 uur naar school. Op de werkvloer word je door een leermeester begeleid en leer je gerechten bereiden, recepten aanpassen, omgaan met bestellingen en hygiëne en het bijhouden van de keuken-administratie. Je krijgt voor 40 uur per week salaris. Tijdens vakanties is er geen school en werk je 40 uur. Binnen 1 jaar ben je klaar en kun jij aan de slag als gediplomeerd kok. 

Kokscampus

Tijdens de opleiding woon je in een eigen woonstudio met woonbegeleiding. De speciale kokscampus in Den Burg telt 20 wooneenheden met een eigen keuken, toilet, badkamer en een gecombineerde zit-/slaapkamer. Per maand betaal je ongeveer € 250 huur. 

Ik wil me aanmelden!

Het project start in augustus, de opleiding zelf begint in september. Ga jij graag het avontuur aan? Mail voor uiterlijk 1 juli 2018 je naam, geboortedatum, telefoonnummer en burgerservicenummer naar: wsp-nhn@uwv.nl. Geef ook aan waarom jij hier graag aan deelneemt. 

Selectie en plaatsing

Het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord verzorgt de verdere selectieprocedure. Ben je geselecteerd, dan kiest een toewijzingscommissie het bedrijf dat het beste bij jou past. In die commissie zitten contactpersonen van UWV, de praktijkbegeleider van het ROC en een praktijkspecialist uit de horecasector.

Samenwerking

Dit project is een samenwerking tussen de gemeente Texel, Koninklijke Horeca Nederland, Texels Ondernemersplatform (TOP), WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord, ROC Kop van Noord-Holland, UWV, Stichting Woontij en Match 2020/De Kop Werkt.

Meer info of aanmelden? 

Ga naar Koksopleiding Texel. Lees ook de ervaringen van Jonathan en Pascal die zich inschreven voor deze opleiding. 

Reacties

Door sharda op donderdag 28 juni 2018, 22:53

zou graag de opleiding willen doen.
ik heb zelf 28 jaar horeca gedaan in Suriname. nu woon ik in nl al 5 jaar en wil graag diploma behalen dat ik verder kan werken

Door Cratsz op vrijdag 29 juni 2018, 22:26

Mijn zoon van 15 studeerd in de keuke en droom elkedag om kok te worden. Ik zou zeker hiernaartoe willen sturen.
Mischien klinkt het raar vanwege de leeftijd maar de jonge heeft een passie voor keuken!!!

Door Bonini op maandag 2 juli 2018, 17:48

Ik zal heel graag de opleiding willen volgen ! Ben half Braziliaanse half Italiaanse , hen passie voor koken ?

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord