UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Vakantiegeld van UWV
Geld Achtergrond

Vakantiegeld van UWV

Als je een Wajong-, WIA-, WAO- of WAZ-uitkering van UWV ontvangt, krijg je in mei ook vakantiegeld. Wat is de betaaldatum in 2019?

keer gelezen
0

Hoe zit het ook alweer met de betaling van je vakantiegeld? Wanneer krijg je dit uitbetaald door UWV?

Je ontvangt iedere maand een uitkering van UWV. In mei krijg je naast je uitkering ook vakantiegeld. Dit vakantiegeld is 8% van je bruto-uitkering. Hiervan trekt UWV loonbelasting en premies af. Het bedrag dat overblijft, ontvang je op je rekening.

Heb je een WAO-, WIA-, Wajong- of WAZ-uitkering? Dan betaalt UWV je vakantiegeld samen met je uitkering, uiterlijk 23 mei 2019. Houd rekening met het weekend en 3 werkdagen die de bank nodig heeft om de betaling te verwerken. Stopt je uitkering eerder? Dan krijg je je vakantiegeld in de laatste maand waarin je je uitkering ontvangt.

Heb je een gedeeltelijke WW-uitkering? Dan krijg je je vakantiegeld in mei tegelijk met je uitkering. Als je WW-uitkering stopt, betaalt UWV je vakantiegeld zo snel mogelijk na de laatste betaling. Heb je een gedeeltelijke IOW-uitkering dan staat het geld tegelijk met je uitkering van mei op je rekening.

Je krijgt alleen vakantiegeld over de maanden waarin je een uitkering hebt ontvangen. In Mijn UWV zie je vanaf 19 mei 2019 een betaalspecificatie staan met het precieze bedrag dat je ontvangt.

Ziektewet-uitkering

Als je een Ziektewet-uitkering hebt, dan is je uitkering al inclusief vakantiegeld. Je ontvangt geen apart bedrag in mei.

Loonbelasting en premies

Voor de berekening van de loonbelasting en de premies die UWV aftrekt van je vakantiegeld, wordt de tabel bijzondere beloning gebruikt. Het percentage dat van je vakantiegeld afgaat, is daarom (meestal) hoger dan het percentage dat van je uitkering afgaat.

Geen vakantiegeld gekregen?

Heb je eind mei nog geen vakantiegeld ontvangen? Bel dan met UWV Telefoon via 088 - 898 92 94, lokaal tarief. De belkosten zijn afhankelijk van je telefoonaanbieder.

Meer informatie over de betaling van uitkeringen vind je op uwv.nl.

Reageer!

Waar gebruik jij je vakantiegeld voor? Ga je ervan op vakantie, of gebruik je het voor het betalen van rekeningen of schulden of voor vervanging van spullen in huis? Laat je reactie hieronder achter.

Gepubliceerd op: 15-04-2019

Lees meer over

Uitkering Vakantie

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord