UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Hulp geven en krijgen Video

Van Wajong naar eigen radioprogramma: ‘Ik durf weer naar de toekomst te kijken’

Als je psychische problemen hebt, kun je bij de zorgboerderij van Falco Janssen tot rust komen. Sean Bloemendaal deed dit. Met succes. In deze video zijn verhaal.

keer gelezen
10

Sean kreeg jaren geleden psychische problemen en verloor daardoor zijn baan. Op de zorgboerderij kon hij met behoud van zijn uitkering tot rust komen 'Waarom ik hier kom? Omdat ik soms een arm om me heen nodig heb en soms een schop onder m’n kont.’

Sean werd gediagnostiseerd met PTSS, posttraumatische stressstoornis. Hij ging in therapie en kreeg een Wajong-uitkering. Dat gaf hem de rust om aan zichzelf te werken. ‘Geen sollicitatieplicht, werk was even niet het belangrijkste.’ Tijdens therapie kwam de zorgboerderij ter sprake. Op de zorgboerderij werken mensen met verschillende achtergronden: psychische problemen, burn-out, verslavingsproblemen. Ze doen dit onder begeleiding van Falco. Sean leerde groentesappen maken; hij leerde smaken ontwikkelen en recepten bedenken. ‘Ik voelde weer ergens passie voor. Ik durfde ook weer naar de toekomst te kijken.’ Sean vond dat zijn verhaal gehoord moest worden, zodat mensen zoals hij ook hulp gaan zoeken. Hij werd gevraagd om zijn verhaal te doen bij een radiostation. Inmiddels werkt hij zelf mee aan een radioprogramma.

Gepubliceerd op: 21-07-2021

Lees meer over

Wajong Psychische klachten

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord