Naar hoofdinhoud

Vernieuwde rekenhulp voor Wajongers

‘Maak een inschatting van je inkomsten vanaf 1 januari 2018’

De rekenhulpen Wajong 2010 en oude Wajong zijn aangepast op uwv.nl/vragenwajong. Je kunt nu dus een inschatting maken van je inkomsten vanaf 1 januari 2018. Hoe hoog je Wajong-uitkering vanaf 1 januari 2018 precies is, kun je zien op de betaalspecificatie van je Wajong-uitkering van januari 2018.

De rekenhulpen kun je vinden op UWV.nl

Beoordeling arbeidsvermogen

Iedereen met een oude Wajong-uitkering of een Wajong 2010-uitkering is de afgelopen jaren opnieuw beoordeeld op arbeidsvermogen. Voor 1 juli 2017 heeft iedereen een voorlopige beoordeling van ons ontvangen. Uiterlijk op 1 oktober 2017 ontvang je een brief met de definitieve beslissing wel of geen arbeidsvermogen.  

-       Staat in de definitieve beslissing dat je geen arbeidsvermogen hebt? Dan blijft je uitkering vanaf 1 januari 2018 ongewijzigd. Je houdt dan een uitkering van maximaal 75% van het minimumloon.

-      Staat in de definitieve beslissing dat je wel arbeidsvermogen hebt? Dan kan je Wajong-uitkering vanaf 1 januari 2018 omlaag gaan naar maximaal 70% van het minimumloon. Dit kan dus gevolgen hebben voor je inkomenssituatie.

 

Eerder werd al bekend dat er op 1 januari 2018 een uitkeringsverlaging komt voor Wajongers met arbeidsvermogen. Dat bericht nog eens teruglezen? Kijk op https://perspectief.uwv.nl/nieuws/op-1-januari-2018-uitkeringsverlaging-voor-wajongers-met-arbeidsvermogen

Gerelateerde artikelen

hoogte arbeidsongeschiktheidsuitkering verschillend bij dezelfde ziekte.

Zelfde ziekte, andere beoordeling door UWV

2 mensen met dezelfde ziekte krijgen soms toch een verschillende uitkering. Hoe kan dat?

WIA uitkering aanvragen bij UWV meer informatie online

In 6 stappen naar de WIA

Je bent al bijna 2 jaar ziek en wilt graag weer werken. Maar je ziekte belemmert dat. Wat kan UWV voor je betekenen?

Jonge vrouw aan het werk op kantoor

Hoelang terugvallen op Wajong?

Ik ben Wajonger en heb werk. Behoud ik het recht op een Wajong-uitkering? En hoelang? En hoe zit het met de no-riskpolis?

Tof Thissen aan tafel

Gesprekken met klanten geven kleur aan werk Tof Thissen

Tof Thissen is nu een halfjaar directeur van UWV WERKbedrijf. Hij zet zich in voor een persoonlijkere dienstverlening van UWV.