UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Djohn praat mee op het Wajong-forum
Dienstverlening UWV Interview

Waarom ik op het Wajong-forum meepraat

Het Wajong-forum bestond in oktober 2018 4 jaar. Het is een online ontmoetingsplek geworden waar de leden elkaar helpen en steunen met hun vragen. Ook Djohn komt er regelmatig.

keer gelezen
1055

Djohn Stienstra is 24 jaar en heeft een Wajong-uitkering vanwege ADHD en PDD-NOS. Hij werkt bij Albert Heijn en doet vrijwilligerswerk bij stichting de Zonnebloem. Djohn is vaak op het Wajong-forum om een vraag te stellen, bijvoorbeeld over werken met Wajong 2010.

LET OP!

Vanaf 1 januari 2021 veranderen de regels voor de Wajong en lijken de verschillende soorten Wajong (oude Wajong, Wajong2010 en Wajong2015) meer op elkaar. Het kan zijn dat de Wajong-informatie hieronder niet meer helemaal actueel is. Kijk op uwv.nl/veranderingenwajong wat de veranderingen voor jou betekenen.

‘Kennis is macht’

Djohn: ‘Ik heb een Wajong-uitkering, werk 20 uur per week en heb regelmatig vragen over wat er wel en niet mag. Dat is heel ingewikkeld omdat er verschillende soorten Wajong-uitkeringen zijn, waar verschillende regels voor gelden. Ik kan natuurlijk bellen met UWV, maar ik kijk liever op het Wajong-forum van UWV Perspectief. Daar zitten Wajongers die deze vragen al eerder hadden. Zij kunnen mij heel goed uitleggen hoe het zit met de regels. Een voordeel van online is dat je het altijd na kunt lezen. Bovendien: bellen met UWV kost geld, het forum is gratis.

Ik wacht natuurlijk wel even tot iemand van webcare van UWV bevestigt dat het inderdaad klopt wat op het forum wordt gezegd, anders durf ik er niet op af te gaan. Ik doe alles volgens de regels, want vroeg of laat komt iemand erachter als je fraudeert. Als je altijd alles eerlijk doorgeeft, is UWV billijker als er problemen dreigen. Dan denken ze echt wel mee.

Ik maak zelf topics aan over onderwerpen waar ik meer van wil weten en daarmee probeer ik ook anderen te helpen. Nu heb ik bijvoorbeeld een topic aangemaakt over hoeveel geld je mag verdienen met een hobby. Ik zoek alles uit, want kennis is macht.‘

Praat mee op het Wajong-forum

Ga naar het Wajong-forum en reageer op een van de onderwerpen of maak zelf een nieuwe discussie aan. Je kunt kiezen uit de volgende thema’s:

  • Beoordeling van je arbeidsvermogen
  • Participatiewet
  • Opleiding en re-integratie
  • Inkomen en uitkering
  • Werken en solliciteren
  • Mijn ziekte of beperking
  • Voorstellen en contact met elkaar
  • Nieuws
  • Interesses
  • Onderzoeken

Ook voor mensen met een WIA-uitkering is er nu een eigen thema. 

Gepubliceerd op: 08-10-2018

Lees meer over

Wajong ADHD Autisme Tips Lotgenoten

Reacties

Door harrie Vossen op maandag 8 oktober 2018, 17:43

wanneer wordt er ook zoiets gedaan voor mensen met een WAO.

ik zeg GO

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord