UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Studeren met een levenlanglerenkrediet en een Wajong-uitkering
Studeren met een levenlanglerenkrediet en een Wajong-uitkering
Geld Nieuwsbericht

Wajong-uitkering, studeren en levenlanglerenkrediet

Vanaf 2019 heeft het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op je Wajong-uitkering. Het is wel belangrijk dat je aan UWV laat weten dat je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet.

keer gelezen
1020

Vanaf 1 januari 2019 heeft het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op de hoogte van je Wajong 2010-uitkering of het recht op je Wajong 2015-uitkering. 

Je wordt niet langer gekort

Ontvang je een Wajong-uitkering, studeer je en maak je gebruik van het levenlanglerenkrediet? Vanaf 1 januari 2019 heeft gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op de hoogte van je Wajong-uitkering. Met een levenlanglerenkrediet word je niet langer gekort in de Wajong2010 en je Wajong2015-uitkering wordt niet stopgezet. 

Belangrijk: doorgeven aan UWV

UWV weet niet of je studeert met een levenlanglerenkrediet. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf doorgeeft. Dat kan met het wijzigingsformulier op uwv.nl.

Levenlanglerenkrediet, Wajong 2010 en Wajong 2015

Met een levenlanglerenkrediet kunnen mensen die geen recht (meer) hebben op studiefinanciering, tot hun 55e studeren. Tot 2019 werden mensen met een Wajong 2010-uitkering gekort op hun uitkering als zij gebruikmaakten van een levenlanglerenkrediet. Met een levenlanglerenkrediet was er geen recht op de Wajong 2015. Mensen met een oude Wajong-uitkering werden niet gekort op hun uitkering. Dat laatste geldt nu voor alle Wajongers. Meer informatie vind je op nieuwsszw.nl/wat-verandert-er-op-1-januari-2019/.

Gepubliceerd op: 20-12-2018

Lees meer over

Wajong Studeren Uitkering

Reacties

Door Andre op vrijdag 8 maart 2019, 12:41

Wat een goede wijziging zeg, ik ben blij voor de mensen met de Wajong 2010 en 2015, omdat ook voor die groep mensen opleiding en studeren goed geregeld is. Op die manier kunnen ook mensen met een Wajong uitkering op een goede manier aan hun toekomst werken, een manier die lang houdbaar is. Ik raad iedereen met een Wajong-uitkering aan om te studeren of een opleiding te volgen. Het is goed voor je zelfvertrouwen.

Door Mohamad albarzawi op woensdag 22 mei 2019, 04:56

Hallo.. ik ben byiterlander ..ik heb verblijfsvergunning 5 ... Ik ben 35 en ik wil graag weten if ik voor levenlangleerkredit aanmerking kan komen of niet.... Ik was naar de nederland hier aangekomen in
2015-09-00.
Mijn contract persoon van Senzier vertelde me dat ik geen richt op heb om deze lengen te krijgen...en zij heeft me bedreigd dat ik indien ik ga mbo bol opleiding begon volgen...zij zal mijn uitkering meeten stoppen....
Ik hoop een juiste en zekker informatie over van jullie horen.
Groeten.

Door STEFANIE op zondag 16 juni 2019, 21:57

Ik heb een Wajong maar ik zou graag weer een studie volgen.Ik heb veel studieschuld dus lenen die ik liever niet.Ik heb gehoord dat ik me eerst weer moet herkeuren maar dat doe ik eerste tijd liever ook niet Wat zijn de mogelijkheden?Ik wil echt weer wat meer doen Ik heb nu ook dingen te doen naar zou leuk zijn met een klein baantje er naast

Door UWV Webcare op vrijdag 21 juni 2019, 09:53

Hallo Mohamad en Stefanie,

@Mohamad Wat een nare situatie zeg. Ik raad je aan om vooral in gesprek te blijven met de uitkeringsinstantie. Wat betreft de studie: op de site van DUO vind je alles over het Levenlanglerenkrediet.
https://duo.nl/particulier/levenlanglerenkrediet.jsp

@Stefanie Wat leuk dat je weer wil gaan studeren! Ik raad je aan om dit te bespreken met jouw arbeidsdeskundige. Je kan daarvoor een berichtje sturen via jouw werkmap, of contact opnemen via de telefonische klantenservice van UWV: https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/index.aspx

Met vriendelijke groet,
Saraya
UWV Webcareteam

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord