UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Studeren met een levenlanglerenkrediet en een Wajong-uitkering
Studeren met een levenlanglerenkrediet en een Wajong-uitkering
Geld Nieuwsbericht

Wajong-uitkering, studeren en levenlanglerenkrediet

Vanaf 2019 heeft het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op je Wajong-uitkering. Het is wel belangrijk dat je aan UWV laat weten dat je gebruikmaakt van het levenlanglerenkrediet.

keer gelezen
19

Vanaf 1 januari 2019 heeft het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op de hoogte van je Wajong 2010-uitkering of het recht op je Wajong 2015-uitkering. 

Je wordt niet langer gekort

Ontvang je een Wajong-uitkering, studeer je en maak je gebruik van het levenlanglerenkrediet? Vanaf 1 januari 2019 heeft gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet geen invloed meer op de hoogte van je Wajong-uitkering. Met een levenlanglerenkrediet word je niet langer gekort in de Wajong2010 en je Wajong2015-uitkering wordt niet stopgezet. 

Belangrijk: doorgeven aan UWV

UWV weet niet of je studeert met een levenlanglerenkrediet. Het is daarom belangrijk dat je dit zelf doorgeeft. Dat kan met het wijzigingsformulier op uwv.nl.

Levenlanglerenkrediet, Wajong 2010 en Wajong 2015

Met een levenlanglerenkrediet kunnen mensen die geen recht (meer) hebben op studiefinanciering, tot hun 55e studeren. Tot 2019 werden mensen met een Wajong 2010-uitkering gekort op hun uitkering als zij gebruikmaakten van een levenlanglerenkrediet. Met een levenlanglerenkrediet was er geen recht op de Wajong 2015. Mensen met een oude Wajong-uitkering werden niet gekort op hun uitkering. Dat laatste geldt nu voor alle Wajongers. Meer informatie vind je op nieuwsszw.nl/wat-verandert-er-op-1-januari-2019/.

Gepubliceerd op: 20-12-2018

Lees meer over

Wajong Studeren Uitkering

Reacties

Door Andre op vrijdag 8 maart 2019, 12:41

Wat een goede wijziging zeg, ik ben blij voor de mensen met de Wajong 2010 en 2015, omdat ook voor die groep mensen opleiding en studeren goed geregeld is. Op die manier kunnen ook mensen met een Wajong uitkering op een goede manier aan hun toekomst werken, een manier die lang houdbaar is. Ik raad iedereen met een Wajong-uitkering aan om te studeren of een opleiding te volgen. Het is goed voor je zelfvertrouwen.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord