UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Dienstverlening UWV Video

Wat betekent samenwonen voor mijn Wajong-uitkering?

Heb je een Wajong-uitkering en wil je gaan samenwonen of trouwen? Dan vraag je je misschien af wat dat betekent voor je uitkering.

keer gelezen
866

Femke en Andrew ontvangen allebei een Wajong-uitkering van UWV. Femke vanwege een spierziekte, Andrew omdat hij een vorm van autisme heeft. Ze wonen alweer een tijdje samen, dat is heel gezellig. Had het nog gevolgen voor de hoogte van hun Wajong-uitkering dat ze samen in één huis wonen? Bekijk de video voor het antwoord op die vraag.

Femke vertelt hoe het is om samen te wonen: ‘Als je gaat samenwonen moet je uitzoeken wat er gebeurt met je uitkering en je toeslagen, zoals een huurtoeslag. En wat je moet doorgeven aan UWV. Het is even een uitzoekklus, laat je goed informeren. Maar uiteindelijk de moeite waard! Het is zo gezellig om samen in één huis te wonen. We helpen elkaar: ik help Andrew met zijn administratie, hij sleept me erdoorheen als het lichamelijk niet goed gaat met me. We hebben het fijn samen, ik wil niks anders meer.’

Wijzigingen in je leefsituatie doorgeven aan UWV

Ga je op jezelf wonen, samenwonen of trouwen of krijg je een huisgenoot erbij? Vergeet dan niet aan UWV door te geven dat je leefsituatie wijzigt. Dit kun je doen met het wijzigingsformulier op uwv.nl.

Lees meer over een Wajong-uitkering en samenwonen in het artikel Samenwonen met een Wajong-uitkering. Of ga naar het Wajong-forum, er zijn regelmatig topics over dit onderwerp.

Gepubliceerd op: 15-11-2019

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord