UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING

Mijn ziekte/beperking Vlog

Wat tegenslagen Yvonne hebben gebracht: vlog 5

Yvonne overwon 2x borstkanker. Maar verloor plotseling haar broer omdat hij zijn eigen verdriet en radeloosheid niet meer kon dragen. En dat is ‘onverteerbaar’ als zus. 

keer gelezen
434

Yvonne (46, WIA) overwon 2 keer borstkanker en dacht daarmee het zwaarste wel gehad te hebben … Toen bleek er nog een gitzwarte pagina in haar leven te komen: ze verloor haar broer.

‘We denken dat we verdriet alleen moeten dragen’

‘Komende november is het 5 jaar geleden dat mijn broer zich van het leven beroofde. Ik zag het totaal niet aankomen, zoiets verwacht je niet. Toch was de aanleiding helder voor mij. Mijn broer droeg enorm veel verdriet en radeloosheid met zich mee. Onverteerbaar als ik daaraan denk.’

Yvonne heeft zich ook vaak verdrietig en radeloos gevoeld: ‘Er zijn genoeg momenten dat ik dacht: van mij hoeft het niet meer, of: waar leef ik nog voor? Ik denk dat ik er nog wél ben omdat ik gaandeweg heb geleerd mij kwetsbaar op te stellen. Naarmate we ouder worden leren we onszelf – bewust of onbewust – aan dat we groot moeten zijn. En laten het kind in ons achter. We denken dat we verdriet alleen moeten dragen en problemen alleen moeten oplossen omdat we volwassen zijn. Maar dat is niet zo. Je gevoelens delen – écht delen wat er in je omgaat – maakt het dragelijker!’

Wie is Yvonne?

Yvonne is gedeeltelijk arbeidsongeschikt. Naast haar WIA-uitkering is Yvonne spreker en geeft ze o.a. inspiratielezingen voor non-profitorganisaties, zoals TEDxWEF (Women Economic Forum), Stichting Raket en Zelfhulp Den Bosch. Ook volgt ze momenteel een deeltijdstudie voor Mental Coaching en Trainer Hormoonfactor. Ze wil deze kennis inzetten om mensen te begeleiden met gezondheidsadviezen. Daarnaast is ze ook nog sponsor-ambassadrice voor Stichting Villa Pardoes en vrijwilliger bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie

Het leven van Yvonne bestond voor een groot deel uit overleven. De combinatie van haar eigen levenslessen en haar studie maakt dat het nu tijd is om andere mensen te helpen die minder zelfredzaam zijn of die het moeilijk hebben. Daarbij moet ze wel haar energie goed in de gaten houden en op tijd haar rust pakken. 

Meer weten over Yvonne

Wil je weten wat Yvonne nog meer te vertellen heeft? Haar volgende vlog voor UWV Perspectief staat eind november online. 

Bekijk ook haar eerste 4 vlogs op UWV Perspectief

Op haar website kun je Yvonne nog beter leren kennen. Of lees het artikel op UWV Perspectief over ‘keuzes’, waarin Yvonne vertelt dat zij meerdere keren in haar leven op de ‘resetknop’ heeft gedrukt. 

Gepubliceerd op: 16-10-2018

Reacties

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord