UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Isabelle had kanker en helpt ex-kankerpatiënten aan werk
oPuce helpt ex-kankerpatiënten aan werk
Werken Interview

Weer aan het werk na kanker

Je bent behandeld voor kanker en wilt weer aan het werk. oPuce helpt ex-kankerpatiënten bij het vinden van een volwaardige baan.

keer gelezen
16188

Je bent behandeld voor kanker en wilt weer aan het werk. Niet elke werkgever staat te trappelen om je in dienst te nemen. oPuce helpt ex-kankerpatiënten bij het vinden van een volwaardige baan.

'Met hulp van oPuce kreeg ik een baan'

Isabelle Lebrocquy (48) kreeg in augustus 2011 darmkanker. Een zware periode waarin ze ook nog werd ontslagen. Ze ontdekte toen tot haar verbazing hoe moeilijk het is om na kanker weer aan het werk te komen. Daarom richtte ze de sociale onderneming oPuce* op. oPuce begeleidt kandidaten een jaar lang naar werk toe met een op maat ontwikkeld empowerment-programma. Hiermee functioneren kandidaten beter in hun nieuwe werkomgeving. Het gaat dus niet om snel plaatsen, maar om het goed en duurzaam plaatsen. Isabelle wil samen met grote landelijke bedrijven ex-kankerpatiënten een volwaardige baan bieden. Betaald werk en geen vrijwilligerswerk. De eerste volwaardige banen zijn inmiddels gevonden. Zo is er werk bij Philips, Bilderberg Hotels en De Nederlandsche Bank.

Weer aan het werk

Erwin de Vries had de ziekte van Hodgkin. Na een jaar van behandelingen en daarna intensief sporten om zijn conditie op te bouwen, wilde hij weer aan de slag. Erwin vond 6 maanden na zijn laatste behandeling parttime administratief werk bij de ING. Maar dit was niet wat hij wilde. Hij zocht daarom contact met oPuce en nu is hij succesvol aan de slag als sales business analist bij Philips.

WGP-contract bij Philips

Isabelle werd getipt om naar Erwins profiel te kijken en zij zag kansen om hem bij Philips voor te stellen. Erwin: ‘Ze heeft mij daarmee een enorme stap in de goede richting gegeven. Ik kreeg een WGP-contract (Werkgelegenheidsplan) aangeboden voor een jaar op het hoofdkantoor in Amsterdam. Inmiddels werk ik hier alweer 5 maanden. Philips biedt mij allerlei kansen om me door te ontwikkelen. Ik ben heel blij dat ik hier ben terechtgekomen. Ik werk nu 30 uur per week.’

*oPuce is een afgeleide van het Latijnse woord ‘opus’, dat letterlijk ‘werk’ betekent. De hoofdletter P staat voor het moment in het leven dat alles door de kanker op pauze stond.

Gepubliceerd op: 30-07-2013

Reacties

Door Sylvia Regenboog op woensdag 16 oktober 2013, 15:52

Fantastisch initiatief. Ik ben op zoek naar werk, maar heb last van chronische vermoeidheid. Dit houdt niet in dat ik niets meer kan en ik zou dan ook dolgraag weer een deeltijdbaan van max. 20 uur willen hebben als administratief medewerkster. In mijn vorige functie was ik o.a. administrateur, maar ambieer a.g.v. mijn ziekte een minder stressvolle baan.
Sinds mei 2013 heb ik een WGA uitkering (voor 20 uur). Vanuit mijn uitkering heb ik een rugzakje voor een re-integratiebureau. Mogelijkheden?

Door Anja Bakker op maandag 21 oktober 2013, 19:14

Geweldig initatief!!
zit nu in spoor 2, wet poortwachter, ben herstellende van twee kankersoorten, zit met een blijvende stoma, val overal buiten, kom waarschijnlijk niet in aanmerking voor een uitkering, wat ik ook niet ambieer, vaak als ik wil solliciteren op banen voor mensen met een beperking zit er een voorwaarde aan dat je een uitkering moet hebben.
Ik weet dat het nu extra moeilijk voor iedereen is om aan een baan te komen, maar blijf positief en blijf solliciteren.

Door Jos Brouwer op zondag 27 oktober 2013, 18:11

Dat is nog eens perspectief!
Zeker voor jonge mensen.
Maar, wat als je inmiddels 58 jaar bent, herstelt bent op de polyneuropathie na, je huis bent verloren, een veel te kleine WAO-uitkering hebt, in een branche zit waar totaal geen werk is.
Wat zou dan een beetje perspectief welkom zijn.

Door Ed op zondag 17 november 2013, 18:31

Dag,
Ik ben terecht gekomen bij Re-Cap. Een door wetenschappelijk onderzoek gedreven organisatie die mensen na die diagnose begeleidt en hun resultaat vergelijkt met dezelfde pogingen die het UWV onderneemt. Re-Cap wil aantonen dat haar methode beter werkt. In de methode van Re-cap is opgenomen een traject van vier weken waarin een job hunter aan de slag gaat om de meest passende werkplek te vinden. Die job - hunter is een franchise nemer van Olympia uitzendburo.

Door Guido Meulensteen op donderdag 5 december 2013, 13:17

Fantastisch initiatief, dat er nog veel succesen mogen volgen!
Als Stap.nu Reïntegratie & Counseling specialist in Kanker & Werk dragen wij graag ons steentje bij en kan vermelden dat er in de regio Rotterdam een vacature openstaat voor een controller voor 16 uur per week. Interesse? guido@stap,nu

Door Eelco Plas op dinsdag 10 december 2013, 20:31

Hallo allemaal ,dit is een prachtig initiatief.Ik sluit mij aan bij Jos brouwer hier ook een vijftiger werkeloos door kanker { sarcoom in bovenbeen 5 operaties }.Ik was ook aangemeld bij Re-Cap maar uitgeloot en overgeleverd aan de reguliere hulp van hut UWV. Dus ook op zoek naar werk,zijn er ook banen bij opuce voor het noorden ?Zelf 15 jaar ervaring als werkbegeleider leer/werk bedrijven , A.T.C en reintegratie. Ik hoor graag van jullie

Groeten Eelco

Door P.Röben op donderdag 1 juni 2017, 18:35

Goed initiatief. Ik kreeg borstkanker, en mijn contract werd niet verlengd. Na anderhalf jaar intensief solliciteren kreeg ik eindelijk een baantje bij een benzinepomp. Ik ben HBO-geschoold, maar wilde perse aan het werk. Bij mijn sollicitatie heb ik het niet verteld, maar nog tijdens mijn proefperiode heb ik het wel door laten schemeren. Gelukkig had men toen als mijn kwaliteiten gezien, en kreeg ik na twee verlengingen toch een vaste aanstelling. Gelukkig maar. Dit overkwam een collega van mij ook, en ook zij kreeg hierna een vaste aanstelling.Ik heb nu fijne collega's, waardoor ik me weer volwaardig voel.

Reactie toevoegen

Laat hieronder je reactie achter. Het betekent een verplicht veld

Reactie beperkt tot 1000 tekens, nog 1000 over

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord