Naar hoofdinhoud

Werknemers met een psychische stoornis

‘Wees niet bevooroordeeld, ga er gewoon open in’

Er rust nog steeds een taboe op werknemers met een psychische stoornis. Daarom organiseerde Instituut Gak een experiment op de werkvloer. Acteurs ‘Bart’ en ‘Sophia’ draaiden een week mee bij een bakkerij en een designbureau. Beiden acteren dat ze een psychische stoornis hebben. Van deze week zijn 2 minidocumentaires gemaakt. Deze vormen de basis van de campagne Collega’s met Karakter.

Er zijn 200.000 mensen met een psychische stoornis die graag aan het werk willen, maar daar nauwelijks de kans toe krijgen. Dit geldt ook voor mensen die in het verleden een psychische stoornis hebben overwonnen en nu met een ‘gat’ in hun cv zitten. Ze durven hier niet over te spreken, of worden bij sollicitaties niet uitgenodigd. En dat terwijl leven met een aandoening om enorm veel aanpassings- en doorzettingsvermogen vraagt, en mensen vaak juist sterker maakt. Vandaar ook het thema, ‘Collega’s met Karakter’. 

Experiment op de werkvloer

Bij het experiment op de werkvloer gaan 2 redelijk onbekende acteurs, Bart en Sophia, als ‘collega’s met karakter’ aan het werk bij een bakkerij en een designbureau. Om goed in het karakter te komen bereiden de acteurs hun rol voor met Frits en Justine, die zelf een psychische aandoening hebben. Zo ontstaat er een realistisch beeld van de collega’s met karakter op de werkvloer.

Bakkerij Ammerlaan 

Charles en Ron zijn de bazen van bakkerij Ammerlaan in Sassenheim. Acteur Bart is een werknemer met dwangneuroses en een angststoornis, hij gaat in de bakkerij aan de slag. Niemand weet dat hij een rol speelt. Hoe is het om een collega met karakter in dienst te hebben? Werkgever Ron zegt hierover: ‘Door zijn dwangstoornis wil hij zichzelf verbeteren. Elke keer iets Bart in zijn bakkersoutfitrecht leggen.’ Een collega reageert positief: ‘Hij is erg precies, daar houden we van.’ Al snel wordt Bart opgenomen door zijn collega’s. Uit hun opmerkingen blijkt dat ze hem waarderen. Niet alleen vanwege dat typische precieze werken en zijn focus, maar ook om zijn humor. De lichte vooroordelen die er in eerste instantie misschien waren, zijn al heel snel verdwenen. Werkgever Charles pleit voor meer openheid bij ondernemers: ‘Wees niet bevooroordeeld, en ga er gewoon open in.’

Collega’s met karakter

Op het speciaal ontwikkelde online platform Collega's met karakter vindt u onder Boekje voor bazenandere de 2 minidocumentaires over Bart en Sophia. Bent u op zoek naar meer kennis, dan kunt u ook het Boekje voor bazen bestellen, geschikt voor werkgevers én werknemers.

Waarom deze campagne?

Instituut Gak wil met deze campagne meer aandacht krijgen voor de moeilijke positie van werkzoekenden met een psychische stoornis. Er wordt bewustwording gecreëerd en een platform geboden voor werkgevers. 

Instituut Gak is een vermogensfonds dat subsidie verstrekt aan projecten op de terreinen sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid in Nederland.

Bart en Frits

Reacties

Ik heb zelf ASS en ADD en ben benieuwd of jullie voor mij lijst van bedrijven met gegevens erop om te kijken of er bedrijven zijn in mijn regio.
Want zelf heb ik er ook wel last van en misschien kan ik op deze manier aan het werk komen.

Graag hoor ik deze week nog van u.

mijn vriend adam zoekt werk hij heeft adhd en werkgevers snappen hem niet zo zou graag willen weten welke bedrijven in tilburg of in de buurt van tilburg open staan voor zulke psychische stoornisen...........want hij heeft zin om te werken. meestal iets met autos of chauffeur hoop van jullie iets te horen of waar hij terecht kan voor open vacaturen

heb er zelf ook last van.
zijn er bedrijven in noordholland die er wel voor open staan.
wil super graag blijven werken.

1 grote grap al die instanties hier in nl. Uwv. Gak enz enz. Allemaal verspilde tijd. Mvg adam hagenaars

Een aantal jaren geleden kreeg ik de diagnose persoonlijkheidsstoornis. Ik deelde deze diagnose met mijn collega's waar ik al 11 jaar mee werkte. Achteraf niet zo slim, ondanks de campagnes. In de praktijk weten collega's en de patiënt er vaak niet mee om te gaan. Ik vond de diagnose namelijk heel heftig en schaamde mij voor wie ik ben.

Ik heb heel veel last van stemmingswisselingen. Mijn collega's wisten dit, maar ineens wisten ze niet meer met mij om te gaan. De sfeer werd van kwaad tot erger, m.a.g. dat ik nu in spoor 2 zit. Maar mijn Randstad re-integratieadviseur adviseert mij om mij volledig te laten afkeuren, alsof dit zo maar gaat.

Maar deels begrijp ik haar reactie, want welke (nieuwe) werkgever zit op mij te wachten? 51 en psychische beperkingen. En het UWV doet hier weinig tot niets mee. Zo ook re-integratiebureaus niet, want ook zij weten niet met deze problematiek om te gaan en zoeken echt geen werkgever.

Reactie toevoegen

Gerelateerde artikelen

Wajonger aan het werk, regelingen werkgever zoals proefplaatsing. UWV Perspectief

Wajonger aannemen: voordelen voor werkgevers

Wat zijn de voordelen voor werkgevers om jou als Wajonger aan te nemen? Alle regelingen voor jou op een rij.

De arbeidsdeskundige helpt bij het vinden van werk. UWV Perspectief

De arbeidsdeskundige helpt bij het vinden van werk

UWV werkt met 2 soorten arbeidsdeskundigen. De ene beoordeelt je uitkeringsaanvraag, de andere helpt je bij werk vinden.

Sylvia vertelt over kledingkeuze bij het solliciteren. UWV Perspectief

Kledingtips voor solliciteren

Voordat je iets hebt kunnen zeggen, zien mensen jou en je kleding. Met welke sollicitatie-outfit maak je een goede eerste indruk?

Robert Kranenborg Academie helpt Wajongers aan baan

Een baan door de Robert Kranenborg Academie

Sean (Wajong) had na zijn studie moeite om werk te vinden. Dankzij In2Work en de Robert Kranenborg Academie is hij nu kok in een van de beste restaurants van Amsterdam.