Naar hoofdinhoud

Zeilen zonder beperking

Download de videobestanden:

‘Ik voel de vrijheid op het water’

Ook met een lichamelijke handicap kun je zeilen. Stichting Sailability organiseert op verschillende plekken in Nederland zeildagen waar iedereen kan (leren) zeilen. De bootjes kunnen niet omslaan of zinken. En er is altijd een vrijwilliger in de buurt. Voel de vrijheid op het water!

 

Stichting Sailability werkt samen met watersportverenigingen die een afdeling hebben voor aangepast zeilen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat ook mensen met een ziekte of handicap kunnen zeilen. Ze helpen hen de boot in en geven instructies op het water. Dwarslaesie, slechtziend of een geestelijke handicap, iedereen kan meedoen. Enige voorwaarde is dat je als deelnemer aanspreekbaar moet zijn en instructies moet kunnen opvolgen. En een kleine bijdrage betaalt voor het zeilen.

De koning te rijk op het water

In het filmpje zie je hoe deelnemers Robin Sprangenberg en Ronald Boef in Hoorn meedoen aan een Sailability zeildag. Ze voelen zich vrij op het water, hun handicap blijft aan wal!

Kijk voor meer informatie op www.sailability.nl.

Gerelateerde artikelen

Claudia werd arbeidsongeschikt en moest revalideren na haar auto-ongeluk

Hoe is het nu met … Claudia?

3 jaar geleden vertelde Claudia over haar auto-ongeluk, revalidatie en nieuwe toekomstplannen. Hoe gaat het nu met haar?

Man in Almere vertelt hoe hij donkere dagen doorkomt, UWV Perspectief

Hoe kom jij de donkere dagen door?

In de donkere maanden van het jaar zijn meer mensen somber dan anders. UWV Perspectief vroeg op straat aan verschillende mensen hoe zij vrolijk blijven in de winter.

Suzanne en Manuelle zoeken buiten gejutte spullen uit bij Juttersgeluk, UWV Perspectief

Atelier Juttersgeluk: liefde voor mens en milieu komen samen

Op het strand afval oprapen en er nieuwe producten van maken. Atelier Juttersgeluk biedt een bijzondere dagbesteding in de duinen. Redacteur Martine nam een kijkje.

Marieke rijdt in haar autootje

Autorijden met een handicap

Niet iedereen weet het, maar als je autorijdt terwijl je een handicap hebt, kan het verstandig zijn een Verklaring van geschiktheid aan te vragen.