UWV PLATFORM VOOR EN DOOR MENSEN MET EEN ARBEIDSONGESCHIKTHEIDSUITKERING
Zeilen met een handicap-sailability
Zeilen met een lichamelijke handicap
Actief blijven Video

Zeilen zonder beperking

Ook met een dwarslaesie of een visuele handicap kun je genieten van wind en water. Stichting Sailability maakt zeilen voor iedereen toegankelijk. Kijk de video.

keer gelezen
2449

Ook met een lichamelijke handicap kun je zeilen. Stichting Sailability organiseert op verschillende plekken in Nederland zeildagen waar iedereen kan (leren) zeilen. De bootjes kunnen niet omslaan of zinken. En er is altijd een vrijwilliger in de buurt. Voel de vrijheid op het water!

Stichting Sailability werkt samen met watersportverenigingen die een afdeling hebben voor aangepast zeilen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat ook mensen met een ziekte of handicap kunnen zeilen. Ze helpen hen de boot in en geven instructies op het water. Dwarslaesie, slechtziend of een geestelijke handicap, iedereen kan meedoen. Enige voorwaarde is dat je als deelnemer aanspreekbaar moet zijn en instructies moet kunnen opvolgen. En een kleine bijdrage betaalt voor het zeilen.

De koning te rijk

In het filmpje zie je hoe deelnemers Robin Sprangenberg en Ronald Boef in Hoorn meedoen aan een Sailability zeildag. Ze voelen zich vrij op het water, hun handicap blijft aan wal!

Kijk voor meer informatie op www.sailability.nl.

'Ik voel de vrijheid op het water'

Gepubliceerd op: 17-06-2015

Je kunt niet reageren op dit artikel

Deze website maakt gebruik van cookies. Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik ben akkoord